בשובינו לציון

בשובינו לציון

שלום , בשובינו את שיבת ציון הינו כחולמים . עבור כל נקודת ציון של האלוקות במרחב-זמן , יש צדיק שמציאותו היא של ראיית יון . דהיינו התפישות היחסיות לעומת העולם המתחלף הם מבט האור הנקרא צדיק , יחסיות ראיה קיומית חולפת זו של מרחב-זמן נקראת ראיית מציאות יון, שבה ישנם הגדרות של מציאות , (פרשנויות תיאוריות ידיעות ותפישות וכו`). ובה נכנסת החוויה הקיומית שבה יש מחשבות ורגשות ומעשים כהיבטים של תנועת המודעות בין ראיית יון לבין ראיית האור - הצדיק שהיא כמעין היבט שמעל המרחב -זמן , בחיבורם יש היבט מקשר של שינויי מודעות והתחלפות העולם הבאים ככוונותינו היוצרים את הסרט הקיומי שלנו , קרי הכוונות שלנו בכל רגע בעצם מעצבות את המרחב הקיומי שלנו לעומת העולם המעוצב (כ-חול) הבא כהיבט המקיף את תודעתינו כיחסיות של מרחבים יחסיים(מים), כחול+מים = כחולמים . אז הביטוי עמך כולם צדיקים אינו רק מליצה , וצדיק באמונתו יחיה זו האמת הקיומית , שבבריאה היא כפעילות המקיפה את תודעתינו לעומת הקיום שהוא כהתהוות של תחומי קיומינו . וכל זה הוא בפועל עשייה , רמת החיבור שהיא העשייה מראה עד כמה כל צדיק פועל כבורא ,ר``ת = צב . ואי עשייה מראה עד כמה הצדיק מסובב , כשאדם נולד לעולם סובב , הצדיק מסובב במידה , וכוחו כבורא הוא במידה . צב - ס(סובב) = לב = בעולם כבורא. כאשר האדם בחייו מסובב מציאותו המעשית בבריאה היא רק של מעצב העולם ר``ת = בל (עובד , מסדר את הבית וכו`) ההפך של ה- לב . יוצא שמציאות צדיקותו ואורו היא בהיבט של סובב + בל . מצב שבלשון היום יום נקראת סבל . איסוף העשייה כאור נקרא קידוש . מקווה שבערתי משהוא . דוד

אמיתי 21

New member
בעמך כולם צדיקים

עמ``י עש``ו משפט זה הוא עמוק מאוד אתה לא יודע כמה בעמך כולם צדיקים לעולם ירשו ארץ מעשה ידי להתפאר מה זה אומר פרוש של משפט זה למדנו בספר היצירה שכל הי``ב אותיות של הפשוטת מחולקים לפי חודשים וצ` מאיר במזלא דלי וגם צדיק הוא היסוד כמו שאנו יודעים אז מה זה אומר שעם ישראל כולם הם מזל אחד שהוא דלי ואם הדלי מלא רוחניות אז הוא גם יורש את הארץ שהיה המלכות ואז הוא מקבל שפע עליון מהו``ק ( ז``א = זעיר אנפין או תפארת ) ואחרת הוא מקבל שפע מגרמים אחרים ויש הבדל בין מזל למזלא מזל זה דין מזלא זה ג` פעמים הויה וזה סוד שםע עילא שזה יש לעם ישראל אבל מזל אין לעם ישראל כי השורש שלהם הוא מעולם האצילות ושם אין מזלות כמו שאמרנו על פרשת המנורה ו``זאת המנור`` אבל כאן לא המקום לפתוח סוד של תורה לחיים ושלום אור ושפע

ומה דעתך?

