ברקרולה אתמול

ו שתי

New member
ברקרולה אתמול

ראשיתו של האירוע לפני שבועיים. קבענו עם זוג חברים מהפריפריה באירוע של רדבול בפארק. יצאנו מהבית, עמדנו שעה בפקקים, גילינו שהחניונים כולם מוצפים, שהמוני אדם גודשים את הפארק, ושבאופן כללי חם על הדשא, לח ורועש. ויתרנו. בכניסה לחניה החברים התקשרו לבשר שיצאו לדרך. קבענו בברקרולה לצהרים. לא אלאה אתכם בפקקים שהיו מנת חלקנו גם ביציאה מתל אביב. היינו ארבעה, ושני תינוקות מתוקים. לראשונות: סביצ'ה בס וסלק שהיתה טעימה ומענינת קלמרי חרוכים ברוטב לימון כבוש ועגבניה, שהיו "מסטיקיים" מעט, ובאופן כללי פחות מוצלחים מאלו שאכלו שם בעבר. סינטה כבושה, לצד סלט מלפפונים ואטריות קרות. מנה מעולה. הסינטה היתה טובה מאד, הסל היה מצוין, ובעל ניחוח יפני אמיתי, והקומבינציה בין המרכיבים מוצלחת לטעמי, גם בביצוע וגם ברעיון. עיקריות: צלע לבן ברוטב שזיפים. הצלע היתה יבשושית משהו, ונ', שאין לחשוד בגודל תיאבונו, מבקש לציין ברקע, שהמנה קטנה. ואכן. מעט מאד בשר. לצידה הגיעה דלורית מאודה, סתמית למדי. שלושה סטייקים של סינטה, ברוטב יין אדום, ציר בקר, ושאלוט. לא שאלוט, כי אם תאנים קטנות (אני מהמרת על דבלים,ולא על תאנים טריות), הסינטה הגיעה יותר לכיוון הרייר ולא המדיום (אבל אהבתי אותה ככה), הטעם והמרקם בשריים, כמו שסינטה צריכה להיות. לענין התוספות: מודה ומתוודה, שמה שביקשתי הוא בגדר הבקשה החריגה, וזכותם הראשונית היא לסרב, אבל: ביקשתי תוספת ללא חלב (האפנה האחרונה בפורום...) הסברתי למה. עשו פרצוף, וסירבו. זכותם. ויתרתי, והזמנתי מנת ילדים נפרדת, בנוסף לסטייק שלי, כדי שלילדה יהיה מה לאכול. מגוחך במקצת, בהתחשב במחירה של מנת הילדים, גודלה (לעומת התיאבון של מי שבאה איתנו מהבית, אבל זה עניני הפרטי, ולא בעיה שלהם). הגיעה מנת הילדים, שהיתה אכזבה רבתי. צ'יפס לא טובים. צ'יפס מטגנים בשני שלבים: טיגון איטי בשמן חם, כדי לבשל את המקלות, וטיגון שני בשמן חם יותר, כדי להזהיב ולתת ציפוי קריספי. בברקרולה עושים צ'יפס כמו אצל סבתא שלי- בשמן רדוד, בטמפרטורה שלא מספיק חמה להזהיב, ולא מספיק קרה לבשל. בקיצור, מקבלים שם צ'יפס לא מספיק מבושלים, לא מספיק קריספי, ספוגי שמן לחינם. השניצל חשוד בעיני כתעשיתי. המחיר 34 שקלים. סביר לכמות, אבל לא איכות. ממה שהבנתי זו מנת הילדים היחידה שיש להם (לפחות אליבא דמלצריתנו הנחמודת). ואז הגיעה המנה שלי... עם תוספת לא חלבית (דלורית מאודה). אי הבנה קלה ביני לבין המלצרית. לונורא. ניתן להם קרדיט על הכוונה הטובה. לקינוח קיבלנו קרם ברולה (שגם התינוק אוכל החלב חיבב) וסורבה בשלושה טעמים (שהתינוקת שלא אוכלת חלב לא אהבה, ולראיה מכנסי המוכתמים). עם שני דיאטספרייט וקפה קר טוב אחד, סגרנו על 470 ש"ח. לא כולל שירות. לסיכום: יצאנו ברגשות מעורבים. מצד אחד, הביצוע ידע ימים יפים יותר. לפחות לדעת כל מי מבינינו שכבר אכל שם. היה מי שהלין על גדול המנה (ובצדק מבחינתו), אם כי היתר היו שבעי רצון מהבחינה הזו. מנת הילדים לוקה קצת לטעמי, מצד שני, לא עליה קמה ונופלת המסעדה. השירות היה סביר פלוס לטעמי, אם כי לא היה מזיק שהמטבח יגלה קצת יותר גמישות לאילוצים שלנו (מצד שני- חוסר הגמישות שלהם גרף רווח נוסף של מנת הילדים, שלא הייתי מזמינה אילו...). נחזור? כנראה שכן. אבל מציינת- תוחזר עטרה ליושנה. ברקרולה ידעה כבר ימים טובים מאלו.

