בר רפאלי VS ריקי כהן

efratcn

New member
בר רפאלי VS ריקי כהן

קישור מעניין. ושלא יובן שאני תומכת באלימות מילולית. ממש לא. אבל הטור הזה בהחלט חשוב וראוי.

shiron number 1

New member
בא לך להרחיב קצת

מה ראוי בו? כי אני לא מצאתי בו שום דבר ראוי. דוגמנות זה מקצוע די פופולרי. קשה או לא אין לי איך לשפוט אבל בר רפאלי היא לא הדוגמנית היחידה בעולם. אפשר כמובן לבקר את מה שהיא עושה אבל אין לזה שום קשר לתקרית עם ריקי. ריקי, שנכנסה לטוויטי של בר, והעזה להגיד לה צבועה היא האלימה פה. אפשר היה להגיד את זה קצת יותר בעדינות (זו צביעות כי את מתפרנסת מרכילות למשל) ובר ענתה לה בדיוק באותה מטבע. דווקא נשמע לי מתאים. ואני לא מבינה את הטענות על מה שהיא כותבת בטוויטי שלה. מה היא פירסמה את זה בג'ורנל אקדמי? זכותה המלאה "לבקש" שזה יהיה רק על רכילות. (על מה אני מבזבזת את הפסקת הצהריים שלי)

efratcn

New member
כן.

אני מסכימה לחלוטין שהתקרית אלימה ולא ראויה. שתיהן נגועות באלימות. עם זאת, אני חושבת שאני מבינה את טענות כותבת הטור: א. רפאלי משתפת פעולה עם תרבות שמאפשרת את אותה אלימות כל כך קשה כלפי נשים (מחר יום המאבק הבינ"ל למניעת אלימות נגד נשים). בעצם העובדה שהיא מצטלמת בתמונות שמחפיצות נשים היא לחלוטין מעודדת אלימות נגד נשים. אין בי שום אמפטיה כלפי הצורך שלה להתפרנס כי היא עושה את זה על הגב שלי (ושלך ושל כל אשה אחרת בעולם). ב. בר מתנגדת לחוק הוצאת לשון הרע עד שהוא נוגע לה אישית. זו התנגדות מגוחכת ועלובה. רכילות היא אינה הוצאת לשון הרע אלא דיווח של פרטים מיותרים ולא חשובים. יש אנשים שמתפרנסים מרכילות בדיוק כמו שרפאלי מתפרנסת מאלימות נגד נשים. למה העבודה הראשונה אינה ראויה והשניה ראויה בעינייה? נדמה לי שזו כוונת הכותבת ואני לגמרי חושבת שהיא צודקת.

juspan

New member
גם אני לא מבינה

ואין לי זמן להרחיב אז אזרוק כמה מחשבות - ראשית, לא מבינה על מה המהומה (מבחינת מה שבר כתבה), אי אפשר להבין שמדובר בקצת הומור מבחינת בר?? "אבל חוץ מרכילות, פליז", חבל שלא הוסיפה קריצה, אולי עם אייקונים ריקי כהן היתה מבינה. שנית, התגובה של ריקי היתה די אלימה וקיצונית, מתחברת למה ששירון הרחיבה בנושא הדוגמנות וכו', והטור הזה של מגי גוזלי (שדווקא קראתי משהו שלה פעם שנורא אהבתי, בנושא הכי שטחי שבעולם) רק מחרה מחזיק אחריה... ואם יורשה לי, שטוף בשנאת נשים עם כל הפמיניזם של הגברת. הדבר שהכי עצבן אותי וגרם לי להתייחס לכל הטור שלה בזלזול זו הדוגמה הכה משמעותית שממש מראה משהו על חכמתה של רפאלי, אוי ואבוי, בר כתבה בטוויטר נכחתי לדעת ולא נוכחתי. פפפף, איזו טפשה, צקצקה ועשתה עוד ניימדרופינג ("וויסלבה שימבורסקה")

efratcn

New member
אני מסכימה לחלוטין עם הטענות לגבי האלימות

גם הטור הזה נגוע באלימות. עם זאת אני חושבת שהדיון על "מי אמרה כמה ולמה" או "מי התחילה" מסיט את הדיון מעיקרו - רפאלי לא יכולה להתפרנס מעידוד אלימות כלפי נשים ולא לצפות לביקורת על כך. התקרית האלימה הזו מעלה את זה על סדר היום, מה שלרוב לא קורה (והנה, גם עכשיו אנחנו חומקות ממנו. למה? אגב, הפרסומת הכי נוראית בהשתתפותה היתה לחברת מים שמייבשת את הטבע שם היא הוצגה כ"בר היחיד שאתה באמת זקוק לו בבית" או משהו כזה. מזעזע).