רייק י` משמע ללא האצלה וללא מזל , אנרגית החלל הפנוי ס``א בפירוש . דוד

דוד היקר

ניסיון יפה :-( להראות את הרייקי ככלי ריק ללא ה``יוד`` של בורא עולם ללא האצלה וללא מזל רק שטעית בגדול. מכיוון ש: א. ריק כותבים עם יוד אחד ולא שתיים. ב. ריי הוא אחד משמותיו של בורא העולם בע``ב (האמצעי שמסביבו סובבים שאר השמות) ג. קי הוא שיבוש של המילה חי כמו הצ`י.... ואכן הריי-קי או ריי-חי או אל-חי ראה מה כותב רבי יוסף ג`קטילה בספרו שערי אורה: השם השני משמות הקודש על דרך המעלות הוא הנקרא אל חי וטעם הנקרא אל חי לפי שמושך ממידת החסד הנקרא אל ולפי שמושך ממידת החיים הנקרא חי... והסוד בהיות אל חי מריק חיים בברכת אדוני...ואז בדרך הצינורות יתמלאו חיים כל בעלי חיים. האם זה נשמע לך כמו אנרגית החלל הפנוי של הס``א? דוד לפני שאתה משמיץ אנרגיית חיים אוניברסאלית של האל - בדוק מקורתיך קודם. אור וטוב אוריאל מעוז

יופיאל

New member
כל הכבוד :)

סוף סוף מישהו יכול לענות לדויד בשפה שלו... הערה לדויד - יש לך הרבה מה ללמוד מאוריאל , שים לב איך הוא פונה לכל אדם בשפה של אותו אדם , ולא נשאר בשפה שלו. אתה תמיד מדבר רק בדרך שלך , ובגלל זה הרבה אנשים לא ממש מבינים על מה אתה מדבר ולא יורדים לסוף דעתך. יש הרבה דרכים להעביר ידע. מה שמבדיל מורה טוב ממורה רע זה אם המורה יכול להסביר לתלמיד בשפה שהוא יבין - כלומר לרדת לרמה שלו כדי שהוא יבין. תלמיד חכם זה לא בעיה ללמד , הגדולה של מורה טוב זה ללמד גם את התלמיד הכי לא מוצלח... בנוסף אני מציע לך לך לנסות להרחיב את אופקייך. הרי יש 70 פנים לתורה , לא? באור ואהבה , יופיאל המלאך

בתוך עמי אני יושב

שלום , מה לעשות מכיר גם מכיר את הנושא מקרוב , פרצוף אחד ולו שבעים פנים לכל פנים יש שפה יש עם מתאים , דהיינו שבעים אומות העולם שלהם שבעים שפות לע``ז= לשון עבודה זרה . אז תחשוב באיזה שדה אתה פועל , למה עכשיו יש התעוררות לנושא הרוחנית , הנסיעות למזרח , מדוע לאחר תחילת שיבת ציון גורש הדלאי-למה מטיבט , מדוע רק בשנים האחרונות הרייקי הופיע באזורינו , למה האפיפיור הגיע , ואולי במקום ללמוד את כל עבודות הלע``ז של עובדי כוכבים ומזלות ואנרגיות קוסמיות , תרחיב את אופקיך למקור , ורק אוסיף עניין פעוט כל המלאכים כפופים לעם ישראל , וזה כולל את יופיאל . מציע שתבדוק את ספר מלחמות יהוה צבאות . דוד

יופיאל

New member
אם כבר הזכרת מלאכים...

אני לא בקיא ממש בספרים , האם תוכל לספר לי על מה מדבר ספר מלחמות יהוה צבאות? ובפרט על המלאך יופיאל... אני יודע שהוא שייך לספירת החסד , אך אין לי הרבה מידע. אני יודע שיש משמעות לכך שבחרתי אותו (או שהוא בחר אותי?) דבר נוסף - אני למדתי רייקי והילינג , ועכשיו אני לומד קבלה , וכל פעם שאני מטפל אני מבקש את האור האלוהי , אנרגיית הקודש , כך שאני לא מרגיש שיש הבדל ביניהם , האור מגיע מאותו מקום. כמובן , ככל שאני יותר מחובר לאמת , האור זורם בצורה יותר טובה דרכי. באור ואהבה , יופיאל המלאך

