ברשותכם שאלה

יחזקאל3

New member
ברשותכם שאלה

קודם כול טוב שיש פורום כזה. אולי מישהוא יוכול לעזור ולומר לי איך עוסים עסידה ברינגה. זה מאכל האוב עלי אני זוכר בילדות האינו אוכלים ארבה עסידה ברינגה. דיברתי עים הערקית שלי והיא אמרה שאים יביא לה את המתכון אז היא תכין לי עסידה ברינגה. אז מי שיודיע ומוכן להסביר אני מודה לו וגם אך קוראים לדג. תודה מראש

יחזקאלללללללללללל

אז קודם כל זה טעים יאמיייייייי רוטב של העסידה 1 רינגה<<ללכת למעדניה ולבקש רינגה מלוחה> 2 כפות רסק עגבניות 1.כף פלפל אדום חריף רבע כוס שמן שום כתוש ביצים לפי כמות האנשים 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות פלפל ירוק חריף חתוך לחתיכות אופן ההכנה שמים את השמן בסיר, ולהוסיף את הרינגה חתוכה , לטגן מעט להוסיף את הפלפל הירוק, את השום ולגן מעט לאחר מכן להוסיף את הרסק והפלפל האדום ולהמשיך לטגן להוסיף כ 2 כוסות מים ולתתלזה להתבשל כרבע שעה להוסיף את התפוחי אדמה ואחרי כמה דקות לשפוך את הביצים אחת אחת בתאבוןןןןןןןןןןןןןןן

ת מי

New member
אני מכינה אחרת........../images/Emo91.gif

כנראה שייש כמה גרסאות......והנה הרווחת עוד אחת........ לחריימה: דג לקרדה מעושן,,,,,ניתן להשיג במעדניות 2 כפות רסק שמן.. בערך שליש כוס כך פפריקה חריפה שום.....הרבה כמון קימל מלח ......צריך להזהר עם המלח כי הדג לפעמים מאוד מלוח. אופן ההכנה: בסיר רחב מניחים את הפפריקה, הרסק, הכמון, והקימל על אש בינונית מוסיפים מים לפי הצורך, תוך כדי בעבוע הרוטב, את הדג חותכים לפרוסות ,מניחים ברוטב, מוסיפים מים ולבשל כ-10 דקות...... לעסידה: סולת, קמח, מלח, ומים..... אופן ההכנה: מרתיחים בסיר מים, בערך חצי מגובה הסיר כשרותח מוסיפים כף מלח, ואת הסולת לאט לאט תוך כדי ערבוב מתמיד על להבה נמוכה,העיסה אמורה להיות דלילה כמו אשל בערך.. ואז מוסיפים מעט קמח(בערך חצי כוס) תוך עדי ערבוב מתמיד, העסידה בשלב זה צריכה להיות במצב סמיך ונפרד בקלות מהסיר..... לכבות את האש....... ב ת א ב ו ן.........

שבוע טוב יחזקאל

אתה כבר אומר את השם של הדג שהוא רינגה ומוכרים אותו בכל מעדניה טובהולהכין זה הדבר הכי קל שים מעט שמן בסיר ולחמם הוסף פלפל חריף קצוץ ולטגן עכשיו תוסיף רסק עגבניות 2 כפות מלאות בערך כף פפריקה חריפה ולתת לזה להתבשל לאט על אש בנונית להוסיף בערך שתי כוסות וחצי מיים 2תפוחי אדמה חתוכיםלקוביות ולהמשיך לבשל בסוף להוסיף בצים כמה שאתה צריך לתת לבצים להתבשל ולכבות את הגז לבצק להרתיח מיים עם מעט מלח כשהמים רותחים להוסיף קמח ולערבב עם המקל שניקרא עסדהעד שהבצק לא נידבק לדפנות של בסיר לשים את הבצק בקערה גדולה להוסיף את הרוטב ובתאבון

טאKילה

New member
שבוע טוב יחזקאל וכולם../images/Emo39.gif

אני רואה שאתה מסודר במתכונים, לדג המעושן הזה קוראים רינגה זה דג הרינג עם עישון מיוחד ולא כמו שאר הלקרדות למינהם. בהצלחה לאישתך בהכנת העסידה

ת מי

New member
שבוע טוב ומבורךך לכולםם../images/Emo104.gif

טאקי את צודקת לגבי הדג שהאורגנל זה דג הרינגה אבל....... במקרה הייתי בשוק נתניה ולא מצאתי דג רינגה והמוכר הציע לי לנסות את הלקרדה, ומאז רק עם הדג הזה אני מכינה משו משו.... כדאי לנסות גם.........

