ברסלב מהי?

יחצאל

New member
ברסלב מהי?

האם נכומה ההגדרה ששמעתי פעם מתלמיד חכם "ברסלב היא הדת הקרובה ביותר ליהדות"? למה הברסלבים נראים משונים מכל החסידים? למה לא שומעים על חכמים גדולים - כגון רבני ערים - מחסידות זו? מה משמעות הספרון של חסידות ברסלב, המלא שמות ? תודה

תשובות...

א. כן. ב. בגלל התשובה לשאלה א. ג. אחרי כמה פעמים שתלמידו של רבנו , ר´ נתן , שאל את רבנו אם להיות רב עיירה וקבל תשובה חיובית , התעקש ר´ נתן ושאל פעם נוספת . רבנו שאל אותו אם הוא רוצה את האמת לאמיתה וכמובן שר´ נתן ענה בחיוב , אז רבי נחמן אמר לו שלא להיות ...זה סיפור (אני מקווה שלא טעיתי כי כתבתי מהזכרון..) שצריך בערך לתת לך את התשובה ... ד.ראה ספר המידות סעיף צדיק אות יט וחלק ב אות כ.

bozi

New member
שמות הצדיקים

זה ספר זכרון ליראי השם ולחושבי שמו. שכל שמות הצדיקים כתובים בו. רבנו הקדוש אמר :"על יד הזכרת שמות הצדיקים, יכולים להביא שינוי במעשה בראשית, כלומר לשנות הטבע"(ספר המידות) ויש עוד מאמרים שרבנו מדבר מזה (ליקטי תנינא סז) ועוד............... בברכת שבוע טוב

יחצאל

New member
לא מובן

אנני מבין, איך יתכן, שבלי כל תפלה, רק ע"י הזכרת שמות, אפשר לשנות מעשי בראשית? אני לא מאמין שאדם חכם יכול לומר זאת.

הכל כתוב .....

נשאר לך רק להאמין או לא ..... וזה ההבדל בין חסיד ברסלב לבין אחד שהוא עדיין לא .....

רוחלע19

New member
יחצאל!

בס"ד ברצונך לדעת ברסלב מהי? ראה תשובתו התמימה והפשוטה של "היהודי"! בשאלתך, התכוונת לתת עקיצה כאילו אנו רק קרובים לדת ישראל, אבל אין אנו דת ישראל (עפ"ל) ואילו היהודי, גם אם הבין העוקץ, ענה לך בשיא הפשיטות והתמימות. הוא כמו כל חסידי ברסלב מקיימים בפשטות הסעיף הראשון בשו"ע: "ואל יתבייש בפני המעליגים עליו"!!! חסידי ברסלב הולכים עם האמת, גם אם לפעמים זה נראה שלועגים עליהם למה חסידי ברסלב השונים מכל החסידים? לא הטרחת לציין מהו השנוי! האם זה אומר שאתה בבחינת "סתם מקשה עם הארץ"? או שאולי משהו עמוק יותר מסתתר בכוונתך? אני מאד מעריכה, תמימותך (גם לך יש קשר לברסלב?...) כי לפי שאפשר להסיק משאלתך, רבני העיר נבחרים רק לפי מידת היראת שמים והידע הלימודי, ואין לזה שום שייכות לקלחת הפולטי מסביבנו. אגב: "שמעתי מתלמיד חכם", כתבת. אולי תאיר לנו עיננו מהי הגדרת תלמיד חכם בעיניך? משום מה יש לי הרגשה, שהגדרת תלמיד חכם בעיניך, היא לפי שיטת המקילה לגבי נשואי "תלמיד חכם" לבת כהן . שאם הוא יודע איזה משנה כבר נחשב תלמיד חכם ואפשר לו לקחת בת כהן
ספק רב לי אם אותו "תלמיד חכם" ששמעת ממנו יוכל להסביר לך כונתי בהערתי האחרונה...

תשובות

אני עונה לך מתוך אמונה ששאלותיך נובעות מבורות ותמימות. א. ה"תלמיד חכם" שלך ודאי כבר חזר בתשובה על הלשון הרע החמור שאמר. ב. הברסלבים לא נראים משונים משאר החסידים. קפוץ לביקור בבתי המדרש הגדולים של ברסלב בירושלים, בני ברק, צפת, עמנואל ותיווכח בכך. ג. ראש הועד העולמי של חסידי ברסלב, הרב יעקב מאיר שכטר שליט"א, נחשב אחד מגדולי הדור, ומופיע ביחד עם הרב קנייבסקי שליט"א והרב וואזנר שליט"א, כאחד מ"שלושת הצדיקים" שברכותיהם מלוות את התורמים לועד הרבנים לעיניני צדקה. עשרות רבות של מורי הוראה אשכנזים וספרדיים הינם חסידי ברסלב. הצדיק הרב יהודה סגל זצ"ל, רבה של קרית שלום בת"א היה חסיד ברסלב. גדולי חסידי ברסלב בדורנו ובדור הקודם היו ידועים ומוערכים ע"י כל גדולי הדור. בברסלב בורחים באופן עקרוני מהתמנויות שונות כגון רבני ערים. ד. בקשר לענין של שמות הצדיקים: הסגולה המיוחדת שבאמירה בלבד של שמות הצדיקים מובאת בספרו של השל"ה הקדוש (אחד מגדולי ישראל שבכל הדורות, חי לפני כארבע מאות שנה). אם תעיין בתורות שאמר רבי נחמן על ענין זה (שהחברים הביאו למעלה) תוכל להבין את שורש הענין. ולמרות שאתה (כנראה) תלמיד חכם גדול, קצת צניעות לא תזיק לפני שמדברים על דברים שאין עליהם ידע מבוסס.

למעלה