ליופיאל

הספר מתאר את גילוי האל כאור בתוך היבטיו המוחשכים , עיצתי תמשיך ללמוד קבלה ככל שתרחיב את כליך האור והאמת שבו יהיו מובנים. יש אנשים המשתמשים בסמלים יהודיים באותה שיטת טיפול , אולם ללא הכוונה וההבנה הנכונה התועלת חלקית , והיא תלויה במידת הטהרה . דוד

בדקתי גם בדקתי

לידיעתך , ב-ע``ב שמות , השלוש שורות האמצעיות שבהם המינוחים: ריי , אום , אני , נמצאים בהיבטים הנקראים :חשמלים , שרפים , בני האלקים , שכולם הם היבטים של סיטרא אחרא . רייקי - בירידה כיחסיות היחסית לעומת העולם החולף כיחסיות ,= 330 330 = של - בהישמכות העבר כמעצב העולם . לידיעתך בעוד הרייקי הוא עניין מאוד מומלץ למי שאינו יהודי , עבור היהודי זו טומאה , בנוסף יש הבדל תהומי מהותי בין אל חי לבין רייקי , אל חי עולה מ``ט בגימטריה כנגד שערי טומאה , אנרגיית הטומאה ,שמקורה הוא היבט החלל הפנוי נקרא ריי קי , ואם נדייק אז המינוח המדוייק ללא תרגום עברי נקרא ליי צ`י , אתן לך דוגמא ציורית תחשוב על מהות משותפת היוצרת אור (היהודים) , היורדת מהכתר ככוונות בחול , היוצרים את הצבע הכחול , הצבע הנמצא במרכז הדיבור , ומועבר בין כלי החושך הנושאים מודעות אור הנקראים אדם , ותחשוב על מהות מאוחדת זו (היהודים) הכחולה הבאה ופוגעת במצחו של גוי , ומשם היא מתורגמת לסימני חושך במודעותו כדי שכלי החושך יוכל לקבל אור . ומשם הרייקי וסימניו . עבור מי שאינו אור אלה יוצרו (אלוקים + יהודים) העיסוק הוא לייצר אור וליצוק אותו בכלי החושך , אור לגויים , אז האנרגיה הזו היא חיובית מאוד עבור גויים , ולא עבור מי שמייצר אותה . היבט נוסף הוא כאשר תעסוק בכך תחוש בהנחיה המובילה את ידיך כמו שישויות המובילות את ידך בטיפול , דע שאילו היבטים של גויים שאתה נשא האור שלהם ומובילים את ידך , והם כהיבטים של ראיית חושך , כגון ראיית הילות , שכל העשייה הזו היא הורדת מידת האור שבך , דהיינו טומאה ובכך נפשך נכרתת מהאור ואתה אולי מרגיש טוב עבור מימד אחד של גשמיות , אבל אתה מהות הנמצאת בריבוי מימדים , הרי אתה כיהודי אחרי על 2800 גויים כנשא אור , כאלה שחיים כרגע , ועוד כאילה הפזורים בכל המרחב-זמן שיש אנשים שמתוך חוסר ידיעה חושבים שזה הגילגולים שלהם , מקווה שההסבר מספיק מקיף , לעוד שאלות אשמח לענות , דוד

Eliad_11

New member
כוונותיך יפות אך...

