בר מצווה

בכושר51

New member
בר מצווה

האם חגגתם/חוגגים בר מצווה?
אנחנו חילוניים לגמרי...ומתלבטים מה ואיך נכון לעשות? אין כמעט משפחה מורחבת...ואנחנו לא רואים בר מצווה באולם כאופציה(רק חתנתי את ביתי לפני שבועיים..) התאריך הוא במאי...אשמח לרעיונות או לשמוע מה עשיתם או תעשו?

מה הנער רוצה?

אפשר ארוחה חגיגית בחדר פרטי במסעדה

אפשר טיול משפחתי - לחו"ל או בארץ

רעיון שאני אוהבת - לטייל בשביל ישראל. לא חובה את כולו... לבחור חלק שאהוב עליכם

אפשר חוייה שהנער מאד רוצה - צניחה חופשית, נסיעה למשחק כדורגל בחו"ל,....

בכושר51

New member
המטריד אותי

זה ענין העליה לתורה..גם אותו.מעבר לזה אין לו רצון למשהו מסויים

דורית1901

New member
למה זה מטריד?

שני הנערים שלי לא עלו לתורה מאחר ואנחנו משפחה חילונית. לא רואה טעם בטקסים דתיים כשאנחנו לא מאמינים בדת. הכל בסדר ואיש לא הרגיש מקופח.

AYELET1

New member
מה מטריד אותך בזה? החליטו אם אתם

מעוניינים בזה (מטעמי מסורת) או לא וכך תנהגו.
הבחירה אם לעלות לתורה היתה בידי בני. הם בחרו לעלות
בפרט כידעו שזה חשוב לאביהם, אך הוא באמת לא לחץ ולא ביקש מהם לנהוג כך.
הוא גם אמר לי שלדעתו אין טעם ללחוץ על מישהו כדי שיעלה לתורה וכך הבחירה היתה כולה שלהם.
&nbsp
לדעתי עליך לנהוג באופן דומה.

BrightEye

New member
טיול עם המשפחה הקרובה (10 ימים)

היה כייף גדול, הילד היה במרכז העניינים והיו מלא חוויות וזיכרון טוב.

BrightEye

New member
עליה לתורה לא היתה בתכנית מלכתחילה

לא רלוונטי עבורנו.
כמשפחה אתאיסטית, אני בכלל מאוד מתנגדת למפגש לימודי עם רב, ליברלי ככל שיהיה עם נער בגיל ההתבגרות. לא רוצים אותם בסביבה בכלל.

BrightEye

New member
נו, אז מה הבעיה
?

למה מוטרדים?
אומרים למי ששואל- במשפחה שלנו לא עולים לתורה.

מירי,

New member
פעמיים עליה לתורה ושבת חתן.

אבל זה כי אבא שלהם מסורתי.
ראינו ביחד את אופציה של הקונסרבטיבי, הרבה יותר לטעמי.
וזה בהנחה שהבנתי נכון והילד רוצה לעלות לתורה.
&nbsp

חני בו

New member
לא, הבן לא רצה לעלות לתורה

טסנו כולנו שבוע להולנד ולפני כן עשינו מסיבה עם כ 70 אורחים.

לאונידס

Active member
אם הוא רוצה אז כן עולים לתורה אבל בבית כנסת שוויוני

כזה שבו גם בנות מצווה עולות לתורה וגם הנשים במשפחה זוכות במסגרת בר המצווה לעלות בעצמן.
את הקריאה בתורה בחלק מהמקרים אצלנו לימדה אישה, אני הייתי צמוד והשיעורים כללו לימוד קריאה בתורה ואף מילה מעבר לכך.
עניין שלכם עם הילד כמה הוא יפגוש מסורת יהודית ואם יפגוש איך יראה המפגש.
&nbsp
אם לא רוצה לעלות לתורה אז יהיה כנראה מדובר ביום הולדת על סטרואידים. כמו יום הולדת רגיל רק עם תקציב גבוה יותר.
פעילות משפחתית מורחבת, נסיעה לחו״ל לחוויה יחודית בשבילו (משחק כדורגל? מופע?) משהו מיוחד עם החברים כמו פיינטבול או מירוץ קארטינג. תלוי מה אוהבים ורוצים.

בכושר51

New member
תודה לכם..

על התגובות הממוקדות...כנראה שניסע לחול כל המשפחה גם עם הבת שנשאה לפני חודש...וזה הרצון שלו (לטוס כולם יחד...כי בפעל אין ממש משפחה מורחבת) ונושא עליה לתורה הוא זה שלא היה ברור לי איל צריך או נכון לעשות ודי מיקדתם אותי..המון תודה

אימם

New member
הייתה לי את אותה התלבטות

מזל טוב לבן!

גם לנו אין משפחה מורחבת וחמתי ז"ל הייתה בטיפול נמרץ, דודתי עברה טיפולים...
בהחלטה משותפת עם הבן (חשוב שזו תהיה החלטה שלו בעיני) החלטנו על טיול לחו"ל
במקום אירוע. הבן ואני נסענו לטיול פארקים באירופה בטיול מאורגן עם משפחות שרובן היו גם כן בטיול בר/בת מצווה.
אך כן קיימנו את טקס העליה לתורה בבית הכנסת. הגיעו המשפחה הקרובה ביותר
וחברים מהכיתה. לאחריה קיימנו ארוחת בוקר משותפת והייתה חוויה נעימה לבן.

zuz8899

New member
בר מצווה כייפית

גם אנחנו חגגנו בר מצווה לבן שלנו באמצעות טיול לחו"ל ועלייה לתורה בבית כנסת. היה ממש כייף. הילד נהנה מאוד ואנחנו נהנננו יחד איתו. חסכנו את כל פסטיבל רבע העוף והדודות הזקנות....

BrightEye

New member
כמונו

אנחנו גם נסענו עם הגדולה ובן זוגה, זו בעצם היתה בחירה של הבן וזה היה כייף אדיר, כי כמה כבר יוצא לסוע איתם כשהם גדולים...?

1precious1

New member
כמה שאלות מקדימות

1. דבר ראשון, לפני שאתם מחליטים מה את ם עושים - ניסיתם באמת לברר עם הילד מה הוא היה רוצה או למה הוא מצפה?
2. סליחה על השאלה אבל, כמה כסף אתה רוצה להשקיע/לזרוק על זה?

כי זה לא רק שאלה של דת/הלכה עליה לתורה בתי כנסת וזה, זה גם יכול להיות שאלה של איזה "הפקה/אירוע/מתנה" אתה רוצה להרים בלי הקשר דתי

xfwind

New member
כיוון קטן....

קדימון:
הילד עלה לתורה (סבא הוא ה"מלמד" אז זה בכיף).
ארוע: פורמט משפחתי (גן יפה + שלישית ג'אז, מצגת ונאומי סבים) + חברים קרובים של הילד.

והפואנטה לענין השרשור:
הבן האמצעי (אז בן 26) הכין משחק QUEST מרתק לילדים ולצעירים - שנשזרו בו קטעי משפחה והסטוריה של המקום בו היינו.
משהו חכם ויפה ברמה הערכית והלימודית, ועם זאת דינמי וכייפי.

לא הזמנו מפעילים/משחקים/בליארד/קוסם/קלפים וכו' - ותרמנו סכום בעל ערך דומה במקום.
כל משתתף קיבל תעודה שהכסף שנחסך נתרם לארגון שמפתח אנרגיה סולרית כמכשיר להעצמת נשים באפריקה.

למעלה