בשביל להוסיף לפורום ולעצמי

cottoneyejoe

New member
בשביל להוסיף לפורום ולעצמי

נידמה לי שכרגע הגעתי לשלב שבו אני בעצם מתעמת עם האמת כפי שהיא, בלי שום סיבון וליבון עניינים, ונדהם לגלות, ששום דבר לא השתנה, ואולי לא הולך להשתנות מעבר לכך, ובמקביל לכך קיימת בי התחושה שמקווה שיש משהו מעבר, משהו שאני עדיין לא יודע, אמיתות שלא חקרתי עדיין, משהו יותר "קוסמוקולוגי" נידמה לי שיש עוד אמת אחת לכבוש, מציאות או דמיון זה רק הזמן יכול לאמור, אני מקווה שאני צודק, מה אתה אומר דוד דהרמה? זה יכול להיות מדהים, אילו רק.... השלבים לדעתי שעברתי בסדר כרונולוגי עולה: 1. עימות עם עצמי, העלתי בקרבי נושאים שמעסיקים אותי, תגובה ראשונית של כל זניסט מתחיל באופן טיבעי... 2. ההבנה כללית של ההתעסקות העצמית הזאת - הכל סתם, "אוברדואז חברתי" לפחות אצלי. 3. הגדרת ריכוז מה הוא - אחד הקטעים החשובים ביותר שעברתי לדעתי - ריכוז הוא: "התעסקות מתמשכת ודינמית תחת נושא מסויים אחד בלבד, היכול להסתעף לכמה תת נושאים אחרים 4. הארה(הבנה) פנימית בנוגע להרגלים שלי ובכל הנוגע להשפעתם מתוך הבנת הצורך במטרה, הדורשים שינוי באמצעים (הרגלים). 5. עימות עם האמת הרגעית והדינמית, בנתיים אין כל כך חמש, אבל אני בטוח בעצמי הרבה יותר מהרבה אנשים אחרים, זה מספיק לי לעת עטה, למרות שהיה נחמד להגיע לתובנות אחרות יותר. עכשיו זה מונצח, ככה אני לא אשכח אף פעם, :) חגגגגגג שמייח!

שענית

New member
חג שמייח גם לך

איך יכולות להיות כמה אמיתות?. אמת יש רק אחת זוהי מהות האמת. זה שחור לבן, או שיש אמת או שיש שקר. איפה שיש אמת אין שקר. יש רגע אמיתי אבל באותו הרגע עצמו ישנה רק אמת אין בתוכו חלק או כמה ....איך יובל שאל אתמול, מהיכן באות כל השאלות? המקום הזה שממנו הן באות הוא אמת ושם יש רק אמת והוא משותף לכולנו. יש עשרת אלפי אצבעות אבל ירח אחד. בכל מקרה רק רציתי להבין למה התכוונת באמיתות שלא חקרת.... כתיבה וחתימה טובה

cottoneyejoe

New member
אני קורא לזה אמת

את קוראת לזה "ירח אחד", לכן אני יסביר את עצמי, במילים אחרות, חוויות שעוד לא חוויתי, אין ספק, שיש אמת אחת, אבל תלוי מאיפה מסתכלים על זה... האמת האחת היא בלטי ניתנת לתפיסה מתמדת משום שהיא נתונה לשינויים ומשתנה כל פעם, ולכן לא ניתן לאחוז בה אגב, היא בנויה על מספר אמיתות אחרות - שגם הן האמת האחת, זה שאת מתייחסת לירח אחד, לא פוסל את האפשרות שיש עוד ירחים, אולי בלטי ניראים לעין לא מזויינת....,לכן אי אפשר להתלות באמונה אחת כאמת אחת מוחלטת שמטיבעה פוסלת את כל האמיתות האחת האחרות שעוד לא הוקרת בקיומם, ואני הייתי מוסיף לאמור, אם בכלל דבר כזה קיים, זה יכל להיות מאוד מאוד מעניין :), אה.. ובדקתי וזה, אין לי עשרת אלפי אצבעות :) יש לי רק עשרים, :)

cottoneyejoe

New member
בתקווה שהסברתי את עצמי טוב

האם פעם חשבת על מהות האמת? מה את אומרת בעצם שאת אומרת מהות האמת? גם הירח סובב סביב כדור הארץ, שסובב סביב השמש, שסובבת...את עצמה? האמת היא אחת, אבל גם את האחד אפשר לחלק לחצי שלם! כמו שהאחד הוא החצי השלם של השתיים, בקיצור, הכל זה האמת האחת..., כל מה שקיים סביבך, וגם כל מה שאת לא יודעת שקיים סביבך, וגם הידיעה עצמה היא אמת, גם השקר הוא אמת, אמת שהיא שקר :)

brandy1

New member
אמת ושקר.

