בשורות משמחות!

lolita205

New member
בשורות משמחות!

קיבלתי 80 במבחן בלשון... זה היה כרו בקשיים רבים, אבל עשיתי זאת. למדתי שבוע מראש, אבל כנראה שלא חילקתי את זמן החלוקה שווה בשווה. חלק שלם במבחן לא ידעתי לעשות... נלחצתי, התבלבלתי. נשארתי אחרונה בכיתה והמורה באה ודיברה איתי... וראתה שחצי מבחן עוד לא עשיתי. היא שאלה אותי מה קרה והסברתי לה... היא לקחה את הטופס ואמרה שנראה כבר מה לעשות, בסוף הצעתי שאולי אני אעשה את החלק השני בפעם אחרת?! למזלי המורה הסכימה... למדתי כל יום שבת, גם אמא ואבא והאחים עזרו... כל הבית למד למבחן שלי בלשון. עשיתי את החלק השני, יצאתי עם תחושה לא טובה, אבל מסתבר שקיבלתי 80 בסוף... (שנה שעברה נכשלתי בלשון..) המבחן הזה ממש עודד אותי והראה לי ששווה להשקיע. וכמו שאמא תמיד אומרת לי ברגעי משבר "התוצאה הכי פחות חשובה, חשובה הדרך... זה לא חוכמה שיש כאלה שבלי להתאמץ בכלל מוציאים 90, הרבה יותר מעריכים כאלה שלומדים ומשקיעים.. גם אם הם מקבלים בסוף 70..."

05 מיכל

New member
כל הכבוד!!! ואמא שלך צודקת!

כשהייתי מורה הייתי אומרת לתלמידים שלי (כאלה שהתאמצו מאוד והשיגו שיפור, אבל חלמו על 100) שהשישים שלהם (ולפעמים אפילו חמישים) שבא אחרי שלושים הוא הישג הרבה יותר מרשים מתשעים של מישהו אחר, שנשאר על התשעים שלו בקביעות בלי למצמץ. כי השישים שלהם הוא עלייה של 30 נקודות, ואחריו תבוא עוד עלייה, ועוד אחת... אז כל הכבוד! ושיהיה בהצלחה בהמשך! וגם אם יהיו פה ושם גם נפילות - אל תיבהלי, המשיכי בדרך!

zivadina

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif../images/Emo188.gif../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif../images/Emo27.gif

כל הכבוד. זאת ההתחלה, ואחריה יבואו עוד. יש לנו קישורים רבים עבור למידה למבחן. אדם עם הפרעת קשב סובל מחוסר תחושת זמן, ולכן איננו יודע לתכנן את הזמן שלו באופן טבעי. לכן חשוב מאוד לתכנן את זמן המבחן, ובמיוחד לשם כך כתבתי מאמר קטן. אם לתמצת את המאמר שלי, אז יש לתכנון הזמן שלושה חלקים: 1. סריקת כל המבחן 2. מענה על השאלות, מן הקלות (כדי להספיק יותר) אל הקשות (שלוקחות יותר זמן) 3. להשאיר 10 דקות בסוף המבחן כדי לעבור על הכל ברפרוף ולראות אם לא שכחת משהו בדרך. לידיעתך, תלמיד שאובחן רשמית עם הפרעת קשב זכאי להארכת זמן של 20% בכל המבחנים שנערכים בבית הספר. תתאמי את זה עם יועצת בית הספר.

lolita205

New member
תודה רבה.

וכן אני מודעת לתוספת זמן.. יש לי על כל 3/4 שעת מבחן 1/4 שעה תוספת זמן. תודה על העזרה =)

lolita205

New member
עוד בשורות

היה לי היום מבחן במתמטיקה, חוץ מזה שאני יודעת את החומר כי אני מקשיבה בשיעורים ומקבלת תיגבורים מבי"ס התכוננתי כל אתמול למבחן.. פתרתי את התרגילים שהמורה נתנה ועוד כמה תרגילים. הרגשתי מוכנה למבחן ושאני יודעת את החומר. היום כשהמורה הניחה את המבחן על השולחן הרגשתי ממש טוב. ידעתי לענות על כל השאלות ועניתי עליהן במהרה (יחסית) ויצאתי מהמבחן הזה עם ההרגשה הכי טובה בעולם. אז נכון שאומנם אני 3 יחידות והרוב לא מבינים מה קשה בזה בכלל ומזלזלים אני לא מתייחסת אליהם, אני יודעת שה90 הזה ב-3 יחידות עבדתי עבורו ממש קשה והוא מגיע לי. זה שאני ב-3 יחידות אל אומר שישר יש לי 100 כי זה קל. כי עבורי החומר של ה-3 יחידות הוא ממש קשה ואני צריכה להשקיע המון. יצאתי מהמבחן הזה עם הרגשה כל-כך טובה, הוא היה לי ממש קל. עכשיו רק נותר לחכות לציון ולקוות לטוב... ולא משנה כמה אני אקבל, קרעתי את עצמי בשביל הציון הזה! ושוב רציתי להודות לכל חברי הפורום על התמיכה, העזרה וההכוונה... וגם לאמאבא שלי שתמיד מפרגנים ותומכים בי ונותנים לי להרגיש הכי טוב בעולם! נ.ב. מחר יש לי בוחן בלשון... נקווה לטוב.

lolita205

New member
תודה

אבל בסוף לא היה את הבוחן.. כי המורה לא הגיעה. ביום שישי יש מבחן בערבית =( וחסר לי טקסט אחד ואני לא מוצאת את המורה.! אוף =(

zivadina

New member
אנחנו מחזיקים לך אצבעות כל הזמן

ובטוחים שתייצגו בכבוד את כל נערי ונערות הפורום (ביניהם הילדים שלי).

spidergirl

New member
קודם כל כל הכבוד

על ההשקעה ההתמדה והציון. אני חייבת להתייחס להמשך ההודעה שלך - זו כן חוכמה להוציא 90 בלי להתאמץ וזה לא פחות מוערך, זו פשוט חוכמה מסוג אחר

למעלה