ברצוני לעשות סרט....

shai955

New member
ברצוני לעשות סרט....

אני רוצה לעשות סרט בזמן הפנוי שלי, בחופש הגדול. אני פשוט חושב על רעיון לסרט. האם יש למשהוא רעיון נחמד לסרט? אני מחפש סרט מתח או קומדיה, אבל הבעיה בקומדיה זה להביא את הצופה לצחוק ולהנות מהסרט. גם במתח צריך כמובן לביא את הצופה למתח, אבל בסרט מתח זה יותר קל.

shai955

New member
שכחתי להזכיר...

זאת לא הפעם הראשונה שאני עושה סרט. אבל ההבדל בין הסרט הזה לשאר הסרטים הוא שזה סרט הרבה יותר ארוך ומסובך. כלומר אני רוצה לעשות אותו כמו שצריך, ושהוא גם יהיה מעניין וגם טוב מרוב הבחינות.

אתגר קרת...

הספרים שלו הם הדבר הכי שכיח בקרב סטודנטים שיוצרים את סרטם הראשון (כן, גם אני נעזרתי באחד מסיפוריו) צינורות, געגועי לקיסינג'ר ואניהו, מורכבים מסיפורים קצרים שמתאימים מאוד לסרטי ביכורים. אני מקווה שזה לא היה פרסומת, אבל לצערי אין לספרים האלה לינקים שניתן לשלב בלוחות. אז כדי לא לעשות פירסומת אני לא אכתוב את המחיר והיכן ניתן להשיגם. (קרוב לוודאי שלא בחנויות דגים...) רק כדאי ליצור קשר עם הסופר לקבלת אישור על כתיבת תסריט. ברמה כזאת של סרטים אף פעם לא תתקל בהתנגדות ההיפך, רק לתמיכה וחיוך...

NetGangsta

New member
יש ספר של סיפורים קצרים שכתבו

הסטודנטים של ה"קאמרה אובסקורה". לי אישית יש אותו, סיפורים לא רעים עם פוטנציאל לאדפטציה לתסריט.

בילביל

New member
שי

אני דווקא נגד תסרוט לעוס של סיפורים. לא כל מה שמתאים לתרגול של סטונדטים לקולנוע יעבוד. אני לא יודעת מה הרקע שלך , אבל נראה לי שסתם בא לך לשחק את פליני. ואם זה ככה אז תשחק פליני. קח מחשבות פנטזיות ותהיות שיש לך על החיים ותעשה מזה סרט. פליני אולי זה לא יהיה. אבל זה יהיה שי. ואם אתה באמת באמת - לא תצליח לחשוב על כלום - אולי תוכל להיעזר ברעיונות שיש לי.

shai955

New member
לא הבנתי מה זה לשחק פנילי.....

אני פשוט רוצה לעשות סרט שבעצם יתרגל אותי וגם יהיה לי כף לעשות אותו. אני מחפש רעיון נחמד, שיתאים לי, מבחינת הסרט ומה שיש לי בראש. כלומר אין לי רעיון מסיים בראש אבל יש לי כיוון מסויים שהוא או קומדיה או מתח, שלדעתי סרט מתח אני יותר יהנה ויותר יכנס לסרט מסרט קומדיה. אם יש לך רעיונות אני ישמח מאוד. מחר אחרי הבגרות שלי במתמטיקה אני ילך לספרייה ויקח את הספרים שכתבו פה. ויראה עם יש משהו באמת שיעניין אותי. תודה על התשובה ואני ישמח לקבל את הרעיון שלך.

בילביל

זה לא נכון. נקודה. שי רוצה ליצור סרט. הוא לא חייב להמציא את הסיפור. יש אנשים שחלשים בצד הספרותי אבל חזקים יותר בצד הטכני. זה מאוד מקובל ושכיח להיעזר בספרות קיימת. השקפה מאוד לא נכונה ומבולבלת. (כנ"ל גם לגבי הערות שלך ב"זוגיות במשבר"...)