סיפור זן. יום אחד היתווכחו שני נזירים ליד דגל המינזר . האחד אומר שהדגל מתנופף ברוח. ואילו האחר טוען שהרוח מנופפת את הדגל.נזיר שלישי שמע את הויכוח בינהם ואמר שניכם טועים הדגל נע רק בתודעה שלכם. אם כן מה ההבדל בין אמת לשקר.

שענית

New member
מכירה את הסיפור הזה

אתייחס גם למה שקוטונאיי העלה. מכירה את הסיפור על הדגל ונכון בדיוק שאין אמת ושקר , אמת ושקר זו מעין המצאה שלנו. הייתי בשיעור מאלף של הרב ינון קלזאן ושם הוא הסביר את העניין לעומק והצורה מרתקת. זה קצת ארוך לכאן . אחד הדברים שהיו קשים לי ביהדות זה עניין האמת ושקר וגן עדן וגיהנום. הסיבה לכך הייתה מפני שתפיסתי את המושגים הללו הייתה מושפעת מהנצרות...כמו של רובנו. היהדות לא מדברת על גיהנום כמקום ששם מרביצים לך או מבשלים אותך...ואינה מתייחסת באופן הרגיל למונחי אמת ושקר. אמת ושקר הם יצירי תודעת האדם כשהוא רחוק מהאני האמיתי שלו, למקור שלו. תמיד אנחנו קצת רחוקים ממנו. אך כשיש איזו הארה או תובנה שהמיינד נפתח, אתה מיד מרגיש את האושר העילאי של להיות מחובר למקורך ושם אין אמת או שקר שם יש רק דיוק, נכון או לא נכון. אבל אלו רגעים ספורים ועבודתנו היא להרחיב את הרגעים האלה בחיינו, בתודעתנו.לכן זה לא משנה אם משהו רוצה להתפלסף על כמה אמיתות יש וכו', זה פשוט שמוש לא נכון במושג הזה. כמובן שיש עוד ירחים אנחנו אפילו יודעים זאת וברור שהאמת רחבה הרבה יותר מתודעתנו כאדם ולכן גם מה שמתקיים מחוץ לתודעתי הוא אמת. זה בדיוק העניין שברגע שיש לנו מחשבה אנחנו כבר מוגבלים, אנחנו כבר צריכים המשגה. אנחנו לא יכולים לבצע מעשה ללא מחשבה ללא הגבלה. האדם הוא מוגבל ולכן מן הסתם, הוא לא יהיה מודע להכל. וזו הסיבה שבגללה בדיוק עלינו להיות מדוייקים עם עצמנו ולעשות עבודה רוחנית כי שם אפשר להרחיב את המיינד.ולצאת במעט ממלכודת האמת והשקר. והשאלה שלי היא האם זוהי מלכודת,תמיד? האולי יש מצבים שבהם נכון להסתכל על דברים בדרך של אמת ושקר? אם זו הפעולה הנכונה למצב מסויים....טוב, האמת שאני לא יכולה לכתוב הרצאה שלמה אך אין ספק שככל שהעניין נעשה פשוט יותר הוא קשה יותר לתפיסה.

brandy1

New member
שענית היקרה.

בזן אין צורך להרבות במילים ריבוי מילים מעיד על מינד רועש. ישנה שאלה והתשובה היא בום או גונג אן. את האמת אפשר לקחת מהיהדות. 1.ואהבתה לרעך כמוך. 2.אל תעשה לחברך את מה ששנוא עליך. 3.הדרך היחידה לשלוט בחייך היא על ידי שליטה במחשבות. שליטה במחשבות משיגים על ידי מדיטציה.למצוא את המקור למחשבות או להגדיל את הרווח בין המחשבות.החוץ והבפנים יהיו אחד. את האמת מוצאים בקיום סעיפים 1 ו2 בעזרת סעיף 3 . מקווה שעזרתי. רונן.

שענית

New member
באופן עקרוני

אני מסכימה איתך. מפאת קוצר הזמן לא אוכל להרחיב... שנה נפלאה מאלחת לך צמיחה ושינוי

למעלה