בשם האהבה?

ramoni1

New member
תיראי...

לגבי ילדים תמיד אני אוהב אותו ללא תנאים. זוגיות, היא כן עם תנאים כשזה ניגמר, אין רצון, אין אהבה , אז מפרקים זה ההבדל בין הילדים לאהבה בין בן זוג לבת זוג זאת דעתי האישית בילבד. ועוד משהו... בזוגיות של פרק ב" יש הרבה אינטרסים חומרניים שלרוב ולא תמיד הוא בד"כ בא מהצד הנשי

בשם הנסיון

מה דעתך? :) בוקר טוב

הנסיון

בא אחרי הגרושין.... אני מנסה "לגרום" להם לנסות לראות איך להשאר יחד ולשמוע בחורה צעירה שמספרת שהיא לא רוצה "לגמור" ככה את החיים שלה בלי תשוקה ובלי ניצוצות , אני מסבירה לה שזה יכול לקרות לה שוב גם בקשר אחר שיהיה לה ואולי יש טעם לבדוק את הסיבות ולראות האם ניתן להחיות משהו.... זו הגישה שלי בגדול בזוגיות ובכלל!

שרשירית

New member
מהניסיון שלי

הרי ברור שהשגרה והעייפות יגיעו מתי שהוא גם בפרק ב'. אז איך באמת אפשר לחיות ככה כל החיים? מהניסיון שלי אני עושה הפרדה בין ניצוצות, ריגושים שיש בשנתיים-ארבע שנים ראשונות ואח"כ נעלמים לבין חברות, תקשורת טובה, תחומי עניין משותפים, אינטימיות שצריכים להיות בקשר לאורך זמן. גם אני חיפשתי ניצוצות וריגושים בקשר שלנו אבל ידעתי שזה לא היה גורם הפרידה האמיתי. גורם הפרידה היה היעדר אינטימיות, לא היתה תקשורת והבנה בסיסית. היום חשובים לי ניצוצות והתרגשות בתחילת הקשר, כגורם מקרב ולצורך בניית בסיס חזק. אותו הבסיס הוא שנשען עליו כשהניצוצות ייכבו. אבל בהחלט יודעת שהניצוצות זה לא מצב טבעי, הם ייעלמו בהמשך. לא בגלל זה מפרקים זוגיות! - אבל את אני אומרת רק לאחר ניסיון, מאוד קשה להבין את זה כשנמצאים בתוך המערבולת.

קודם כל שתנסה להבין

מה זו בכלל תשוקה - אם היא מצפה רק לניצוצות, אולי כדאי שהיא תעבור מתחום הזוגיות לתחום הסטוצים.

נראה לך שלא אענה? ../images/Emo189.gif

אין לי זמן...
רק משהו בקצרה... משהו שאת יודעת-כל עוד קיימת התשוקה, כל נושא שימור הזוגיות יהיה קל יותר :) בכל מקרה, גם אם קיימת תשוקה גדולה, אסור להישאר פסיביים, אחרת גם התשוקה תיגמר ונשקע לתוך שיגר<ע>ה מאיימת.

שרשירית

New member
וכשיהיה לך זמן...

האם אתה באמת מאמין שהתשוקה תישאר לנצח? (גם אם מנסים לשמר אותה) מה קורה כשנגמרת התשוקה? (מפרקים או שיש דברים חשובים נוספים שנשארים איתם) האם תשוקה זה הגורם הכי חשוב בזוגיות מבחינתך?

