בשבוע הבא בחירות

randyloo

New member
בשבוע הבא בחירות

אלה מבני זוגנו שכבר עשו כברת דרך בתהליך, חיים בישראל כתושבים, מעורים בחברה (פחות או יותר), ובוודאי גם מבינים בפוליטיקה לא פחות טוב מהרבה מהאזרחים, כיצד הם מתייחסים לבחירות הקרובות?
האם מפריע להם שאין להם עדיין זכות בחירה?
האם הם מתייחסים לתקופת הבחירות כחגיגה של דמוקרטיה לדוגמא או כקרקס ציני ומיותר?
האם יש להם דעה פוליטית מגובשת? אם כן, כיצד היא מושפעת מדעתו של בן הזוג? כיצד היא עוצבה?

אני סקרן לקרוא

avirus001

New member
אשתי הלכה אתמול לדיבייט בין המפלגות באנגלית בנמל תל אביב

דווקא אהבה מאוד את הסגנון הלוחמני של המפלגות בישראל אבל אמרה שצריכים טיפה יותר נימוס כאשר מקשיבים לדעות של האחר (במיוחד הצחיקו אותה התגובות של מירב מיכאלי).
היא הייתה רוצה להצביע אם היה אפשרי אבל לפחות, מכיוון שבחרה מפלגה לא רחוקה מדעותיי, אמרתי שאני אצביע בשבילה.
במסגרת העבודה הקודמת שלה יצא לה להכיר הרבה חכים ושרים ממפלגת העבודה בעבר לכן הייתה תומכת בהם. כעת כשצריכה לחיות בארץ במשרה מלאה מבינה יותר שצריך מישהו שידאג לכלכלה באמת ולא סוציאליסטים. אולי השפעתי בשוליים על דעותייה המדיניות אבל לא מספיק.

prizman

New member
אתה בטוח שאתה רוצה לשמוע?

הייתי אמור להיות בישראל בשבוע הבא וביטלתי את הטיסה כי לדעתי זו לא תהיה תקופה נחמדה.
פסח זו בטח לא תקופה נחמדה אז נחשוב על מאי.
למה צריך זכות בחירה?
בתאילנד אין לי וזה ממש לא איכפת לי.

Saraswati15

New member
לא מפריע אך זהה לשלי

האנגלי אינו זכאי להצביע כי בעל א/5 שנה שלישית, טוען שלא היה מצביע גם אם היה אזרח. אני, לעומתוף אצביע השנה אחרי המון המון שנים שלא הצבעתי (רוב הזמן לא הייתי בארץ ובפעם היחידה שהצבעתי שמתי פתק לבן) כי הפעם באמת הגיעו מים עד נפש.
הוא מאוד מעורה בנושא ורואה חדשות/ קורא הארץ וynet
יש לו דעה פוליטית מגובשת זהה לשלי (שמאל שהוא שמאלה יותר, רק לא ביבי / בנט / ליברמן וכו׳). לדעתי במלחמה האחרונה בעזה הוא ממש גיבש דעה כשלפני כן הוא די היה אנמי לכל מה שקורה פה.
נתראה ב-18.3 ביום שאחרי הפצצה..

inballavy

New member
אכפת לו ממה שקורה פה ויש לו דעות מאוד מגובשות

אבל ממש לא מפריע לו שהוא לא אזרח או לא יכול להצביע כאן.
לבחירות בהודו הוא דאג לטוס ולהצביע.
יש שם הרבה אנשים שמכירים ממש טוב את ההסטוריה של מדינת ישראל. די מעריצים שם את משה דיין ואריאל שרון, אז הדיעות של הבנזוג בהתאם
ממש ממש לא מושפע מהדיעות שלי.

randyloo

New member
אצלנו

מכיוון שאלו כבר הבחירות השניות שאשתי חווה (אם כי לא יכולה לבחור) נראה לי שהיא לא מתרגשת. היא כבר מבינה שההשפעה של הבחירות על חיי היום יום של האזרח אינה גדולה. צוק איתן השפיע עליה לדעתי מבחינה זו שהיא מבינה את מורכבות הבעיה המדינית בטחונית, אחרי ביקור במקלט באמצע הלילה היא הרבה פחות סובלנית כלפי אירופאים שמצדדים רק בצד הפלסטיני ואם יש הזדמנות היא תסביר להם את הסיטואציה כפי שהיא. הדיווחים הלקויים של התקשורת באירופה תיסכלו גם אותה. אני מניח שלו יכלה להצביע היתה מצביעה למפלגת מרכז כלשהיא.
צפינו ביחד בנאום נתניהו בקונגרס והיא די גיחכה למראה ההצגה ההוליוודית שהתרחשה שם.
פוליטיקה לא תופסת מקום רב בחיי היום יום שלנו. אנחנו ממעטים לצפות בטלוויזיה ואת מרבית האקטואליה מקבלים בחמש דקות של חדשות הבוקר ובארץ נהדרת (שלפי דעתי היא תכנית אקטואליה מוצלחת ביותר).

אצלנו...

עדיין אין לה בעיה עם זה שהיא לא בוחרת
אם היא הייתה יכולה לבחור היא הייתה בוחרת במה שאני בוחר,כי כרגע אין לה עדיין דיעה לגבי זה,חדשות ופוליטיקה לא מעניינים אותה

למעלה