ברק שקרן או סנילי?

טשאפק

New member
ברק שקרן או סנילי?

בפתח עדותו בוועדת וינוגרד אמר ברק שבשנה שקדמה ליציאה מלבנון היו לצה"ל 100 הרוגים. הוא סייג את דבריו ואמר שזה כולל את אסון המסוקים שבו נהרגו כ-70 לוחמים. למעשה, באותה שנה היו עשרה הרוגים, ואסון המסוקים היה שנתיים וחצי קודם לכן. (ב-1997).

ריאליסט

New member
האמת-כנראה שקרן

אבל לא סנילי כמו ביבי שכשהספיד את רחבעם זאבי אמר "כמה הוא חסר לו ועד כמה הוא זוכר אותו ממשלתו"...אבל מה לעשות שרחבעם זאבי מעולם לא היה חבר בממשלת ביבי. והיו לו עוד יציאות שגורמות לי לחשוד בצלילותו...נו-מילא...

Haemek

New member
"ועדת אור: ברק התעלם מהאזהרות"

הנה כאן. הכתובת היתה על הקיר.

Haemek

New member
אתה בטח מתבדח?

בפיקחות? הוא גרם אותם בשיחות "הישירות" שלו עם ערפאת, האירוגנטיות שלו. אז מה בדיוק היה פקחי במה שהוא עשה?

Haemek

New member
ריאליסט

אני מתנצל, בטעות קראתי "בפקחות" ורק אחרי זה ראיתי שזה "בהפקרות". אנא תתעלם מהודעה זאת שלי.

Haemek

New member
חוקר

אתה מביך אותי. אני מצביע ליכוד (חדש יחסית) וההתנהלות שלך כאן בפורום הינה של בריון. לא מתאים לי שיש אחד שמדבר כמוך בצד שלי.

gershon17

New member
למה שהוא ישקר בנושא?

כשמדובר בעובדות שכל כך קל לבדוק, מה ההגיון לשקר? אני מנחש שענה לא בדיוק לשאלה שנשאל, כי חשב שנשאל שאלה אחרת.

onlytrue

New member
ברק גם טען שהנסיגה היתה ללא אש

וגם שש שנים היה שקט בצפון

ריאליסט

New member
הנחתי שהוא שיקר

יש לו סממנים של שקרן. אבל כמו ביבי-יתכן שהוא גם סנילי. מה זה משנה-ביבי, ברק-פוצים!

טשאפק

New member
אין כאן מקום לאי הבנה

האמירה שלו היתה ברורה לגמרי. אני מצטט מעדותו: >>>> שאלה: ...מה שאני מבקש ממך הוא לסקור בפנינו מה היה המצב בדרום לבנון, מאז שנכנסת לתפקידך כראש ממשלה ושר ביטחון, עד היציאה שהיתה במאי 2000. א. ברק: שבע שנים אני מתקשה ככה לומר, שאני זוכר את כל הדברים שהיו שם. בסופו של דבר, היינו מזה השנה ה-14 או 15 בתוך אזור הביטחון. ... אני הייתי ספקן מראש כלפי אזור הביטחון הזה, ... המצב בלבנון היה שהוא הוביל לשום מקום. בשנה שקדמה לי, היו בוודאי יותר ממאה הרוגים, כולל התאונה המבצעית שנהרגו בה 70 וכמה בחורים. ... >>>> הדברים שאמר ברורים לגמרי ולא נכונים. לא נהרגו בשנה שקדמה לו מאה הרוגים, אלא עשרה, ולא היתה תאונה מבצעית. (אסון המסוקים היה בפברואר 97). יכול להיות שהוא זוכר כך את הדברים, כדי להצדיק לעצמו את מהלך הנסיגה? יש תופעה פסיכולוגית כזו. אולי הוא דווקא לא חשב שיבדקו? אין לדעת.

טשאפק

New member
ובעצם ההסבר הפשוט

הוא שהוא פשוט כשל בלשונו. בסך הכל הוא בא להצדיק את הנסיגה. נפלט לו שקר על מספר ההרוגים בשנה שקדמה לעלייתו לשלטון, והוא ניסה מייד לאזן אותו בשקר נוסף, על התאונה.

onlytrue

New member
הוא גם טען שהנסיגה היתה לא תחת אש

ושאחר כך היו שש שנים של שקט עוד שתי עובדות לא נכונות

ריאליסט

New member
כן..

ייתכן שהוא סנילי, אבל זה שביביבלוף סנילי כבר ראינו. הרי הוא לא זכר מי זה רחבעם זאבי באזכרה שלו-ליצן קטן.

דוקו1

New member
ותיקן את עצמו תוך שנייה מה שברק לא יעשה לנצח

כולם גמדים ליד נתניהו וזה הוכח

למעלה