בשביל חברה

דגה1

New member
בשביל חברה

שלום, אני פונה אליכם מאחר של חברה טובה מאוד שלי יש בעיה רצינית. יש לה ארבעה ילדים,(13, 11 (תאומים) 3). חברתי מאוד אוהבת את ילדיה, אבל מאחד הילדים יש לה מן סלידה שכזאת, היא לא שונאת אותו חלילה, אבל הוא פשוט מקבל יחס שונה מכולם, וכשהיא רואה אותו היא ממש מקבלת עצבים בלי שום סיבה, היא מודעת לעניין, וזה עניין המתמשך כבר שנים, מיום שהוא נולד היא הרגישה שמשהו בקשר אליו משובש אצלה. היא היתה רוצה מאוד לשנות את הקשר בינהם, איך אפשר לעזור לה????

גרא.

New member
תחילה כמה שאלות:היא נשואה? האם

הילד,שחשוב לדעת את גילו,דומה חיצונית לאביו? האם היה ילד לא רצוי ? האם סבלה מפסיכוזה שלאחר הלידה,בעקבות הילד הזה..

דגה1

New member
תשובות לשאלה

היי, קודם כל תודה על התגובה המהירה. כן היא נשואה 15 שנה באושר, ואין לה בעיות בנישואים. הילד שמדובר עליו הוא תאום, יש לו תאומה ושניהם בני 11, לפניהם יש ילד בן 13, ואחריהם ילד בן שלוש. כאשר חברתי נכנסה להריון היא רצתה בת, וכשאמרו לה שיש לה תאומים, היא היתה די המומה ולא ממש ציפתה לזה, לאחר שנודע שיש בבטנה בן ובת היא לא ממש ציפתה לתאומים ושאלה את עצמה "רציתי בת מה הוא נדחף" אבל כמובן ששום כוונה רעה לא היתה לה ובטח לא שינאה כלפי הילד. לשאלה האם סבלה מפסיכוזה שלאחר הלידה, התשובה היא כן. אשמח לענות על עוד שאלות במידה ויש. ברצוני לציין שהיא אמא מסורה לילדים שלה. תודה מראש דגנית

גרא.

New member
דגה,מדברייך עולה כי באיזה שהוא

מקום,הילד בן האחת עשרה,הוא ילד שמלכתחילה לא היה רצוי,אימו פתחה צפיות לבת,והנה כדבריה "רציתי בת,מה הוא נדחף"..לזה אין קשר כמובן לפסיכוזה שלאחר לידה.אבל יתכן שהמשבר הנפשי שעברה אחרי הלידה,לא קרב אותה בדיעבד לילד הלא מועדף..הבעייה שאני רואה היא יותר אצל הילד עצמו,מאשר אצל אימו, מאחר והוא משלם ללא ספק מחיר רגשי רב,עקב קשייה של אימו להתקרב דווקא אליו,כאשר בו זמנית,היא מאד מקורבת לאחות התאומה..לא ברור כאן מהו חלקו של האב,איך הוא נכנס בתוך התמונה..האם הוא למשל גם מנוכר לבנו ? שאולי הוא מאשימו בלא מודע במשבר הפסיכוזה שאמו עברה אחרי הלידה? האם גם האב מגלה יחס דומה,או שמא הוא דווקא מפצה את הנער,ביחס מועדף? יש לכך חשיבות מעבר למידע הלא ברור,נראה לי שסוג הטיפול המתבקש הוא טיפול משפחתי מובנה שדרכו יתבררו מערכות היחסים.התקשורת,יחסי הגומלין,והדרכים להתמודדות עם הקשיים.

דגה1

New member
אבא תומך

ראשית הייתי רוצה לציין כי הילד הוא ילד חכם מאוד ומצליח בלימודים, אך מצד שני בבית הוא ילד שמחפש כל הזמן תשומת לב, למרות שהוא מקבל, הוא רוצה להיות כל הזמן בקירבת המבוגרים, ולא יכול לזוז לשום מקום בלי אמא או אבא. אביו של הילד תומך בו ואף מחפה עליו במקרים רבים. הילד עצמו הוא ילד שיודע ומודע לכך שהוא לא יכול בלי אמו ואומר את זה בגלוי. את מציעה למשפחה לגשת לטיפול משפחתי מובנה, וחברתי היתה שמחה מאוד לעשות זאת, אך המשפחה חיה כרגע בחו"ל ולא יכולה לגשת לטיפול שכזה בגלל בעיית שפה, משיחותיי עם חברתי ידוע לי שהיא מעוניינת לטפל בנושא בהקדם האפשרי, מאחר ולאחרונה העניין מציק לה יותר ויותר. אם אפשר דרכך לנסות לפתור את הבעיה אנו נשמח, אפילו אם מדובר בלכתוב לך יותר פרטים על מה שקורה בתוך הבית, ביחס של האמא לילד וביחס של אב לילד, וביחס של האחים לילד. אנו נודה לך מאוד באם תעזרי לנו.

למעלה