דוד היחיד והיקר כוונותיך יפות ועמוקות אין ספק בכך... אך מה היא המעלה אם אין אנו מבינים אותך, נוגע בכל כך הרבה היבטים שונים אך עדיין לא בהיר, אנא האר לנו מאורך ובאר כוונותיך כנשא אור. כתבת שהרייקי הינו עיסוקינו ואנו (אלוקים+יהודים) יצרנו אותו לגויים (``ליצוק אותו בכלי חושך``) כדבריך, מדוע אנרגיה זו אינה חיובית לנו, הרי אנו גם מאירים (``אחראים על 2800 גויים``) ובעקבות זה גם מוארים. מדוע נמצא בחזקת טומאה? ``העיסוק הוא לייצר אור וליצוק אותו...``, הכיצד אם כן? מהו העיסוק במובן העשייה? דהיינו העלאת מידת האור, פשוט, טוב לסובבים, מרפא מחלות, מגן ושכל הכרוך בו הוא אהבה. עם האמונה בשם ושאינו עובד זרה. ``אל תכעס היום אל תדאג, היה אסיר תודה היה שקדן, היה אדיב לזולתך``

דוד היקר

ציטוט ממך:``לידיעתך ,ב-ע``ב שמות , השלוש שורות האמצעיות שבהם המינוחים: ריי , אום , אני , נמצאים בהיבטים הנקראים :חשמלים , שרפים , בני האלקים ,שכולם הם היבטים של סיטרא אחרא .`` עד כאן. ונשאלת השאלה האומנם? בתפילת חול המועד סוכות מתפללים את ה``הושענות`` או במילים אחרות תפילת הושע - נא ואחד הפסוקים שאומרים שלוש פעמים הוא: אני והו הושיע נא. ``אני`` הוא אחד משמותיו של בורא העולם וגם ``והו`` ואל פן זה אנו מתפללים שיושיע. לפי דבריך בסוכות אנו מתפללים לסיטרא אחרא (הכח האחר דהיינו - השטן- למי שלא מבין על מה מדובר) או לחלופין לשרפים, חשמלים וכיוצא בזה. האם כל עם ישראל בתפילותיו משתחווה ומתפלל לכוחות האופל? או שמא עובדים עבודה זרה באחד משלושת הרגלים? בדוק שוב מקורותיך...... ושוב ציטוט ממך:``רייקי - בירידה כיחסיות היחסית לעומת העולם החולף כיחסיות ,= 330 330 = של - בהישמכות העבר כמעצב העולם .`` עד כאן. לעניות דעתי הלא כל כך חשבונאית, חשבון ריי הינו 220. 220 מניין ``רך`` מכאן מלמדים כי אין הקפדן מלמד אלא ברכות ובנועם על פי העיקרון של הפסוק חנוך הנוער על פי דרכו ולא דרך המורה. ועוד לומדים ``בחכמת הגויים תאמין`` מכיוון שכל חוכמות הגויים הינם תולדה של אברהם אבינו כמו שכתוב:: ולבני הפלגשים אשר לאברהם נתן אברהם מתנות וישלחם מעל יצחק בנו בעודנו חי קדמה אל ארץ קדם. רש``י בפירושו על הפסוק כותב: שמות טומאה נתן להם. ובמסכת סנהדרין דף צ``א עמוד א` נשאלת השאלה כיצד יכול היה אברהם אבינו למסור לבניו שמות טומאה בעוד כשוף אסור מהתורה (ולפי כמה דעות גם לבני נח אסור היה לעסוק בכישוף) הרשב``ץ (רבי שמעון בן צמח) השיב כי שם טומאה אינו כשוף ממש, אלא הוא שייך לחוכמות הנוגעות בכשפים, שאותם מותר ללמוד ולדעת. הגור אריה פירש שנתן להם סגולות ומצוות כיצד לגרש מעצמם כוחות טומאה וכיצד מושלים בכוחות הטומאה. ואילו בספר מעשה ה` הכתב והקבלה נאמר: שלמדם ענייני טומאה כדי שידעו להבחין בין עבודה זרה ועבודת ה` וישמרו מכוחות הטומאה ומשמותיהם. ראינו כי דר` אוסואי (מגלה הרייקי בזמננו) למד סנסקריט השפה בה נכתבו ה``וודות``. בוודות אלה מצא דר` אוסואי את הרייקי ושלושים ושתיים הסמלים. ה``וודות`` הנם ארבעה ספרים הינדים קדושים שאותם כתב לפי המסורת בראמה. בראמה קיבל את ההארה שלו בסביבות 1800 לפני הספירה. אולם במסורת היהודית ישנו ספר הנקרא ``ספר היצירה`` המיוחס לאברהם אבינו שחי בסביבות 1800 לפני הספירה (1948 לבריאת העולם לפי ספירתנו) שמתחיל כך: בשלושים ושתיים נתיבות חוכמה.. אנו רואים הן בוודות והן במקורותינו את שלושים ושתיים הסמלים מאותה תקופה היסטורית. האם בראמה ואברהם היו אחד? אולי כך נסביר את ה``מקריות`` של בראמה ואברהם בדמיון גם את העובדה כי הודי ויהודי נשמעים קרובים ללא ה``יוד`` וסרהסווטי שפירושו גברת שרה ובית ספר נקרא אשרם כלומר אושר רם, טבע נקרא דבע ועוד דמיון רב בין הסנסקריט לעברית אפילו של ימינו. וכך המתנות שניתנו על ידי אברהם לבניו לארץ קדם חוזרים לארץ מוצאם ומוצאים את כוונתם העמוקה של הסמלים והשמות ודרכי פעולתם. מסקנה ברורה על פי רוב הפוסקים כי ניתנו על ידי אברהם מתנות רוחניים לבניו שיבחינו בין טוב לרע. ואם השמות של הסמלים שמופיעים בשלב השני של הרייקי,נמצאים הן בתנ``ך והן בקבלה אין ספק בקדושתם והם אינם נמנים על שמות הטומאה. אלא בבחינת ניצוצות שהתפזרו ואנו רק מלקטים אותם בחזרה. אור וטוב אוריאל מעוז

