בשביל חברה - דחוף !!!!

בשביל חברה - דחוף !!!!

לחברה שלי יש ילדה בת 4, היום בבוקר בגן הסייעת סיפרה לה שהילדה וילד נוסף משחקים בהפסקה בבעל ואישה זה בא לידי ביטוי בכך שהיא מורידה את המכנסיים והוא דוחף לה את הראש למטה ונוגע בה עם אצבעות. זה קרה כמה פעמים באותה הפסקה. הגננות העירו לה מספר פעמים אבל זה לא עזר. חשוב לציין שהילדה לא רואה התנהגות כזאת בבית, אבל אנחנו לא יודעות למה הילד נחשף. מה עושים? מה אומרים לילדה, האם לשתף את ההורים של הילד וכיצד הגננות צריכות לנהוג, כי נראה שהן לא כלכך יודעות איך להתמודד עם זה. חברה שלי ממש במצוקה ובהלם מהעניין.

Kalla

New member
התנהגות טבעית לגיל הזה

לדעתי לא לעשות כלום - זה עובר לבד. ואם לא - אז כדאי שההורים יפנו לאיש מקצוע ויתייעצו איתו לפני שינקטו בפעולה כלשהי כלפי הילדה.

אפרתש

New member
עד כדי כך?

עוד לא חויתי את גיל ארבע כאמא, אבל זה נשמע לי קצת חריג. ממה שידוע לי, ילדים משחקים באבא ואמא, אבל זה מסתכם בזה שאבא הולך לעבודה ואמא מבשלת. כילדה, מעולם לא שיחקנו באבא ואמא ללא בגדים, ומעולם לא נדחפו אצבעות. וזה גם תואם את מה ששמעתי מהורים אחרים. אני היתי מדברת עם הילדה אחרי החזרה מהגן, ומסבירה לה קודם כל - שהיא תשחק במשחק הזה אך ורק אם היא רוצה. דבר שני - להסביר לה שאלה נחשבים איברים אינטימים וכ"ו. אולי לא לאסור או לתת תחושת אשמה/מבוכה, אבל כן לתת את הבסיס להבנה שמה שהם עושים זה לא ב100% מקובל, ושהוא זמני. (כלומר - לגיטימי עכשו להסתקרן, אבל כדאי להפסיק עם זה מתישהו). אני הייתי מדברת עם הורי הילד. אולי יש לו אחים מבוגרים שנותנים לו רעיונות (אולי ההורים אחראים, וזה יותר מסובך). אם השיחה נעשית בצורה נעימה, הם בהחלט יכולים להבין למה להורי הילדה זה מפריע, ולדבר עם בנם. לא לנזוף בו, אבל להסביר גם לו כמו לילדה.

Kalla

New member
זה לא קורה אצל כולם, אבל זה לא חריג

בגיל הזה הם מאוד סקרנים לגבי ההבדלים בין בנים ובנות ומנסים לחקור את העניין. ואני מסכימה שאם זה ימשיך ככה לאורך זמן צריך לטפל בזה - אבל איך בדיוק לדעתי כדאי להתייעץ עם איש מקצוע.

krn

New member
איפה הגננת בסיפור הזה?

חשוב לי לציין שאני עונה כגננת. נגיד ששני הילדים לא נחשפו למשהו מעבר לנורמה המקובלת (שווה לבדוק ברצינות) ושמדובר על הסקרנות הטבעית של גיל הגן. חשוב לשים לילדים גבולות! לא מורידים בגדים במשחק (עושים כאילו)! אם הגננת העירה לילדים כמה פעמים ולא עזר, כנראה שצריך לטפל מהשורש. שהחברה שלך לא תניח לגננת! אם יש צורך כדאי להתייעץ עם פסיכולוג הגן, או יועץ חינוכי אחר.

למעלה