יחזקאל3

New member
שבוע טוב לכולם

קודם כול אני מודה לכולם על הרצון הטוב. קמתי הבוקר האכלתי את בעלי החיים שאנו מגדלים ועכעיו אני קורה את המתקונים ויורד לי ריר בתעם של פעם. עוד מעת אני ניגש לצרכניה ליקנות את הלקרדה. ואני הבקש מהערקית שלי שתכין לי לצהרים עסידה ברינגה. יהומי יהומי איך אני מיתגרה עים ריר על הספתיים. אני מקווה שמחר בבוקר הספר לכם אך היה העסידה ברינגה. אז באמת שיהיה שבוע טוב לכולם ותודה רבה עים אופציה לבקשת מתקון נוסף.

tvrui10

New member
יש בעייה...

כשרק אתה אוכל לבד..עסידה ושאף אחד לא מכין לך.... נו, אני צריך להתחנן להזמנה ??

טאKילה

New member
תתחנחן נו...../images/Emo9.gif

עסידה זה טוב ביום חורפי לשחרר את כל הסתימות

יחזקאל3

New member
עמרה מסר

בוקר טוב לכולם אז קכה קניתי את הריגה ואבתי לכרמלה שתעסה לי לפי המתכונים שאמלצתם לי כרמלה בחרה (מבלי ליפגוע באף אחד)במתקון השני ואז היא שלחה אותי לחפס לה קימל (שלא ידעתי שזה קרוויה) פהר כרמלה עסתה לי את החרימי חריף ותעים באמת האינו אומרים בעבר וואלה עמרה מסר אזח היזה תעים. את העסידה עצמה היא לא עסתה רק את החרימי אבל ביקשתי שהיא תעסה גם את המתקון השני בעוד מיספר ימים והכי חשוב לירשום את המתקונים במחברת שלה. אפשר לומר את האמת שהאוכל של העדה שלנו הוא אכי תעים. והכי חשוב זה לשמר אותו תמיד לעסות את האוכל שלנו מקיוון שאף עידה לא מיתקרבת למיתבח הטריפולתאי. אני זוכר בילדות האינו יושבים בחורף אצל הסבתה והיא היתה עוסה לנו כיכות חריף עים הרבה לימון זה היה מעדן באמת מעדן מי שהיה מקורר היה אוכל כיכות נהיה בריא. אלבאי ומישהוא היא יודע לעסות כיכות לא מהמין שיש היום נשים שיודעות לעסות מהכלים כהלה.זאת דוגמה למה שאני מיתקוון שהמאכלים שלנו ניקחדים. טוב שיהיה לכולם יום טוב. ובסורות טובות.

עמרוסית

New member
עסיידה של מיסה

שיהיה לכם בכייף . התמונה והמתכון של מיסה מאור שלום.

ת מי

New member
זו התעוללות בתמימות......../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif

על הבוקר יחזקאל ומיסה ככה................

תפסיקו לבלבל לי העסידה של....

רחלי אחותי היא מספר אחד בעולם אין אין על העסידה שלההההההההההההה

bigi100

New member
עסדה

זה כמו העסיד של התמנים אנחנו (בתור חצי תמני) אוכלים את זה בתוך מרק או ברוטס מיוחד אני מת על זה ( זה גם מתאים לפתיון לדגים חח)

יחזקאל3

New member
תימנים

אולי לפיתיון זה טוב אבל לתימנים זה לא טוב שום דבר לא טוב לתימנים תימנים זה עם סגולה תימנים מפחדים ללכת לכרבן שלא יהיו רעבים . אילו הם תימנים מבלי ליפגוע באף אחד רק באופן כללי

bigi100

New member
הלו זה טוב לתמנים

אצל סבתא אללה ירחמה היינו אוכלים את זה כל הזמן

למעלה