תגובה מדויקת

שלום , בהושענות הביטוי הוא ``אנא`` ולא אני . לעניין מתנות אברהם , כל המתנות יחד באות לביטוי בסיפור של משה לעומת החרטומים והמכשפים , זה אם שלושת הנחשים , והנחש של מטה משה האוכל אותם . וזו דוגמא לראיית האור כאור , לבין חושך הרואה אור . עבור היבט אור יש ראי של חושך , הבדל זה בא לביטוי גם בהבדלים בין השמות ברהמה לאברהם . עבור משה המראה החשוכה היא של בלעם שזו הפרשה של שבוע הבא שהיה גדול המראות ויודע את כל הסודות והוא זה שפסק בבירור ``כי לא-נחש ביעקב ולא קסם בישראל `` דהיינו עצמות ומהות נטו . הסנסקיט + הוודות הינם היבט של חשכה מוארת , וכל הדוגמאות שהבאת + הציטוטים , הם לאותו עניין הנקרא שבעים לשונות עבודה זרה . חזרת מתנות אברהם לארץ הרי זה בילבול הדעת מהדרכה שגויה או דימיון. התורה הרי כוללת את הכל גם את כל המתנות הידועות כהיבט שער נ` של טומאה . כאשר התורה היא בבחינת שער ה-נ`דקדושה , הניסיון לעשות קישורים ללא ההדרכה המתאימה הוא טעות גמורה , כל הסמלים ברייקי בכל השלבים הם טומאה נטו למי שיהודי . הקישור המתאים אומר עיר הצדיקים נקראת צור , ופנימיותה ירושליים , היציאה מה- לב של ה-נ`(לבנון) באה כהפרדה בין נון של טומאה לנון של קדושה , ואז כאשר העיסוק הוא בירושלים מתעוררים בני ישראל מעבר לטעם ודעת שזה עניין הנון של קדושה וביאת משיח . כאשר הניסיון ליבא עבודה זרה לתוך ארץ הקודש הוא היבט של ניסיון אחרון מצד הטומאה להשמיד את העם , מה שכידוע לא יצליח . למרות הציטוטים הנאים האמורים ללא הפרשנות המלווה והמוטעת להביא גאולה , אתה טועה אחלה ניסיון לקשר אך הוא בגדר טעות . וליקוט הניצוצות הוא בגדר עבודת השם כאיסוף חלקי אורך הפזורים ביקום כמודעויות שונות ודרך האיסוף הוא בלימוד תורה , ולא עיסוק בטומאה , הרי כל החיבורים והקישורים כבר כתובים בזהר . אז במה אתה עוסק אם הבנה זו של איסוף ניצוצות עימך , בטומאה דווקא להרוס את אורך ולפזר את ניצוצותיך ? וכמו פירוט השם שלך כך כל היבטי הוודות והסנסקיט או כל היבט של שבעים לשונות עבודה זרה ידועים וכתובים. שבעים פנים לתורה היא דרכך בלימוד התורה בא אתה מטהר את טומאתך , ואוסף את אורך שהיה תקוע בעבודה זרה כמו וודות ושאר תורות שבעים העמים . כך שלימוד שבעים הפנים הוא רק בלימוד תורה , ולא בשום תחליף כגון רייקי. ואם אתה כה בקי ומתעמק , האם תוכל באותה בקיאות ועומקות להודות בטעות ולשנות דרכיך , לפעמים המורה הנכון מגיע גם דרך הרשת . דוד

