אני חושב שאתה יוצר בלבול מסויים
הריטרדר עד כמה שהשכלתי ללמוד בנושא הוא סייען בלימה שמורכב על גל ההינע בסמוך לאחד הסרנים האחוריים, הריטרדר בעצם דומה לקלאץ' במבנהו, מדובר בהתקן המורכב על המוט של גל ההינע ומסביבו מותקן כמו דיסקית נוספת אליה מחוברות נעלי מתכת המחוברים עם חוטים למערכת החשמל של האוטו דרך ווסת אליו מחוברת הידית שנמצאת בד"כ מאחורי ההגה ומיועדת לשליטה בעוצמת הבלימה של הריטרדר. כאשר הידית משוחררת המשאית נוסעת באופן רגיל והריטרדר אינו נמצא בפעולה, כשמושכים את הידית לכיוון הפתיחה שלו מופעל הריטרדר ע"י הזרמת חשמל בעומה מסויימת הנקבעת ע"י הסטת הידית כלפי מטה, ככל שהיא מורדת יותר למטה כך הזרם החשמלי שעובר לדיסקיות הוא גבוה יותר וכך גם המגנטיות שלהן מה שגורם לבלימה בעצם. אני אחפש שרטוט של הריטרדר בכדי להעלות לכאן לגבי אגזוז ברקס הפעולה היא או הפעלה או הפסקה ומבוצעת ע"י לחיצה על כפתור או ע"י בקר מסויים שמכניס את הבלמנוע (אגזוז ברקס) לפעולה ברגע שהרגל מורדת מדוושת הגז (בדר"כ במשאיות עם גיר אוטומטי) והגיר משולב להילוך נמוך יותר ובכך נוצר אפקט יותר משמעותי ביצירת הבלימה, כלומר ככל שהסלד יותר גבוה המנוע שורף יותר דלק ויוצר יותר עשן במערכת הפליטה, כאשר כמות הגזים הנפלטת גבוהה והאגזוז ברקס מופעל נוצר לחץ נגדי חזק יותר על המנוע והבלימה חזקה יותר כפי שהקדים ידידי ה דרומי שימוש בסייעני בלימה הוא בעייתי בחורף בגלל שהעובדה שהם מנותקים ממערכות בקרת בלימה כמו ABS ו EVB שמצוייה בד"כ בנגררים, (את הדברים האלו אני מנסה לכתוב ביתר זהירות כי אני לא ממש בטוח בעצמי) ושימוש בהם על כביש רטוב עלולה לגרום לנעילת הגלגלים ומכאן הדרך להחלקה ואיבוד שליטה מאוד קצרה בעיקר במידה ומדובר ברכב כבד גורר\גרור\נתמך וכו...