ברקסים צורחים...

מרזוקי

New member
ברקסים צורחים...

שלום רב, ברשותי ברקס קידמי של XT (זה עם הפטנט של המקבילית) , הרפידות של COOL STOP . החישוק נקי משמן ואבק וגם הרפידות. הגלגל ישר וללא שמיניות. (למעשה הוא חדש לגמרי). הרפידות מותקנות באוריינטצייה כזו , "שהקדימה" של הרפידה מקדים את "האחורה" שלהן כאשר הברקס נלחץ כלפי החישוק. לא ניכר חופש בברקס ובכל זאת הברקס "צורח" בעת העצירה (צרחות אימים) זה מלווה גם ברעידות שאני מרגיש בידית הברקס (וההד סט מחוזק כהלכה!). יש לציין שהברקס (משומש ) בשימוש אצלי רק שבועיים ואין לי ניסיון דומה עם ברקסים מסוג זה. השאלה היא האם מישהו מכיר את התופעה בברקסים מהסוג הזה ובכלל? ואיך ניתן להתגבר עליה? בברכה ותודה מראש עודד

oren_hershco

New member
אתה מתכוון ל V-Brake

כמה נקודות|: א. ב V-Brake אופן כיון הרפידות הוא כך שיהיו מקבילות לגמרי לחישוק. אם זה לא עובד: ב. נקה את החישוק היטב, עם סקוצ' וסבון כלים. לאחר מכן תן לו שיוף קל עם נייר לטש עדין מאוד. אם עדיין מרעיש: ג. לי הייתה פעם בעיה כזו, ופרסת חיזוק שנועדה להקשיח את הבלם התגלתה כמפסיקת ציפצופים פלאית, אחרי שכל הנ"ל נכשל. אורן

מרזוקי

New member
תודה, כמה דברים....

לגבי כיוון הרפידות , בקישור המצורף ניתן לראות את אופן הכיוון הנכון (לפי park tool ) של הרפידות , זה נקרא pad toing . אציין שהחישוק חדש לגמרי ולא נרכב עדיין! בכל מקרה אנסה את עצותיך... בברכה עודד

לא מקבילות לגמרי

הוא צודק בזה שהחלק הקדמי צריך להיות טיפה יותר בפנים מהאחורי (של הרפידה) קצת נדפק לי המחשב אז אני יעלה תמונה יותר מאוחר

gimel3

New member
אותה בעיה אצלי....

שימנו XT חדשים ומכוונים ע"י מכונאי צמרת. הקדמי מצפצף ושורק..... לא מצאנו שום דרך להתגבר...אבל אולי פה?

נסיון

בדרך כלל זה עוזר אם מנקים את הדפנות של החישוק עם אלכוהול. אבל אתה אומר שהגלגל חדש אז אני לא בטוח שזאת הבעיה. בכל אופן אם זה לא יועיל זה בטח לא יזיק

מרזוקי

New member
משיטוט ב- MTBR

מתברר שזה עקב האכילס של הברקסים הנ"ל , כולם מתלוננים על שריקות וצרחות איומות מהברקסים . אבל אחד הציע קישור שבו מתואר פיתרון לבעיה ע"י הפיכת המנגנון של המקבילית . הקישור הוא בגרמנית לכן אנסה להבין רק מהתמונות ואבדוק את הנושא. (מישהו מבין גרמנית ומתנדב לתרגם?) אם הייתי יודע על הבעיה הזו בברקסים הנ"ל , לא הייתי מתקרב אליהם... בברכה עודד האתר הוא: www.nobrakes.de-technik-vbrakesilentsystem.htm

gimel3

New member
אז..........

האם מישהו מצא פתרון לנושא ? זה מבאס את הרכיבה

פתרון לצרחות...

מניסיון שלי: רפידות JAGWIRE (יש להם בקידמת הרפידה חרירים קטנים שעוזרים בפיזור החום ) יש גם את הרפידות המהוללות של KOOLSTOP שעדיין לא ניסיתי...

למעלה