בילביל

New member
שי

"זה לא נכון. נקודה." ??? לכל אדם - הזכות לדעותיו. (אם כי נראה שאתה לא חושב כך). אין לי חשק ולא ענין לפתוח בויכוח אישי. לא על עשיית סרטים (אז אתה צלם - אני מפיקה..). ובטח שלא על זוגיות במשבר. שיהיו לך הרבה ימים טובים. ובהם זמן להתרכך ולקבל גם דעות של אחרים). באהבה - אל תביטו אחד בעיני השני הביטו יחד לאותו הכיוון. |מה יהיה טוב? איזה יהיה טוב?? יהיה נפלא!!!
|

shai955

New member
טוב אני יפרט...

יש לי מצלמת וידאו דיגיטלית (pd150) זאת מצלמה ממש טוב, מצלמה מיקצועית. יש לי מחשב עריכה בבית, מחשב מאוד חזק עם כרטיס עריכה Matrox RT2500. הבעיה שאין לי תאורה. אני מנסה לחשוב מאיפה אני יכול להשיג, יכול להיות שאני ישיג תאורה. ובום זה לא כל כך קשה להשיג. אני ינסה לבקש מבית ספר או משהו כזה נראה לי שזה הכל

GGOODD

New member
אם יש לך מרכז תקשורת קהילתית

באיזור, אז תנסה להיעזר בהם...

shai955

New member
יש את מגמת תיקשורת...

אני גר ברעננה. ומי שמכיר את בית הספר אוסטרובסקי, שם יש אולפן של מגמת תיקשורת ועם חדר עריכה. את חדר העריכה אני לא צריך אבל אולי באמת אני ישאל אם אפשר להשאיל את התפוזים או את התאורה (תאמת אני לא מבין בתאורה ולכן אני ישאל אנשים שמבינים בתאורה, איפה להציב ובעצם על כל נושא התאורה). חבל שפה לא ענו לי כל כך, אבל אני ישאל אנשים פנים מול פנים זה יותר קל להסביר מכתיבה. באמת עצה טובה. אם אתה צריך ציוד לאן אתה הולך? כלומר בעיר שלך איפה יש את הציוד?

GGOODD

New member
אני עוד תלמיד...

אז אם אני צריך ציוד יש לי מבית הספר שלי חופשי... מצלמות מעולות :) dvcam תאורה, סאונד... קיצר הכל!

shai955

New member
גם אני...

גם אני תלמיד ואני אפילו יותר קטן ממך. אני מסיים כיתה יא. אצנו בבית ספר יש את מגמת פרסום ששם חלק מזה לומדים את הנושא של הפקת וידאו, יש שם ציוד. בבית ספר אוסטרובסקי יש ממש מגמת תקשורת עם הרבה יותר ציוד והיא הרבה יותר מקצועית, כלומר כל המגמה זה משהוא שונה, כי שם התלמידים יותר רציניים,יותר רוצים את זה, והאווירה היא של מגמה שלמה ולא חלק מהפקת וידאו. אני לא הלכתי לבית ספר מטרו (הבית ספר שלי) כי גם העדפתי ללכת מבחינה לימודית, חשבתי שזה יותר טוב (מה שנראה לי שאני צודק) וגם בין כיתה ט ליוד עדיין לא חשבתי כל כך על כל הנושא של הפקת וידאו.

shai955

New member
רצתי להגיד....

רציתי להגיד תודה על התגובות ואני ישתמש בכמה מהנתונים שנתתם לי. ונראה לי שאני עוד ישתף אתכם בשאולות ובכלל על הסרט עצמו. תודה שי

Gwoman

New member
תגובות לשירשור (קצת ארוך...סליחה)

