בשיר little amsterdam

Shame in you

New member
בשיר little amsterdam

ראיתי שגם בחוברת של האלבום וגם באינטרנט מדלגים על המילים שהיא אומרת, מהו בסגנון girls and the city hey...לפני round and round I go. יש למישהו מושג למה דילגו ומה היא אומרת שם?

noosh

New member
באלבום מדלגים על מלא דברים

נראה לי שחצי מהדונאט סונג לא שם. זה קצת מעצבן, האמת, שהליריקס בחוברת לא משהו. אבל אולי זה גם חלק מהקטע. בכל מקרה, אני ממליצה על האתר הזה: http://www.lyricsmania.com/lyrics/tori_amos_lyrics_1597/ המילים כאן די מדויקות.

Gremshnit

New member
ובאותו הקשר,

אני לא מבין למה המילים של Way Down ו-Agent Orange הושמטו, אבל Beauty Queen ו-Mr. Zebra לא. זה כל כך מעצבן!!! וזה אפילו נראה כאילו השאירו מקום בשבילם בחוברת, אבל מסיבה כזו או אחרת הוחלט לא להקליד אותם. בטח לטורי יש את התשובה... נו, לפחות זה מצריך מהמאזין לשים יותר תשומת לב וקשב. אבל אני סולח, זה אלבום מדהים 3>

Shame in you

New member
ובאותו הקשר,

הלוואי ומתישהו הייתי רואה את way down בהופעה. שיר מדהים. והתחלתי ממש לאהוב את הורסס ואפילו את הכניסה עם ביוטי קווין.

Gremshnit

New member
כן, זה שיר מדהים ../images/Emo99.gif

אני כרגע באובססיה איתו, יחד עם Little Amsterdam, זה כזה גוספל ו-Mommaaaaa, it wasn't my bullet.

Gremshnit

New member
ורק עכשיו ראיתי שכתבת גם הורסס...

טוב, זה בטוח בין השירים הכי טובים שטורי כתבה בחייה. וזה עוד יותר נחמד כשיודעים שזה סוג של מעין המשך ל-Winter.

noosh

New member
מאיפה יודעים את זה?

כלומר, מבחינה רשמית? אני דווקא לא מקשרת בין השניים, כי בשבילי פלה הוא אלבום שעוסק בנושא אחר וקשור לאנשים אחרים. אינ מסכימה שזה אחד השירים הכי טובים שהיא כתבה בחייה. אין לי דרך אפילו לתאר מה הוא עושה לי. אם הייתי שומעת אותו לייב... (רינת ושרון
).

Shame in you

New member
פעם לא מתתי עליו

האמת שאני לא מעריצה קלאסית של טורי עם ההעדפות שלי. יש שירים שלה שמעצבן אותי לשמוע. אני מעדיפה בהרבה כשהיא עם להקה (איך לעזאזל פרשיוס וקורנפלייק ווייטרס בלי להקה?!) אני כן אוהבת הרבה מאוד ממנה, אבל בצורה אחרת משאר המעריצים שיצא לי להכיר עד כה. נניח, ווינטר, אני לא הכי מתה עליו גם.

FooK MI

New member
היא פעם ציינה את הקשר ביניהם

ואמרה שאלה הווייט הורסס של ווינטר. אבל זו אסוציאציה די ראשונית אצל רוב האנשים, נראה לי, למרות שבאמת אין בין שני האלבומים האלו המשכיות כל כך הדוקה (כמו שמישהו ניתח כאן את אחד משירי פלה, נראה לי בלאד רוזז, בהקשר של האונס, וזה נשמע לי הזוי נורא).

רעוּת

New member
מה הזוי בזה ../images/Emo46.gif

אני יכולה לקשר לך כל שיר של טורי לאונס |שרמנט|

noosh

New member
דווקא לקשר אל בלאד רוזס לאונס

זה הרבה יותר הגיוני בעיניי מאשר את הורסס לווינטר. אוקיי, סוסים, אבל לא יודעת, הדימוי הזה לא חייב להיות קשור כלכך. כלומר, היא יכול להשתמש בו בהקשרים שונים (כמו שזה מרגיש, בהתחשב בעובדה שווינטר נכתב על אבא שלה ואת הורסס אני תמיד מקשרת למושא האלבום). מצד שני, בלאד רוזס אולי לא -מדבר- על האונס, אבל הגיוני בעיניי שחלק מהתחושות שהיא הרגישה העלו בה זכרונות או תחושות שהיא הרגישה באונס, או במה שמרגישים כשעוברים התעללות או ההרגשה-שאחרי. אני לא יודעת באמת, אבל זה נראה לי הרבה יותר הגיוני מאשר להגיד שאלו אותם הסוסים, כשהשיר נכתב לשני אנשים שונים בהקשרים שונים לחלוטין. ולכן מוזר לי שזה ככה.

behappy

New member
דווקא אפשר למצוא כמה קווים מקבילים וקצת דמיון

אם רוצים. כאילו, המטאפורה של כל היכולות והכישורים והשאיפות שלה [הווייט הורסס] שעדיין רחוקים ממנה בווינטר ובשלב של האלבום הראשון בכלל, שעכשיו יש לה את האפשרות להיעזר בהם, להשתמש בהם כדי לצאת למסע הזה שבבויס פור פלה. אבל יא רבאק, אני מרגישה שחזרתי ללמוד ספרות בתיכון ולאנוס את כל הספרים לפי איזו משמעות סכמטית שניתן להבין ולהסביר ע"י כתיבה וניתוח וזה לא כיף.