אני מעריך את ההשקעה

כולכם כותבים באריכות ואני מאוד נהנה לקרוא את הדיונים, אין לי מולי את המחזור של סוכות אבל גם אני זוכר שכתוב אני והו הושיעה נא מלבד אנא ה` הושיעה נא. אני יודע שהתעסקות עם קבלה שוללת הרבה דברים שאנחנו לא מבינים בקלות למה כמו למשל שילוב אצבעות, אפשר להסביר במשפט אחד למה לא אבל מי שלא נכנס לעולם הקבלה כי לכל דבר הזמן והמקום המתאים לו - לא יראה בכך דבר שלילי. אני עדיין צעיר ולא נכנסתי לסודות התורה, דבר אחד למדתי שכדי לשלול את הרע צריך לברור ממנו את הטוב כי אם נשלול את כל החבילה ניצוץ הטוב שיש בה לא יתן לה לדעוך ולא יצאנו נשכרים. אור וטוב

לעניין המריק

הוא עניין אברהם מריק את חניכיו , כאשר אברהם = רמח ולא ריי , דהיינו רוח+ ל` - העולם המעוצב . כמו ש-אדם - מ- בענין מקיף + ה` רוח האלוקים . ובפירוט אל חי = בפעילות כמעצב העולם - כמעצב המרחב היחסי , דהיינו אל+חי = מ``ט שערים כנגד הטומאה . לעומת זה ריי קי עולה שך , בהימשכות העבר ככוונה החולפת מהקיום . וזה הרי כנצמד לפעור מעל הישימון , ולסיכום אתה לא יודע על מה אתה (שך) . אתן לך היבט במתנה , אוריאל מעוז . מעוז = בהקיפך את התודעה (האור האור האלוקי) כעולם המתקיים לעומת המרחב . אוריאל - בו פעילותך היא כקיום היורד לעומת היחסיות , כפעילות העולם המעוצב . דהינו ראייה של פעיליות התפלגות הרוחני בגשמי אך לצערי ללא הראיה של הרוחני במקור . השם הוא כזיו פנים ולא פרצוף , המאיר היבטים של שבעים פנים , כאשר העיסוק הוא מהמקור , ומשם תחושת הצדק הפנימית , אולם המקור אינו שבעים פנים ולא שפתם . עוד רמז ההבדל בין אור (בחולם)לפעילותו בעולם נקראת אור- כשדים ,(בשורוק) וכאשר מורידים את האנרגיה הקוסמית הנקראת ``כם`` נשאר שם האלוקים שדי . תנסה לחבר את זה לשם אוריאל ומה היה פירושו אילו היה בחולם . דוד דוד

למעלה