מסכימה ומוסיפה

שלצאת מתוך הנחה שבר רפאלי בטח מטומטמת כי היא דוגמנית, זו הנחה מאוד שוביניסטית. כמעט אמרה לה תהיי יפה ותשתקי.

Jackie O

New member
הטור הזה כולו טור של קנאה והתנשאות

שלא במקומה. ומה הקשר בינו ובין האישו הנדון בין בר לריקי. אפשר להגיד הרבה דברים על בר. אי אפשר להגיד שהיא לא עבדה קשה. היא עבדה קשה מאד גם ההנחה המידית שבר היא טיפשה, על בסיס מה? האם זו לא אלימות מילולית? הוא טור לא ראוי ולא רלוונטי. לא בהקשר שהוא נכתב.

michalica

New member
מריבות רשת זה טרנדי

עיינו ערך בייגלה. אבל אנחנו מכירות אותה. הרי היו לה כמה וכמה שירשורי נמאסנמאסנמאסנמאס (ככה בדיוק) על הבן שלה ואז כשמצטרפת חדשה העזה לומר שקשה לה עם ביתה היא תקפה אותה. הבחורה אלימה (לכאורה לכאורה, אין לי כסף) ורק היא צודקת ונוסף לכך אני באופן אישי נורא עסוקה ואין לי זמן למריבות רשת ולמי שיש לו זמן למריבות רשת - אשריו.

g a g a g a

New member
לדעתי הפמיניזם בכלל לא קשור לתקרית ...

עם כל הכבוד לנושא הכבד, מדובר פה בסה"כ בתוקפנית מקצוענית כפי שכולנו יודעים, שבחרה להיכנס במישהי שנמצאת באופן קבוע במגננה.. ומכאן ועד לתקרית ולבלגן שעשו ממנה הדרך קצרה. הכותבת הנ"ל, והשמות שהיא מתאמצת לזרוק לכל אורך הכתבה כדי שחס וחלילה לא יחשדו בה בשטחיות, רק נשמעת כמנצלת את המומנטום. אם פמיניזם הוא חופש הבחירה, אז בר רפאלי עשתה את שלה, וגמרנו. לא?

efratcn

New member
לא בדיוק.

כי הבחירה נעשית בעולם שמוטה נגד נשים ובצורה אלימה. בעיניי זה הגבול לליברליזם. בסופו של דבר, לא הכל מותר אם יש פגיעה באחר. כמו שחופש הביטוי מותר עד גבול ההסתה, למשל. אני מנסה לחשוב למה התקרית הזו בכלל קיבלה כאלו הדים.

ואני מנסה לחשוב למה ריקי כהן עוקבת אחרי

בר רפאלי בטוויטר. לדעתי ריקי ניסתה לרכוב על הגב של רפאלי, בדיוק כמו שרפאלי רוכבת על הגב של העיתונאים. זו יד רוחצת יד ושניהם (העיתונאים והסלבים) זקוקים אחד לשני כדי להמשיך לעשות את מה שהם עושים ולזכות בחמש עשרה דקות התהילה שלהם (או יותר).

juspan

New member
אני לא יודעת אם היא עוקבת

או שזה בעקבות ריטווט, אבל זה ידוע שבקטע של דחקות הרבה (מהתקשורת, ברנז'ה, איך שלא תקראי לזה) עוקבים אחרי כמה מהצייצנים המפורסמים, שלא שייכים למילייה שלהם (כמו שכתבתי למטה, ג'ודי ניר מוזס וכו', זה קטעים פנימיים כאלה...)

juspan

New member
שמישהו כאילו "ציטט"

את ההודעה של בר (זה לקחת ציוץ של מישהו ולצייץ אותו שוב, כלומר retweet) ואז מישהו מהפיד שלה, שעוקב אחרי בר (בשביל הדחקות נגיד או ווטאבר) עשה את זה. <כמובן שיכול להיות שהיא בעצמה עוקבת אחריה, כמו עשרות אלפים אחרים>

למעלה