תגובות לשירשור (קצת ארוך...סליחה)
קראתי את השרשור בקשר להודעה של שי ויש לי כמה תגובות והערות: קודם כל, כל הכבוד על היוזמה והרצון, שי. אני לא יודעת אם יצא לך כבר להתנסות בהפקה של סרט, אבל זה תהליך מאוד מעשיר ומהנה. מצד שני, זה גם תהליך מאוד ארוך וכואב (!) (ולפעמים בא לך גם קצת למות...) ולפי מה שקראתי אני חושבת שיכול להיות שאתה לוקח את העניין ביתר קלות.... כשאתה רוצה לעשות סרט דבר ראשון - אתה צריך רעיון. כל הצד בטכני של תאורה - זה דבר משני יחסית לרעיון, ואלו דברים שמתחילים לעסוק בהם רק אחרי שיש לך תסריט שעומד בפני עצמו. במידה ואין לך נסיון בכתיבה תסריטאית, אני מציעה לך להיעזר במישהו שיש לו, כי זה תהליך די מסובך (כמו שפרידמן ניר כתב: "יש אנשים שחלשים בצד הספרותי אבל חזקים יותר בצד הטכני".) אתה לא חייב להיות הכל. דבר ראשון - צריך תסריט. הרי כל המטרה בסרט זה לומר משהו, להעביר משהו לצופה. לעזאזל, אפילו ב"רמבו" יש פואנטה!! (מזעזע, נכון?) אני לא מדברת על לחנך, אבל פואנטה, צריך לא? (עזבו עכשיו פוסטמודרניזם). דבר שני, במידה ואתה רוצה לתרגם משהו פרוזאי לפורמט תסריטי תיקח בחשבון שזה יהיה יותר מסובך ממה שאתה חושב... יש דברים שעובדים בסיפור ולא עובדים בתסריט. ובגלל זה אני מציעה לך, בין אם אתה משכתב סיפור לתסריט או כותב תסריט בעצמך, לעבוד חזק וצמוד על אפיון דמויות. ברגע שמשהו לא יסתדר לך ותצטרך להמציא משהו חדש - זה יהיה העוגן שלך... דרך אגב, אתגר קרת - מאוס, ולעוס מכל הכיוונים... נראה לי שאם אנשים יראו עוד סרט סטודנטים שמבוסס על סיפור של אתדר קרת הם יפלו על הרצפה ויתחיל להתעוות ולהקיא על עצמם.... (או במילים אחרות: אתגר קרת - אני מגניב, אני פוסטמודרניסטי, אני רוצה כסף ולכן אמחזר את עצמי שוב ושוב ושוב כי כל מה שאנשים רואים בי זה בחור מגניב שכותב סיפורים פוסטמודרניסטיים...) ולנט גנגסטא: בקשר לספר של קמרה אובסקורה - בהחלט הידרדרות לעומת שנים קודמות.... ושי - פליני היה במאי דגול (שדרך אגב בסקר במאים באתר זה ממש שמו נכתב -פילני - הזוועה....) שאני ממליצה לך בחום לראות סרטים שלו!!!!! בילביל - אני חושבת שההתקוממות שלך על "זה לא נכון. נקודה!" הייתה מאוד מופרזת.... זה לא קשור בכלל לדעות של שי כאדם או כיוצר.... לא כולם יכולים להיות הכל. כל אדם חזק בתחום שלו, ויש כאלה שחזקים במספר תחומים וכל הכבוד להם! בקשר לתאורה - בחור, אתה בי"א, וזה אומר שיש לך עוד שנה וקצת לנצל את הציוד בבי"ס שלך. המלצתי אליך - נצל עד צאת נשמתך!!!!!!!!!!!!!!!!! אין לך מושג כמה אתה מסודר כשאתה יכול להשתמש בציוד של בי"ס. אח"כ, כשתסיים תצטרך לרוץ בין חברות שיביאו לך ציוד, וזה בלי הנחה כי אתה כבר לא תלמיד, ולריב עם הבעלים של "אוטופיה"..... לא כיף. עכשיו זה ציוד טוב, איכותי ובחינם. בקיצור - חלום רטוב של כל יוצר קולנוע... לסיום ידידיי היקרים, כל מה שאומר הוא אתם יוצרים, אומנים. תצרו כמה שאתם יכולים ותלכו על מה שאתם אוהבים לא על מה שאנשים אומרים לכם שאתם צריכים לאהוב, ואני חושבת שבעוד כמה שנים הארץ שלנו תהיה מפוצצת ביוצרי קולנוע מעולים שיקחו את הקולנוע הישראלי לרמות חדשות!! דבר אחרון לידע כללי: הגבולות של התמונה שרואים ב lcd במצלמות הדיגיטליות הם לא הגבולות האמיתיים! אל תתנו לזה לדפוק לכם תסרט. תסתכלו בעינית. לילה טוב וחיים נפלאים!