ברקלי- קליפורניה

Yaellusha

New member
ברקלי- קליפורניה

שלום לכולם,

בעלי היקר התקבל לתואר שני בלימודי משפטים באוניברסיטת ברקלי, אלא אם הוא יתקבל לסטנפורד (שעדיין לא נתנו תשובות) אנחנו נגיע לברקלי בקיץ הקרוב. (ככל הנראה ביולי)

אז עכשיו מאיפה מתחילים?

יש לנו שתי בנות- הגדולה בת 7 במרץ. הקטנה תהייה בת 4 במאי. השנה.
אנחנו עדיין לא יודעים איזו ויזה נקבל. מקוווים שנקבל כזאת שתיתן לי לעבוד....

יש המלצות?
שכונות מגורים?
בית ספר לגדולה?
הקטנה- כנראה תהייה איתי בבית ותלך לגן רק פעמיים- שלוש בשבוע. צריכה גם המלצות לגנים.

לגביי מגורים- דירה או בית של 2b 1b לפחות.
בקירבה לבית ספר יסודי ציבורי טוב ואיכותי רצוי בקירבת קהילה ישראלית אם יש.

יש לציין שנרשמנו גם למגורי אוניברסיטה, בתקווה שתמצא לנו דירה מתאימה לתאריך שנגיע.

יש לנו כסף. לא המון. וכמובן שנרצה להוציא כמה שפחות.
יש לנו תוכנית מסודרת עד כמה שאפשר עם תכנון כספי שיאפשר לנו להתקיים.
במידה ואצליח למצוא עבודה זה יהיה מעולה אבל בהתחלה אני לא בונה על זה. לפחות עד שהבנות יתאקלמו.

כנראה שנחזיק רק רכב אחד ולכן יש חשיבות לתחבורה ציבורית ובחזרה לאוניברסיטה. אם ימצאו מגורים קרובים והתחבורה תהייה טובה אז אנחנו גם לא חייבים רכב.

מה עוד שכחתי?!

ולכל עזרה, עצה, או מישהו שגר שם יהיה נחמד וכיף לדעת
תודה

Philip Jr

New member
ברוכים הבאים!

אני לא מהאזור, ולכן לא ממש יכול לעזור. מקווה שבקרוב יגיעו אלו שכן. בינתיים, מכיוון שהשאלות שלך לא ממש על לימודים, אני מציע שתפני גם לפורום של "עוברים לארה"ב", או לקומונה של "ישראלים בארצות הברית". שם תמצאי יותר אנשים שגרים באזור ושיוכלו לייעץ.

אני חייב לומר, אם לא תקבלו ויזה שמאפשרת לך עבודה, זה נשמע כמו מצב מאד לא פשוט כלכלית.. במיוחד אם בעלך (היקר!) לא קיבל מימון מלא לתואר שלו. הרפתקה עם עלות מאד גבוהה, אז התכנון הכלכלי באמת קריטי. גם אם תקבלי ויזה המאפשרת להוציא אישור עבודה, לוקח זמן להוציאו, ואז עוד זמן למצוא משרה. היכולת שלך למצוא משרה תלויה בהמון גורמים כמו התחום שלך, הניסיון, האם נדרשת הסמכה מקומית, מה הביקוש וכדומה. לאור זאת, יכול לקחת לא מעט זמן עד שמוצאים עבודה.. לא אומר זאת כדי "לבאס", למרות שברור לי שהדברים כן עלולים לבאס. אומר זאת כדי שתגיעו מוכנים.

אור302

New member
נראה סביר יותר שלא תעבדי כלל,

ובמקום זאת תישארי בבית עם אחת הבנות. אחרת תצטרכי למצוא עבודה רק לכמה ימים בשבוע ולשלם על גן פרטי בשאר הימים או שבעלך יצטרך להישאר בבית. זה לא יהיה קל בכלל. אז כמובן נוצרת בעיה שביתך הנשארת בבית לא תספוג את התרבות המקומית וודאי את האנגלית. את זה אפשר לתקן די בקלות אם תרשמי אותה לחוג או שניים ותנסי לשלב אותה בחברה המקומית ככל האפשר. אני לא מכיר את ברקלי אבל במקומות אחרים, וסביר שזה המצב גם שם, יש שפע של הזדמנויות חינמיות וכמעט חינמיות לפעילות לילדים שמציעה העירייה, בגנים, בקניונים, בקהילה היהודית וכו'.

למעלה