בשבת יצאנו לטייל.

טורטיתת

New member
בשבת יצאנו לטייל.

בין סלעים ורקפות עמדו גאים וגאות והניפו את דגל הגאווה, ואני כולי נבוכה בחרתי להסתתר תחת הכותרת "הצלמת", אפילו תותי הכלבה היתה גאה וקשקשה בזנבה והפכה באחת, לקמע הקבוצה. הכל היה כל כך טבעי ופשוט, אף לא אחת/ד שטייל ביער הירוק תחת השמים הכחולים לא הרים גבה או זרק הערה מגונה. אל מגדל המשקיף על הנוף שבו עומד לו היערן ומזהיר מפני שרפות, החליטו המטיילים גם שם, את דגלם להניף, וזאת כדי לצעוק "אנחנו כאן אנחנו על המפה בגאווה רבה". ושוב אני בחרתי להיות הצלמת. פתאום משום מקום שמענו: "גם אני רוצה" ילד קטן (כבן 8) ספק ביקש-ספק קבע, ודחף את עצמו בין הגאות/ים והדגל. הוא עמד זקוף עם חיוך, מחזיק בדגל בתמימות מרגיש מוגן בטוח בצל המטיילים הגאים. ואני? כבר הפכתי צבעים! "חסר רק שהוא ישאל מהו הדגל?" חשבתי לעצמי בלב. מרחוק הצלחתי לראות את אימו מתקרבת, ליבי כבר החסיר פעימה, הינה תקרית לא נעימה נבהלתי. אך פתאום אימו נעצרה חייכה ולא יותר, ואני עוד דקה מתעלפת, חוששת מתגובתה. פתאום אמרה פאמקי (שגם הייתה בטיול) לילד, "אתה יודע מסמל הדגל?" "מה?" שאל הילד. ואני כבר בלי אויר מחליפה צבעים (גאים
), מסתתרת מאחורי המצלמה. ולשמע שיחתם, נחלץ מטייל אחר לעזרתה: "הצבעים מסמלים את השונות שלנו. ומה שנפלא הוא, שאתה יכול לבחור בדיוק איזה צבע אתה רוצה להיות. וכמו כל הצבעים בדגל, כולם חיים אחד ליד השני, למרות שהם שונים זה מי זה". ובעקבות כך שלאורך הטיול נזרקו בדיחות על הפייסבוק, פאמקי זרקה באוויר לכיוונה של אימו: "לאן לשלוח לך את התמונות?" והיא ענתה עם חיוך את שמו של הילד, כדי שנמצא אותו בפייסבוק... הכל טבעי, פשוט, רגיל ורק אני על סף עילפון
.
מה דעתכן, על "הסבר הדגל" לילד, היה צורך בכך
צריך לשלוף את דגל הגאווה בכל מקום ולמה
כמובן שגם אתן מוזמנות לעקוב אחר הפרסומים כאן ולהצטרף לקבוצת המטיילים של שישה צבעים. הטיולים מעורבים (גברים ונשים מהקהילה), מתקיימים בשבתות במקומות שונים בארץ. פרטים בהמשך.

Confidential2

New member
אמא מוזרה, לא כן?!..ולעניות דעתי, מיותר <

לתת הסברים לילדים, הם קטנים מדי בכדי להכיל, ולשלוף את דגל הגאווה בכל מקום?! אני חושבת שצריך להפסיק להלחם על מקום, על "שיכירו בכן".. זה מיותר, תהיינה אתן, ותאהבו את אשר אתן חוות, כי זו האהבה, כך או כך, זו רק אני, וקטונתי...בהצלחה.

טורטיתת

New member
חחח

לדעתי את טועה טורטיתת מוזרה היא זו שהסתתרה תחת הכותרת צלמת. האמא כל הכבוד לה, בזכותה הייתי גאה |(בלב) יותר ובמיוחד בחברים שלי. צודקת דגל אני חושבת לא צריך לשלוף בכל פינה ופינה, לאהוב צריך, והכן אהבתי מאוד לראות חיבוקים נשיקות מגע ליטוף בכל פינה ביער בגלוי ללא פחד בין הגאים, ושאר המטילי שטילו באזור ללא כל קשר שיתפו פעולה בכל רגע נתון - חיוך לדעתי זה שיתוף פעולה.

