טוב... אז ככה...
קודם כול טוב שהתחלת לחשוב על הרבה דברים כי יש הממממון ביורוקרטיה ודברים שצריך לברר ולהבין בתהליך הארוך ולפעמים מייגע של לילמוד בחו"ל. אנסה לענות תשובות חלקיות אחת אחת... אני מניח שאת שואלת על ספרד.... אני התעניינתי לגבי היסטוריה ולא בשבילי , בשבילי אני מתעניין בלימודים בתחום המעבדות הרפואיות. כדאי לך לברר מה הרמה בתחום שאת מחפשת וכמה זה באמת חשוב לך מאחר והרבה מקצועות בספרד נמצאים הרבה מאחור יחסית לעולם. רק בשנים האחרונות המדינה קצט נפתחת ולפי שמועות מתקדמת בצעדים לא רעים. כך שלמרות שמדובר באירופה כדאי לך להיזהר. לימודי עיצוב למשל אפשר למצוא ברמה גבוהה מאוד . ביולוגיה כנראה שלו... זה גם תלוי איזה אוניברסיטה. לימודים באוניברסיטה ציבורית הם זולים - רק כ 1000 יורו לשנה . אבל המחייה.... הוא כבר משמעותי. לדעתי יוצא משהוא כמו בתל אביב. לפחות הדיור הוא בול כמו בתל אביב אם הבנתי נכון. בקיצור הבנתי ש :450 יורו אם את ממש מתכלבת עד 850 יורו אם את חייה ממש ממש טוב .... הכוונה אם עד עכשיו לא הבנת זה לחודש...כדאי כנראה לגור ברובע הגוטי - גם זול יחסית גם היסטורי ואומנותי , גם קרוב וגם שם גרים הרבה יהודים... אבל צריך לברר איפה האוניברסיטה... רישיון עבודה יש אחרי חצי שנה בערך אבל נורא קשה למצוא וזה לא תמיד מספיק .. בייחוד אם את עוד לא תדעי מספיק ספרדית . אני יודע ספרדית מטיול בחו"ל אבל ברמה שוטפת . הבעיה היא שבברצלונה יש הרבה מהלימודים בקטלונית במקרא כזה לא תעזור לי הספרדית. יש אוניברסיטאות פרטיות ויש ציבוריות . תלוי מה את לומדת. אני בן 28 ...לפני מילואים... מחפש לתואר שני . שמעתי שמבחינת כיף זה אחד המקומות היותר נחמדים : אוכלוסיה צעירה מכול העולם, אחד המטבחים המשובחים, אנשים נחמדים וכו..- באיחוד הארופאי עושים שנה במדינה אחרת ואם הבנתי נכון הכי קולי שם זה לעשות אותה בספרד. לכי קודם לשגרירות שלהם ותראי מה הדרישות - תתחילי כמה חודשים טובים לפני. אם יש לך עוד שאלות את יכולה לכתוב לי ישירות. בהצלחה!