ברקס חופשי מידי

yocmm

New member
ברקס חופשי מידי

שלום לא מזמן קניתי והתקנתי (מחו"ל) ברקסים חדשים (avid juicy 7). הבעיה היא שנראה לי שיש יותר מידי "חופש" בידית הברקס. ז.א שכאשר אני סוגר את ה"פרפר" של מרחק הרפידות עד הסוף, והידית במרחק 7 ס"מ מהגריפ, רק במרחק 3 ס"מ יש מגע בין הרפידות לרוטור. כאשר הפרפר פתוח יותר, ניתן ללחוץ את הידית ממש עד הגריפ. שני הכיוונים היחידים שאני מכיר, הם הכיוון של מרחק הידית מהכידון (אני לא ממש מעוניין להרחיק את הידית יותר.) והפרפר לקובע את המרחק בין הרפידות. השאלה שלי היא האים חופש כזה הוא נורמלי? האים אני מפספס משהו? האים זו איזה שהיא בעיה אחרת (שלא קשורה לכיוון?)

langster

New member
תבדוק את הנ"ל

מצב הרפידות, תקינות ויש עוד חומר שחיקה? במידה והרפידות יפות יש מצב שהבלמים לא נוקזו (בלידינג) ע"י בעל מקצוע ראוי בעזרת ערכת בליד של אוויד וחסר נוזל בלמים או שיש אוויר במערכת או שהנוזל בלמים עתיק ורווי בלחות. גש למכונאי ראוי שיודע ומכיר את אוויד על כל השטיקים שלו שיעשה לך בלידינג, במידה ולא עוזר יש בעיה בבוכנות בידיות וצריך להחליף אותן אבל זה השלב האחרון לא לפני שבדקת את כל היתר בהצלחה

yocmm

New member
זה דיי מוזר...

כל המערכת חדשה דנדשה. הוצאתי אותה מהניילון לפני משהו כמו חודש. הרפידות במצב חדש (מן הסתם), וגם לא נראה לי שיש יותר מידי סיכוי שהנוזל עתיק... הברקסים אמורים להגיע אחרי שהם עברו בלידינג. יש מצב שביגלל הפרשי לחצים בטיסה צריך לעשות בלידינג מחדש? (אני שואל כי מעניין אותי הסיבה, לא רק הפתרון..) אגב, כמה זה אמור לעלות?

pro21

New member
הרבה מערכות בלמים מגיעות ללא נוזל בלמים, ו

וברגע שאתה ממלא נוזל את צריך לדאוג גם לניקוז האוויר, לא יזיק לך לקפוץ ולעשות עוד הפעם ניקוז.

langster

New member
תתחיל בבלידינג

תבקש להשתמש בנוזל מסוג DOT 5.1 ותן למערכת הרצה של כמה רכיבות. במידה ולא מסתדר יש בעיה בבוכנות בידיות, לפעמים במערכות חדשות משנות יצור קודמות הגומיות מתנפחות ויש צורך להחליפן. ממליץ לך לקפוץ לקובי בסידן היבואן, הוא יפתור לך את זה בקלות

yeti asx

New member
מתחת לידית יש בורג אלן קטן שזה תפקידו.

בפרפר משתמשים כשהרפידות נשחקות.

dotanalon

New member
טוב הטיפול המלא בפנים..

בעיקרון לפי מה שאתה מתאר הבלידינג הראשוני לא היה תקין מה שצריך לעשות: לבצע בליד' חוזר כאשר מקפידים שהפרפר במצב שהרפידות הכי רחוקות (בכדי שיהיה אפשרות לקרב אותן שוב כאשר הן נשחקות) ואז לכוון את הידית בעזרת הבורג ש"בתוך" הידית. חשוב לדאוג שהמכונאופן מבצע בליד' בעזרת ערכת בליד יעודית של אוויד בכדי שהבליד יהיה איכותי (מניסיון) מה שהבליד השני יבצע זה בעצם להוסיף למערכת את השמן שחסר לה וידחוף את הפיסטונים קצת החוצה... ואתה תרגיש שהבלימה הרבה יותר "קרובה"

למעלה