Confidential2

אני לא חושבת שהאמא מוזרה ולגמרי לא מסכימה שמיותר לתת הסברים לילדים. אם כבר הוצג דגל הגוואה (ולנקודת הצגת דגל הגאווה אגיע מיד) והילד מתעניין, צריך לתת לו הסבר ובמיוחד הסבר כזה שמציין את המקום שיש לכל אחד ששונה ממנו כאדם, חינוך לסובלנות ולקבלה של השונה לא מתחיל בסובלנות כלפי הקהילה הגאה, אלא כלפי הילד השונה ממני בגן הילדים ובגינה הציבורית יש גם הרבה ספרי ילדים שעוסקים בנושא. ומעבר לזה אני חושבת ויודעת שילדים מבינים הכל, לפעמים הרבה יותר משאנחנו בוחרים לספר להם וגם אם הם לא מכניסים שאת זה לתבניות מילים של "גדולים" הם מסבירים את הדברים באופן מדהים. (אם תרצי אספר לך על ילדים שאני עובדת איתם ואיך הם מקבלים אותי). ולעיניין הצגת הדגל בטיול הנוכחי: הכל תלוי במהי מטרת הטיול, אם מטרת הטיול היא לצעוק את השונות - אז המטרה בהחלט הושגה. אבל אם המטרה היא אנשים מקהילה מסויימת שחוברים לבלות ולעשות דברים ביחד על מנת להכיר, להתחבר, לתמוך ולהיות - הרי שאולי כאן מתפספסת המטרה, אני יודעת של היה קשה לקחת חלק בטיול שמקצין את היותי שונה וצועק כל כך חזק את שונותי, לא רק בגלל היותי בארון, אלא בגלל שאני לא מאמינה בדרך הזאת. אני אשה - ובחברה צריך לקבל אותי קודם כאדם וכאשה, במקרה אני גם אוהבת נשים, את מי זה מעניין בדיוק?

flint29

New member
סובלנות לשונה

אהבתי את ההסבר שניתן לילד. הוא היה מתאים מאוד. ואכן החינוך לסובלנות הוא חשוב בכל גיל. לדעתי, הנפת הדגל מביאה דבר נוסף מלבד לצעוק "אנחנו פה". אני חושבת שמי שמרגיש מספיק נח עם עצמו ומניף דגל מזמין את הסביבה לבחון אותו, לראות שהוא אדם כמו כל אחד אחר וגם מזמין אנשים אחרים להרגיש נח לשאול וללמוד על השונה הזה.

Confidential2

New member
את סתם מבולבלת, דעתך אינה מתקבלת..

טוב נו, ברור שאני מתלוצצת, אני לא במוד הנכון, אבל קראתי את דברייך, יש אמת בדברים..בחלקם לפחות..

טורטיתת

New member
מבולבלת

מסכימה בהחלט רוב הדברים שכתבת נכונים. חינוך היא מילת המפתח.

איי איי איי....כמה שאת טועה...

בדיוק להיפך! צריך לענות על כל השאלות ולא, הם לא קטנים מכדי להכיל. להיפך, ילדים הם סקרנים מאד. רוצים לדעת הכל מהכל. חשוב להם לדעת איפה הם חיים. שתי הבנות שלנו זוכות לתשובה מיידית על כל שאלה וכבר יודעות הכל אז אין סימני שאלה ואין תהיות. יודעות על בנק הזרע ואיך באו לעולם, מי הרתה וכו'. הבת הגדולה יודעת, כמובן, איך באים ילדים לעולם ובזמן האחרון עולות שאלות מה עושות במיטה נשים. ביחד. ז"א, אחת עם השניה
מזל שאני נשואה למישהי שאין לה נטיה להתעלף במצבים כאלו
וחבל שדווקא אותי שואלים את השאלות הכי מביכות רק כדי לראות אותי מחליפה צבעים
לפני כמה ימים הבת הגדולה שלי חזרה מבית הספר. אמרה שילד אחד מהכיתה בא אליה ואמר לה שהאמהות שלה לסביות. הוא בטח רצה להקניט אותה והיא לא הבינה ופשוט אמרה לו: "ברור!!! מה? לא הבנת את זה עד עכשיו???". סיפרה לי את זה ושתינו צחקנו נורא
זה רק מראה שלילדים אין את התבניות שיש לנו בראש וזו בדיוק הנקודה! מבחינת הבת הגדולה שלי, אין סיבה להתבייש וגם לא להניף דגלים. מבחינתה זה מצב נתון וזה על הכיפכיפאכ ואחלה ובחלה!! כן, יום אביבי שיהיה

את בכלל לא חייבת להקשיב...

אולי מהסיבה הפשוטה שכנראה לא תצטרכי להדרש לקושיות הללו. את הרי חיה עם מיסטר מגש של כסף (זכרתי נכון?) והחיים שלך דבש על אף הלסביות המזדקנות שפשוט מבזבזות לך את החמצן...נכון? שאפו על התגובה. איזה יופי שילדה כמוך באה לבקר אותנו מידי פעם
(ז"א, כשאנחנו לא מבלות בתור לקופ"ח
..) תני לי לנחש...זה במסגרת התנדבות בקהילה?
בקיצור, אל תשליכני לעת זקנה...
באמת תודה, תודה רבה

ji ji

New member
במשפט אחד:

אם את מתביישת בעצמך, איך את רוצה שמישהו אחר יקבל אותך?

