ברשותכם:

כי אני לא מסכימה עם זה!

חינוך של ילד נקבע ממתי שהוא תינוק ולא מהגיל שיראה לך מתאים, לפעמים אם תעשה שינוי בגיל שיהיה יחסית מאוחר, הילד יתבלבל, כמו שמישהו פה אמר, גם אם תבחר בדרך לא נכונה אתה חייב ליהיות בטוח בה ב100% בשביל הנפש של הילד, הוא חייב לראות שאתה יציב בדיעותיך.

naf86

New member
חינוך יכול להשתנות

הרי לפני 5 שנים היה לי ברור שהוא ילך לממ"ד וישיבה תיכונית. עכשיו, אם הוא ילך למסגרת דתית הוא לא יבין למה הוא חייב ללבוש כיפה וציצית, ואבא לא. הוא עכשיו כמעט בן 3. הוא מתחיל כיתה א עוד 3 שנים. אני לא יודע איפה אני אגור אז. אם אני אגור בחו"ל אולי אני אשקול לשלוח אותו לבית ספר יהודי דתי. אם נשאר באותו עיר, גילינו שבעיר יש בית ספר מעורב, דתיים וחילוניים ביחד. זה פשרה ששנינו נוכל להסתדר איתה. בקשר לחינוך בבית, אז ברור שהחינך יהיה מבוסס על ערכים חברתיים, ולא על ערכים דתיים. אישתי גדלה כך בבית שלה, ואין לה בעיה לגדל את הילדים שלנו כך.

בלבול ילדים כתוצאה משינוי בחינוך

לדעתי ילד יתבלבל, או יבוז להוריו, אם ההורים שלו יחנכו אותו בצביעות, כלומר יגידו לו שדרך X טובה ודרך Y רעה בזמן שהם נותנים דוגמה אישית הפוכה. אבל ילד שהוריו יגידו לו שיש תרבויות שונות ותפיסות שונות לא בהכרח יתבלבל. לדוגמה, אם האב אומר לבנו אני חילוני ואמך דתיה ואנחנו מקבלים ומכבדים זה את זה. אותך החלטנו לגדל בדרך א' ואולי אח"כ בדרך ב'. וכשתגדל תבחר אתה את הדרך המתאימה עבורך. לדעתי ילד כזה לא יתבלבל. בכל אופן הוא לא יתבלבל כתוצאה מהחינוך, אלא אולי מסיבות אחרות שאינן קשורות לחינוך. את הפסקה הקודמת אני מסייג שהמדובר נכון לדעתי לילד בריא, אך אולי לא לילד עם מגבלות נפשיות מסויימות. לילד כזה צריך לחשוב על כך יותר.

naf86

New member
אני מסכים

אני אתן לילדים שלי את החינוך הטוב ביותר על פי דעתי. אם כשהוא יגדל, והיה לו דעות אחרות, אני אקבל את זה. כל עוד זה לא ישפיע עלי בצורה קיצונית, אין לי בעיה אם זה. אם אחד מהילדים שלי יהפוך נניח לחרדי(ר"ל)אני לא אעיף אותו מהבית (אלא אם כן יתחיל לנהל לי את הבית...). אז כן, יכול לצאת לי ילד חרדי/דתי/חילוני/הומו/שמאלני/מתנחל/צפוני/פוליטיקאי. אבל כל עוד הוא רופא/עורך דין אז מה אכפת לי? הוא עדיין הילד שלי ושום דבר לא ישנה את זה. אני אלמד אותו לכבד אותי כמו שאני, ואני אתמוך בבחירות שלו.

אתה רק מחזק את דברי

ההורה חייב להעביר לילד מסר של ביטחון בדרך שבחר לעצמו ולא משנה מהי. בהחלט יכולים ליהיות זוג הורים שבחרו בדרכים שונות אך הם חייבים ליהיות בטוחים בהן ולהעביר זאת לילד. הכי גרוע הוא הורה שבכל יום משנה את דיעותיו, זה מה שמבלבל.

כן

זה תלוי, הורה שמשנה את דעתו כל יום הריהו הפכפך. אך הורה שמשנה את דעתו לעיתים זה בסדר גמור. הדברים תלויים בפרטי כל מקרה וברקע הכללי.

mnm6

New member
בתקופה שהיית ב869 אגב בתקופה

שלי (שהיחידה עוד היית קרבית הפזמניקים היו עושים שבועיים בבית שבוע בבסיס עד כדי כך הכל השתנה למשמרות של 8/6

naf86

New member
כשהייתי בהר דוב

עשיתי שבועיים/שבוע. היו לי הרבה קצינים ביחידה. אני זוכר את רובם. היו לי קצינים בטירונות, באימון בסיסי, בקו, ובבסיס שהייתי אחרי כן. הוא היה בהדרכה או בקו? רוצה להמשיך במסרים? לא נראה לי שזה מעניין את כולם.

למעלה