rfranko

New member
אני חייבת להגיד שמעולם לא חשבתי על הקשר

בין הורסס לוינטר כלומר איפשהו הכל מתקשר, אבל לא נראה לי שחשבתי על שיר מסויים כהמשך לשיר אחר תמיד חשבתי על השירים כמעין שמש, שטורי היא במרכז ושולחת קרניים לכלמיני כיוונים והמחשבה על שרשרתשירים אהמ.. אני צריכה לחשוב על זה

Gremshnit

New member
הנה:

“Horses is part two of Winter.” “The record begins with the horses from Winter coming back to take me on this journey and we ride and go find the demons. The music keeps broadening out - whether it’s Father Lucifer, which is tongue in cheek style, or something else.” [Making Music – Jan 1996] ובכלל, כשחושבים על זה, יש המון הגיון שהורסס זה מעין המשך -אומנם לא ישיר- לווינטר. יש קשר. יש מוטיבים שחוזרים בשני השירים. בין אם זה הבריחה, הרצון לשינוי, הדהירה על הסוסים: בווינטר טורי מחכה לסוס הלבן שיבוא ויגאל אותה, ואילו בהורסס היא כאילו לוקחת את הסוס בעצמה, וזה מתקשר גם לקונספט של בויז פור פלה, ההיפרדות מה"אש" הגברית ומציאת האנרגיה הפנימית של עצמך. ובכלל, אני רואה בשני השירים מוטיבים פנטסטיים. נו, אבל כל שיר עומד בפני עצמו, זה ברור. מה גם השירים נכתבו בתקופות אחרות לגמרי. אבל אני מאמין, כמו עם רוב שיריה של טורי, שאיפשהו תמיד אפשר למצוא איזשהו חוד דק שמחבר בין כל השירים. והגיוני, כאילו, אחרי הכל, טורי היא בנאדם אחד, אומנם עם אלף פיצולי אישיות, אבל יש לה את החשיבה שלה, הדיעה שלה, האמונה שלה, ההעדפות שלה, החוויות שלה, כולם חוזרים בשירים שלה, זה לא שהיא ממציאה אנשים חדשים דרך המוזיקה שלה.

noosh

New member
כן אוף, בסוף לא שלחתי את התגובה

שלי אתמול לשיר, שאני זוכרת שאפילו השתמשתי בציטוט הזה כשניתחתי את השיר פה, אבל זה שהיא בחרה להשתמש באותה המטאפורה לא אומר שהשיר מדבר על אותם נושאים, פשוט כי לי, לפחות, זה מרגיש שהוא מגיע ממקומות שונים לגמרי. קצת כמו שרינת אמרה. האלבום הזה והתקופה הזאת וכל מה שעובר עליה בפלה... לא יודעת. זה אלבום למישהו, כמו שאני מרגישה אותו, למישהו ולה. או על מישהו ולה. או ממישהו ולה. אינ לא יודעת. אני לא מוצאת שם את אבא שלה או את החורף הזה, אולי את when you're gonna love you as much as I do, אבל ממש לא באותו ההקשר. פשוט, יש הבדל בין להגיד שהשיר הוא המשך של השיר הקודם (שזה אומר שהוא מדבר על אותו הנושא או קשור אליו), לבין שואל ממנו רגשות או קווי מחשבה שממשיכים למקום אחר. אם כבר, אז זה מרגיש לי השני. אבל האמת שאפילו זה לא ממש. מצד שני, מן הסתם טורי יודעת יותר טוב ממני
(זו הסיבה שלפעמים אני מעדיפה לא לדעת מה היא אומרת על השיר, אלא רק מה הוא אומר לי).

Gremshnit

New member
כן, מסכים עם מה שאת אומרת.

זה בערך מה שניסיתי להגיד, ששיר אחד שואל מהאחר רגשות או מחשבות וממשיך בצורה אחרת. יכול להיות גם שהקשר בין השירים הוא לאו דווקא מבחינת תוכן, אלא שיש לסמליות שטורי הלבישה על הסוסים איזשהי משמעות. הרבה משוררים/אומנים עושים את זה, שיש להם מעין מילות מפתח כאלה שחוזרות על עצמן, וככה אתה לומד להכיר את האדם שיצר יצירת אומנות ולדעת אותו יותר טוב, מבחינת חשיבה, רגשות וכו'. וכן, גם לי זה בדיוק ככה. לפעמים אני מחפש את המשמעות האישית שלי בשירים, ולאו דווקא את המשמעות שהמשורר התכוון לה. אחרי הכל, המשורר נעזר בכלים, שהם המילים, וכל אחד יכול לפרש את המילים באיזו דרך שהוא רוצה. המילים הם של כולם, והמשורר רק יצר איתן מבנה (מרשים), וכל אחד יכול לפרש את המבנה איך שבא לו.

Gremshnit

New member
וסליחה שלא הגבתי על הניתוח שלך,

פשוט לא יצא לי לקרוא אותו עדיין. מבטיח שאקרא בהקדם האפשרי!

למעלה