טורטיתת

New member
jj jj

אני לא מתביישת בעצמי אני גאה ושלמה עם עצמי, ומי ומתי צריך לדעת על מי שאני זה שלי. כל נושא שלהניף דגל בכל מקום, לפעמים ללא הקשר זה לדעתי טעות ולא נכון. אני לא שוללת כן להרגיש חופשי, אבל לשלוף דגל למשל על ראש מגדל ולצעוק "אנחנו על המפה" משרת מה בעצם? אם וכאשר ישנה פעילות בנושא גאווה למשל, אין לי ספק בהחלט כן צריך להניף דגל, אפילו לחלק חומר הסברה בנושא וכו'... אין לי ספק שדגל מסמל משהו, יש לו מטרה, צריך כן להניף ללמד לספר אודותיו אבל לא בכל מקום הכל תלוי בסיטואציה עצמה.
סליחה מה למה ככה? לא קבלתי הודעה שכתבת...

טורטיתת

New member
jj jj

אני לא מתביישת בעצמי אני גאה ושלמה עם עצמי, ומי ומתי צריך לדעת על מי שאני זה שלי. כל נושא שלהניף דגל בכל מקום, לפעמים ללא הקשר זה לדעתי טעות ולא נכון. אני לא שוללת כן להרגיש חופשי, אבל לשלוף דגל למשל על ראש מגדל ולצעוק "אנחנו על המפה" משרת מה בעצם? אם וכאשר ישנה פעילות בנושא גאווה למשל, אין לי ספק בהחלט כן צריך להניף דגל, אפילו לחלק חומר הסברה בנושא וכו'... אין לי ספק שדגל מסמל משהו, יש לו מטרה, צריך כן להניף ללמד לספר אודותיו אבל לא בכל מקום הכל תלוי בסיטואציה עצמה.
סליחה מה למה ככה? לא קבלתי הודעה שכתבת...

pizi33

New member
ועוד איך את מתביישת

מי שמספר לנו שהוא "רק הצלם". מי שמפחד משאלות של ילד (בן 8 או בן 38). מי שחושב שלא ראוי להניף דגל גאווה, מתבייש ועוד איך. אני דו מינית. כרגע אני לא במערכת יחסים עם אף אחד/ת. בבית שלי לא תמצאי דגל גאווה או סמלי גאווה. כי אני לא חושבת שאני צריכה ל"סמן" את הבית. ביום העצמאות כולנו תולים את דגל ישראל. אני לא בטוחה שיש לי דגל. היה בטח שהיה, אבל מעברי דירה ואריזות ללא שכל גרמו לכך שלא אדע היכן הוא. אם אארגן דגל ישראל ליום העצמאות אארגן גם דגל גאווה. אם לא אז לא יהיה דגל בחצר שלי, אני ישראלית גאה גם בלי זה. מצעד הגאווה, שנים התנגדתי לו כי לא הבנתי למה צריך מצעד גאווה, האם עלינו להתבייש? היום לא אכפת לי להשתתף במצעד כזה ועדיין אני מחזיקה בדיעה שאין לי ולאף אחד/ת מאיתנו במה להתבייש. תפקיד הצלמת - הוא התפקיד האהוב עליי. אני שונאת להצטלם. אבל... כשיש צלם טוב ואני מרגישה שאני נראית טוב, אני מתמסרת. בדרך כלל אני אוהבת שאבא שלי מצלם, הרגל ותו לא, יש צלמים טובים ממנו בהרבה. אבל הוא מצלם אותי באהבה, תמיד מוציא אותי יותר טוב מאשר במציאות. את כותבת יפה ואת מתוקה בדרך כלל, אבל לפעמים הפחד שלך מפני עצמך מקלקל הכל. מקווה שפאמקי תבין שאיני רוצה להעליב אותך או אף אחת אחרת, שזו דעתי ומותר לך ולכל אחת אחרת לחלוק עליה. ואם לא תבין? שתמחק. אני את שלי אמרתי.

טורטיתת

New member
פאקמי

קראתי לעומק ולרוחב את ההודעות של pizi33, היום היא החליטה להכנס בי, כל תקופה מוצאת לה מישהי אחרת (אם זכרוני אינו מטעה אותי, לא מזמן נכנסה בכותבת אחרת בצורה גסה) לכן תעשי בהודעות שלה כל אשר ראוי ונכון לפורום, ברמה האישית לא מרגישה צורך להגיב לה, לא נפגעתי קראתי ולא יותר. תודה.

מיטל225

New member
pizi33 אם יורשה לי...

נעים מאוד! קודם אני חייבת להגיד שאני מסכימה איתך עם הדברים שנאמרו בקשר למצעד, לדגל.. אני גם כמוך חושבת שאנחנו צריכות להיות גאות במה שאנחנו, ולהלחם על זכויותינו, כמו שמניפים את דגל מדינת ישראל, וגאים במדינה. כך צריכים להיות גאות/ גאים במי שאנחנו. וכן, גם אני מסכימה שצריך להסביר לילדים וללמד אותם לקבל את השונים מהם, וכך לאפשר להם לגיטימציה לבחור מי הם רוצים להיות בלי לחשוש. מה שכן, חבל שסיימת את כתיבתך בנימה קצת "עוקצנית", או שכך אני פרשתי זאת. אני חושבת שהשורה האחרונה מיותרת.. תחשבי על זה

למעלה