בשורות טובות

בשורות טובות

אני רק הרגע התחלתי לקרא את הספר (ממש בדקות האלו) ויש לי שאלה: האם העובדות שבספר אמיתיות? (מתי התרחשה בריאת העולם, העולם בן מזל מאזניים, הכביש M25 של לונדון ועוד) כאמור רק עכשיו אני קורא את הספר, אז אני מבקש לא לתת לי ספויילרים. אפילו לא ספויירל פיצפון. תודה!! =)

mosh_the_ant

New member
בריאת העולם?

טוב שלא שאלת מהי משמעות החיים. (השאלה של תשובת 42) אלפי שנים פילוסופים ,אנשי דת וסתם הדיוטות חקרו בנושא. אני מניח שזו מחמאה שחשבת שהתשובה נמצאת בין דפי הפורום. . .

זה לא נכון!!!

השאלה שהתשובה עליה היא 42, לפחות הקרובה ביותר, כי אם נגלה אותה כל העולם יפסיק להתקיים, היא What do you get when you multiply six by nine המסעדה בסוף היקום, בכמה עמודים האחרונים

mosh_the_ant

New member
אני אבדוק...

אבל באותה מידה שאלו גם אם זה 41+1 , 7 כפול 6 וכו'.. ככה שאנחנו עדיין בבעיה
. " יש שיאמרו שהעולם יתחלף במשהו אחר , לא מובן לחלוטין. יש שיאמרו שזה כבר קרה... " ושאלה אחרונה, (על איש מת בפורום של איש חי) הלכת עם מגבת בתיק ביום שהוא נעלם עם הרוח לארוטיקון 6?

keynant

New member
נכון, שאלו...

אבל, בספר שבו שניהם נמצאים בעולם שלנו(אבל בזמן אחר) ארתור שולף אקראית כלים עם אותיות, ויוצא לו "כמה זה שש כפול תשע"...ע"כ זאת השאלה. מצד שני, נאמר גם שביקום לא יכולות להתקיםם גם השאלה וגם התשובה...

מזכיר לכם

שזו הייתה החתימה שלי עד לא מזמן.
נטע, היזהרי, הנה
בהמשך עוד מעט השאלה "מהי משמעות החיים" מעולם לא נשאלה. 42 היא התשובה למשמעות החיים, פשוט כך. אי אפשר להבין זאת ללא השאלה. והשאלה שנשאלה כאשר נבנה המחשב השני שיועד לענות עליה, ועליו כולנו חיים, היא "מהי השאלה שיש לשאול כדי.." וגו'. (לא ציטוט מדויק, מהזיכרון)

Rincewind

New member
42...

הוא התשובה לשאלה האולטימטיבית שתיתן משמעות לחיים וליקום, או משהו כזה. אבל מה לכל הרוחות השאלה?! וזה נושא כל ספרי הטרמפיסט
יש לי בבית את הספר הכחול הגדול שכולל את כל הספרים

גם לי יש אותו

בהתחלה הם שאלו מהי התשובה האולטימטיבית לשאלה של החיים, היקום וכל השאר, ואז כשהוא ענה להם (אחרי 7 מיליון שנה) 42 והסביר להם שכדי להבין את התשובה צריך לדעת את השאלה, אז מחשב "ארץ" (איזה שם משעמם) היה אמור לענות להם, אבל, מה לעשות, הוא נהרס. חוץ מזה, התשובה והשאלה לא יכולים להתקיים ביחד באותו יקום כי אז הוא יהרס ולכן הדבר הכי קרוב לשאלה הוא: What do you get when you multiply six by nine? 42

ולי יש את כל החמישה הבודדים

בעברית, כמובן
אגב, האם הספר הגדול כולל את החמישי בסדרה, "לא מזיק ברובו" ["מוסטלי אנ-ארמפול"]? או שהוא יצא אחרי הקובץ הגדול?

כמה זה נכון, אנלוידעת ../images/Emo29.gif

כלומר, לוידעת אם העולם באמת נוצר בתאריך הזה, אבל הארכיבישוף ג'יימס אשר באמת חישב את תאריך בריאת העולם - 23 באוקטובר 4004 לפנה"ס, אבל בצהריים, לא בבוקר. באמת קים כביש כזה, ולפי מה שהבנתי יש שמועות שהכביש מקולל או שיש לו מזל רע, בגלל שהיו בו הרבה תאונות או משהו
. ספר טוב

J e n i e

New member
נסעתי בו! (M25)

בלונדון.. זה היה ממש מוזר אחרי שקראתי את הספר... ושאלתי, אני לא בטוחה בקשר לתאונות הדרכים אבל היה שם פקק די רציני.. אולי פראצ'ט הוא מקור השמועות?

tmaz

New member
הקטע עם החישובים של בריאת העולם

אמיתי לגמרי. כולל הכומר ההוא שחישב שזה יצא בתשע ורבע בבוקר. נפלתי על זה במקרה בספר עיוני רציני וסמכותי לגמרי, וכמעט בלעתי את הלשון. מתי באמת נברא העולם? זה לא בפורום הזה.

למעלה