שרשירית

New member
בידיוק מה שאני חשבתי ../images/Emo66.gif

אבל בלי קשר לזוג שאני אוהבת... גם בראד פיט באיזה שהוא מקום יפסיק לקום בבוקר ולהגיד לעצמו "אווווו, אנג'לינה ג'ולי היא אשתי" וגם אנג'לינה תפסיק להגיד מתי שהוא "אווווו, בראד פיט הוא בעלי" (ואז אני חוטפת אותו בשנייה, או קונה בפייסבוק
) הכוונה היא שתשוקה זה דבר מאוד חשוב. אני לא מאמינה שאפשר לבנות מערכת ללא תשוקה, אבל אני גם לא מאמינה שהיא נשארת לנצח, גם אם עובדים לשמר אותה. אי אפשר להישאר עם מישהו רק בגלל שהוא חתיך, הוא עושה לי את זה במיטה אבל מחוצה לה הבחור נבוב כמו אבוב. והרבה פעמים יש מכוערים שנמצאים עם כוסיות על ואנחנו פשוטי העם שואלים "מה היא עושה איתו לעזאזל?". ומי יכול להגיד לי שאני טועה: שיכול להיות אחלה סטוץ שבעולם, אבל אין אין כמו לשכב עם מישהו שאוהבים ומחזיר לנו אהבה. לתשוקה יש כמה פנים: תשוקה מינית שמתמתנת עם הזמן והשנים (ואוי ואבוי אם היא תיעלם לגמרי. <לחיות בלי סקס? אני מעדיפה למות!< ותשוקה על בסיס מנטלי: חברות, הבנה, שפה משותפת, תחומי עניין וכמובן גם סקס (כי בסופו של דבר הכל בראש). מבולבלים? גם אנחנו!

רק שיר

New member
המשפט האחרון- שלך ,

מסכימה איתו מאד. יש כמה פנים לתשוקה. אז הסקס דעך מעט והתמתן אחרי 10-15 שנים.. so what ? ביחוד אם מה שנשאר לנו בסוף : , שפה משותפת, חברות, ותחומי ענין. תגידי, זה בעצם לא כל החיים ?

שאלת למעלה

וענית כאן
צודקת-לתשוקה כמה פנים, אבל מכנה משותף אחד וחזק והוא הרצון לעשות דברים ביחד <אלא אם כן נהנים 'לעשות' לבד> - זה גורם לתשוקה להיות מרכיב עיקרי מאוד וחשוב בזוגיות. זו גם הסיבה שאני טוען שכל עוד קיימת תשוקה קל יותר לשמר את הזוגיות.

מבחינתי

זוגיות=חברות, שותפות,תשוקה, נאמנות,כייפים משותפים...הכוונה הכל ביחד.

ברור

והכל מונע ע"י התשוקה ל'ביחד'. יכול להיות שזה קצת מבלבל, אבל כל מה שציינת יכול להתקיים רק אם תהיה תשוקה*. *אם תמצאי מילה אחרת לתשוקה הזו <ולא לתשוקה לסקס>, אקבל אותה :) שרשירית הסבירה את זה בצורה מאוד נכונה.

נורא מצחיק אותי כשהחברה שלי שואלת את דעתי

בנושא הזוגיות. כאילו, אני האחרונה שיודעת, לא? כלומר, אני יודעת יפה מאד איך נפרדים - אבל אין לי הרבה מושג איך נשארים יחד. שמעתי גם טענה הזויה שזה שאני פורחת אחרי גירושין גורם לה לרצות להתגרש גם (עכשיו אני אשמה?...) אז הרבה תשובות אין לי. אבל אני יכולה לספר איך נראה הצד השני של המטבע. איך זה לגדל ילד לבד. איך זה לדאוג לפרנסה לבד. איך זה להרגיש צביטה בלב מלראות את הילד שלך מאושר ברגעים הנדירים כששני ההורים שלו איתו - יחד. איך זה כשכל העולם עליך, כל האחריות עליך ואסור לך אפילו להיות חולה כי אין מי שיכין מרק. לא לך ולילד שלך. את יודעת, כל הדברים האלה שלא רואים "משם". חוץ מזה, מנסה לשכנע אותה לראות את מה שיש ולא את מה שאין - ולזוג ספציפי זה יש המון, למרות המשברים בזוגיות, למרות השחיקה, למרות הכל. ניצוצים אולי לא - אהבה בהחלט כן. לא יודעת איך משקמים ומשמרים - אבל מאמינה שהכל מתחיל ברצון. כשחושבים שהדבר הנכון זה להפרד ולא להלחם על הזוגיות, כשאין שום מוטיבציה - אי אפשר להצליח.

למעלה