ברסלב היה מקובל?

asaf2000

New member
מה זתומרת?

מה הכוונה מה אנחנו אומרים? אגב, קבלה לומד מי ש"מילא כרסו ש"ס ופוסקים", זאת אומרת שלמד הרבה תלמוד והוא מעל גיל 50 (או 40).

לימוד קבלה

היום כל מי שמעוניין ללימוד קבלה יכול אין הגבלה בין גבר לאישה או אם למד ויודע את כל התורה בעל פה אין לזה חשיבות

את צודקת...

אבל זה לא על פי רוח היהדות. כי כל הענין של היהדות זה להביא את הלימוד למעשה. ואם הלימוד הוא כך רק לשם לימוד אז זה לא משמעותי.

asaf2000

New member
בפירוש לא נכון

אף רב לא התיר ללמוד קבלה לנשים ובטח שלא בגיל צעיר ובטח שלא חילונים. מה שלומדים היום "לימודי קבלה" זה לא על פי מסורת היהדות וזה בכלל לא קבלה זה אפילו לא קצה של קצה של קצה הקרחון של הקבלה. הכי טוב ללמוד חסידות ופנימיות התורה ובזה היום ב"ה יש הרבה שיעורים במיוחד בברסלב ובבתי חב"ד ברחבי הארץ שמפיצים את תורת החסידות לכל עם ישראל.

אמיתי 24

New member
ועוד שאלה למה לומדים קבלה ?

עמ"י עש"ו שואלת למה לא תשאלי את השאלה הזאת ? דבר ראשון מובא בספר של רבנו יוסף חיים זצק"ל (בן איש חי ) בספרו דעת ותבונה ז"ל בפתחה הראשונה : שכל אדם ישראלי חייב ללמוד את כל חלקי הפרד"ס ( פשט דרש רמז סוד ) במשך חיו ואין איש יכול לפטר ממנו ומי שחיסר אחד משלבי האלו יחזור בגלגל בר מינן. עכשיו כל אדם לפי עיקר משיכת נפשו יאמץ את ליבו ומוחו בכוונים שלו . מה תכלית הלימוד של הקבלה מה מועיל לדעת ? עיקר הלימוד זה כדי לעלות את הנפשות ורוחות ונשמות שנתפזרו ע"י העוונות שלנו ולקרב את הגואל הצדק כי כתוב בספר הקדוש פרי עץ חיים של רבנו שמואל וויטל זצ"ל שיש מי שעובד בחינת עבד ויש מי שעובד בחינת בן כמו שכתוב בספר התיקוני (תיקוני הזוהר על סוד שילוח הקן) ומי שלומד קבלה הוא בחינת בן למקום ברוך הוא וכל החינות האחרות הם בחינת עבד על מנת לקבל פרס כי ע"י התפילה וידעה בסוד השם מסייעים לשכינה הקדושה כידוע וזה ע"י יחודין קדישין ותפילה בכוונות האר"י או הרש"ש בחיסידות נהגו לתפלל החסידים הגדולה בסידורי האר"י זצק"ל שערך רבנו שמואל וויטל ועוד כמה צדיקי אמת כידוע וכמובן שאי אפשר ללמוד את התורה הקבלה מי שאינו מתוקן במידיו וחסיד ובעל ידע רחב בש"ס ופוסקים ואין גיל שמותר או אסור ללמוד כמובא בספר של שמור אמונים הקדמון של הרב אגסי זצק"ל עכשיו באמת צריך לזיהר מאוד מאוד מכת של השקרנים לדוגמת הברגים ועוד כיתות של "מקבולים" ואינם אלה נוכלים כמובא בספר שרף פרי עץ חיי בהקדמה והעיקר זה להיות מחוברים תמיד לצדיק ולשאול אותו את השאלות ופתחי בליקטי מוהר"ן ובס"ד הוא יתן לך תשובות לשאלות אז כל טוב ולחיים טובים ושלום

sade1234

New member
משתדלים לקיימם בשמחה

עד שלא נרצה שכר בעבור המצוה רק עוד מצוה כמובא בליקוטי מוהר"ן סימן ה' .

asaf2000

New member
ברור

מכוננים לשם עשיית מצווה ולעשות נחת רוח לבורא יתברך שמו.

כוונות

הכונה שלי היא איך אפשר לכוון בתפילה כאילו למה מכוונים מאז שההיתי קטנה אמרו לי שאם אני יהיה מרוכזת במילים אני מכוונת אז בכל אופן איך אפשר לדעת למה ליתכוון ואיך אני יודעת אם כיוונתי נכון או לא.....ואיך מתרכזים למרות כל הפיגועים

למעלה