Forum User

New member
תודה, ומנצלשת לנושא מנות הילדים

למה, הו למה, חושבים מנהלי התפריטים במסעדות, שלא לומר השפים, שילדינו מסוגלים לעכל אך ורק שניצל-וצ'יפס? למעט כמה יחידי סגולה שמגישים המבורגר איכותי מוקטן (אודאון וגם אגדיר) או אפילו סטייק במידות צנועות (בלאק סטיר), רוב המסעדות נצמדות לשניצל, שבמקרה הטוב הוא מושקע (כמו השניצלונים בפנקו של "אדום" הירושלמית עם הפירה הדייסתי והסלט המשובח ליד) ובמקרה העצוב הוא תעשייתי ובושה למטבח שהוציא אותו. ולמה כמעט לעולם לא מוגשים לילדים ירקות לצד המנה שלהם? יהרוג אותם לזרוק 4-5 עגבניות שרי וחצי מלפפון בצלחת? ירצו - יאכלו, לא ירצו - לא יאכלו.

meravbr

New member
ואצלנו הילדות לא אוהבות שניצל

מחוץ לבית ומציבות לי אתגרים - מעדיפות שיפוד פרגית , ציפס, אורז, פסטה, ניוקי ואת ארוחות הילדים המעולות של זוזוברה... נכון, מבאס מצב ארוחות הילדים...

meravbr

New member
מנה מצוינת של אטריות ביצים עם עוף

"ברוטב סיני" (כך הם קוראים לזה, די מתקתק), עוד מנה דומה של עוף עם אורז בסמטי (לבן/מאודה, לא מוקפץ). ניתן לקבל גם רק מנת אטריות בכ- 18 שח. לדעתי מאד משתלם והילדות שלי טורפות אותה. תסתכלי בתפריט שקישרתי בשרשור הסלטים.

meravbr

New member
משום מה בתפריט תחת "תפריט

משלוחים". המחיר של מנות העוף - 27/29. לא מלווה בשתיה.

ו שתי

New member
אנחנו מוגבלים שבעתיים

צריכים לסנן את מה שחלבי, שבספק חלבי, שהכלים עשויים להיות חלבים, וכו' וכו'. חוצ מזה, היא בררנית *מאד* ולא אכלנית גדולה, כך שחבל להזמין מנות גדולות, ולמצוא את אבא שלה מנקר בהן. ב"קאי" דווקא היה לנו קל מאד. היא אכלה סושי צמחוני בחדווה רבה, שיפודי הסלמון שלהם מצוינים, רכים ועסיסיים בדיוק לילדים קטנים, מהראמן פירות ים שלי נשלו חתיכות דג מכובס, שרימפ אחד והמוני נודלס, קערית אורז מאודה, ולקינוח- סושי אינסייד אאוט עם שרימפ טמפורה ואבוקדו. עם סויה, וקצת ואסבי. כנראה שכל ערבי חמישי בערב שבילנו שם בהריון השתלמו.

meravbr

New member
תנסי את זוזוברה, מנת הילדים שלהם,

כאמור, נוחלת אצלנו הצלחה רבה אצל שתי הבנות ואני לא חושדת שמשהו שם מכיל חמאה/שמנת/חלב חוץ מהקינוחים והמיצים (טוב, ואולי עוד כמה מנות מסוימות...). דווקא אצל הבנות שלנו אין לסושי הצלחה, ואני גם מחורשות הסושי בהריון (אונמי
). ואני דווקא בעד שאריות ארוחות - הם נלקחות מיידית הביתה ופותרות אותי מלהכין ארוחת צהרים למחרת

גסטרו

New member
ברוזי- תדפיסי ותעבירי ???

כן, גם לי יש הרגשה כזו ודוקא כיש שם שף עם עבר במיטב מסעדות ארצנו בעוד שלפניו היו "נערים" שחלב איתי שלו טרם יבש מעל שפתותיהם.

ברוזונת

New member
אין לי בעיה להיות השליחה ../images/Emo13.gif

לדעתי הבעלים קוראת כאן.. אבל בכל מקרה אעביר להם..

ברוזונת

New member
אכלתם במסגרת העסקית?

דווקא את התאנים השיכורות אני אהבתי.. אצלינו הן היו תאנים טריות..

ו שתי

New member
לויודע טריות או לא,

הן היו נחמדות, אבל משהו לכתוב עליו הביתה. היתה התבאסות מיבשושיות וקוטן הצלע, וממנת הילדים. בכל אופן יש משיכה כלפי מטה, וחבל. נ' אהב אותם עד-כדי-כך, שבחר בהם לארוחת יום הולדתו אי שם בחורף האחרון.

ברוזונת

New member
בירור עם המטבח העלה את הממצאים:

התאנים טריות השניצל הכנה במקום ולא תעשייתי

meravbr

New member
סליחה, אבל נראה לי בירור מיותר למדי

ו שתי סיפרה על רשמיה ואיך היה טעם השניצל בעיניה. גם שניצלים שמכינים על המקום טעמם יכול בהחלט להיות תעשייתי למשעי. כבר ציינו פה היום את הזלזול בארוחות הילדים כי "ילדים יאכלו שניצל בכל מצב" וזה מבאס מאד.

ברוזונת

New member
למה מיותר?!

לא טעמתי שם את השניצל אבל מקבלת את טעמה של ו שתי ואת הערותיה.. וגם העברתי אותם הלאה.. אבל זה בדיוק כמו עם התאנים - התאנים היו טריות ולא דבלים.. כך שלדעתי כן יש מקום להערה..

למעלה