ברניקלס אלימים.

ברניקלס אלימים.

כזה דבר עוד לא ראיתי, הברניקלס שנדבקו לגוף חדרו ופגעו בג'ל קוט ובמקרים מסויימים ממש עשו חור במרכז. זו תופעה שכמותה עדיין לא ראיתי. נראה לי שהתפתח פה זן אלים במיוחד. זהירות!!!

danielia1

New member
היכן עוגן? מתי טיפול אחרון? באיזה חומרים

השתמשת? מה תדירות השייט?

לא נראה לי שהתופעה היא יחודית

למרינה זו או אחרת, הסירה הוספנה באינטרוולים של 18 חודש וטופלה בחומרים טובים ומוכרים תוצרת חוץ. לידי עומדת סירה נוספת שגם היא טופלה בחומרים טובים ( מיצרן אחר ) וגם שם הברניקלס פשוט חדרו לתוך הג'ל קוט בצורה מוזרה. קיבלתי מסר מבעלים של סירה במרינה במרכז שאף אצלו היו תופעות דומות, אף הוא מספין את הסירה במרווחים של כ- 18-20 חודש. לדעתי האישית הברניקלס האלה עברו מוטציה או אולי הסתגלו לרעלים בצבע ופשוט נדבקים ועושים נזק לג'ל קוט. יתכן שיש לשקול מרווחים יותר צפופים על מנת לשמור על הסירה, או להוסיף תוספים ( קיימים בחנויות לציוד ימי )לצבע על מנת לעשות אותו עמיד יותר לברניקלס. אופיר

danielia1

New member
חוזר: מקום עגינה וחומרים. פרימר? אפוקסי לפני

האנטי פאולינג?. במעגן מועדון כרמל זה קיים. באופן בולט. במעגן שביט יותר טוב.

התופעה של ברניקלס שפוצעים את הג'ל קוט ידועה.

זה לא קשור למוטציה או השתנות של הברניקלס, זה יותר קשור לחומר שאתה מורח לפני האנטיפאולינג. ישנם סוגים של אפוקסי שהם מאד חזקים ומהווים שכבת הגנה מצויינת נגד לחות וגם מפני תופעות כאלה. יש לבצע לפחות 4 עד 8 שכבות של אפוקסי Epoxi Barrier ואז הגוף מוגן הייטב מתופעות של חדירת מים וכמובן הברניקלס לא מגיעים לגלקוט. הסירה שלי עגנה בספרד למעלה משנתיים ללא תזוזה וללא הספנה , כשהוצאתי אותה מהמים אחרי כמעט שנתיים וחצי היא הייתה מלאה בברניקלס אבל בגלל שעשיתי 6 שכבות של אפוקסי מצויין ( Hample ) הברניקלס פצעו רק את שתי שכבות האפוקסי הראשונות . הגלקוט נשאר נקי וחלק וכמובן שהסירה נשארה ייבשה. זה טיפול יקר מאד , החומר לכל שכבה עולה כ- 200 אירו לפני עבודה, אבל זה בדיעבד שווה כל גרוש. http://www.westsystem.com/ss/barrier-coating/ מי שחוסך בטיפול בסופו של דבר מפסיד. בארץ לא מציעים את הטיפול של בניית שכבת הגנה אפוקסית , כנראה בשל המחיר, אבל למי שמתעתד להחזיק בסירה הרבה שנים, זה הדבר היחיד שישמור לו על הגוף. גיל

כמה שכבות של אנטפטולינג נצבעו ?

האם למשהו יש נסיון באנטיפאולינג כך שהוא יכול להמליץ על טובים יותר מאחרים.

למעלה