קראתי את השרשור בקשר להודעה של שי ויש לי כמה תגובות והערות: קודם כל, כל הכבוד על היוזמה והרצון, שי. אני לא יודעת אם יצא לך כבר להתנסות בהפקה של סרט, אבל זה תהליך מאוד מעשיר ומהנה. מצד שני, זה גם תהליך מאוד ארוך וכואב (!) (ולפעמים בא לך גם קצת למות...) ולפי מה שקראתי אני חושבת שיכול להיות שאתה לוקח את העניין ביתר קלות.... כשאתה רוצה לעשות סרט דבר ראשון - אתה צריך רעיון. כל הצד בטכני של תאורה - זה דבר משני יחסית לרעיון, ואלו דברים שמתחילים לעסוק בהם רק אחרי שיש לך תסריט שעומד בפני עצמו. במידה ואין לך נסיון בכתיבה תסריטאית, אני מציעה לך להיעזר במישהו שיש לו, כי זה תהליך די מסובך (כמו שפרידמן ניר כתב: "יש אנשים שחלשים בצד הספרותי אבל חזקים יותר בצד הטכני".) אתה לא חייב להיות הכל. דבר ראשון - צריך תסריט. הרי כל המטרה בסרט זה לומר משהו, להעביר משהו לצופה. לעזאזל, אפילו ב"רמבו" יש פואנטה!! (מזעזע, נכון?) אני לא מדברת על לחנך, אבל פואנטה, צריך לא? (עזבו עכשיו פוסטמודרניזם). דבר שני, במידה ואתה רוצה לתרגם משהו פרוזאי לפורמט תסריטי תיקח בחשבון שזה יהיה יותר מסובך ממה שאתה חושב... יש דברים שעובדים בסיפור ולא עובדים בתסריט. ובגלל זה אני מציעה לך, בין אם אתה משכתב סיפור לתסריט או כותב תסריט בעצמך, לעבוד חזק וצמוד על אפיון דמויות. ברגע שמשהו לא יסתדר לך ותצטרך להמציא משהו חדש - זה יהיה העוגן שלך... דרך אגב, אתגר קרת - מאוס, ולעוס מכל הכיוונים... נראה לי שאם אנשים יראו עוד סרט סטודנטים שמבוסס על סיפור של אתדר קרת הם יפלו על הרצפה ויתחיל להתעוות ולהקיא על עצמם.... (או במילים אחרות: אתגר קרת - אני מגניב, אני פוסטמודרניסטי, אני רוצה כסף ולכן אמחזר את עצמי שוב ושוב ושוב כי כל מה שאנשים רואים בי זה בחור מגניב שכותב סיפורים פוסטמודרניסטיים...) ולנט גנגסטא: בקשר לספר של קמרה אובסקורה - בהחלט הידרדרות לעומת שנים קודמות.... ושי - פליני היה במאי דגול (שדרך אגב בסקר במאים באתר זה ממש שמו נכתב -פילני - הזוועה....) שאני ממליצה לך בחום לראות סרטים שלו!!!!! בילביל - אני חושבת שההתקוממות שלך על "זה לא נכון. נקודה!" הייתה מאוד מופרזת.... זה לא קשור בכלל לדעות של שי כאדם או כיוצר.... לא כולם יכולים להיות הכל. כל אדם חזק בתחום שלו, ויש כאלה שחזקים במספר תחומים וכל הכבוד להם! בקשר לתאורה - בחור, אתה בי"א, וזה אומר שיש לך עוד שנה וקצת לנצל את הציוד בבי"ס שלך. המלצתי אליך - נצל עד צאת נשמתך!!!!!!!!!!!!!!!!! אין לך מושג כמה אתה מסודר כשאתה יכול להשתמש בציוד של בי"ס. אח"כ, כשתסיים תצטרך לרוץ בין חברות שיביאו לך ציוד, וזה בלי הנחה כי אתה כבר לא תלמיד, ולריב עם הבעלים של "אוטופיה"..... לא כיף. עכשיו זה ציוד טוב, איכותי ובחינם. בקיצור - חלום רטוב של כל יוצר קולנוע... לסיום ידידיי היקרים, כל מה שאומר הוא אתם יוצרים, אומנים. תצרו כמה שאתם יכולים ותלכו על מה שאתם אוהבים לא על מה שאנשים אומרים לכם שאתם צריכים לאהוב, ואני חושבת שבעוד כמה שנים הארץ שלנו תהיה מפוצצת ביוצרי קולנוע מעולים שיקחו את הקולנוע הישראלי לרמות חדשות!! דבר אחרון לידע כללי: הגבולות של התמונה שרואים ב lcd במצלמות הדיגיטליות הם לא הגבולות האמיתיים! אל תתנו לזה לדפוק לכם תסרט. תסתכלו בעינית. לילה טוב וחיים נפלאים!

למעלה