ברמה מאוד בסיסית

newKiticat

New member
ברמה מאוד בסיסית

כמה אתם מרוויחים בחודש- לעומת, כמה אתם מוציאים בחודש (ועל מה) בצורה הכי בסיסית, הכי פשוטה והכי תכל'סית. אגב- שאלה אני עדיין בצבא אבל מתחרפנת בבית, והמוצא שלי הוא לתכנן את היום שאני אעזוב את הבית. זה סביר למצוא עבודה אחרי שירות צבאי שתעניק לי הכנסה של 4500 נטו?

אם תעבדי הרבה וקשה אולי כן, ../images/Emo4.gif

משכורת על עבודות לא מקצועיות היא בדרך-כלל שכר מינימום (כ-18-20 ש"ח לשעה ברוטו). את יכולה לעשות את החישוב בעצמך כמה תצטרכי לעבוד כדי להרוויח 4500 ש"ח נטו. אלא אם כן יש לך איזשהו מקצוע שלמדת בצבא (כמו מחשבים), שאז אולי יש לך כן סיכוי להרוויח יותר.

newKiticat

New member
אני עוסקת בדוברות

בצבא- שזה כשלעצמו נתון מאוד מרשים בקורות חיים, אך אני חושבת שללא תואר משלים זה לא כזה עקרוני. כמה שעות על מנת להרוויח 4500? עשיתי חישוב שאצטרף לעבוד בעבודה מ8:00 עד 17:00 בערך. אך השאלה היא איפה מוציאם משהו כזה מתאים.....

Benjamin Turner

New member
הום

בעבודה 8-17 5 ימים בשבוע (כלומר, משרה מלאה) בשכר מינימום תרוויחי לפי חישובי כ-3500 ש"ח לחודש. לדעתי הדרכים להגיע ל4500 נטו (בערך 5000 ברוטו, אולי קצת פחות משום שכחיילת משוחררת את זכאית להקלות מס) הן א. לעבוד במשרה וחצי (למשל, להוסיף חלוקת עיתונים או פליירים על משרה מלאה), ב. לעבוד במשמרות הכוללות סופשבוע בשירות לקוחות טלפוני או בתמיכה טכנית (אז המשכורת מגיעה ליותר מ-30 ש"ח לשעה. רק צריך לשים
ולבחור במוקד שאכן עובד בשישבת) או ג. למצוא בנס את אחת ממשרות הקסם בהן מרוויחים הרבה יותר משכר מינימום (למשל הדרכת פסיכומטרי, מלצרות במסעדת יוקרה וכו'). כמו כן, כחיילת משוחררת תוכלי לבדוק את נושא העבודה המועדפת שתתן לך מענק של כמה אלפי שנים בתום חצי שנת עבודה.

newKiticat

New member
צריך לחסוך עבודה ללימודים

בכל זאת... עבודה מועדפת זה בדרך כלל דלק או מלצרות או חקלאות. יש לי בעיה פיזית- ואלו עבודות שדורשות מאמץ פיזי. גאד. לייף סאקס...

Benjamin Turner

New member
לחסוך עבודה ללימודים? לא הבנתי

וגם ללא אופצית העבודה המועדפת יש מה לעשות, אבל כפי שכבר כתבה יעל, זה לא יהיה קל. בכל מקרה, אם את מתכננת לימודים אני מציעה לך לוותר על יציאה מהבית בשלב זה. מצאי לך עבודה בה תרוויחי כמה אלפי שקלים בחודש, חסכי בצייקנות ולאחר כשנה-שנתיים יהיה בידיך סכום כסף שיספיק למימון הלימודים+חלק מהוצאות המחיה (כך שמשרה חלקית ונוחה במהלך הלימודים תספיק לך על מנת להתקיים בכבוד מחוץ לבית). אחרת את עלולה למצוא את עצמך רודפת אחר הכסף בזמן הלימודים, וזה לא מוסיף להנאה מהלימודים ואף לא להצלחה בהם. לדוגמה, משתשתחררי מהצבא תוכלי למצוא עבודה במשרה מלאה בשירות לקוחות, ולכשתתחילי ללמוד לרדת למשרה חלקית (שלרוב מתבססת על סופי שבוע+משמרת או שתיים באמצע השבוע, כך שהמשכורת יפה באופן יחסי).

זה לא חייב להיות הכל או לא כלום

גם ממשכורת מינימום אפשר לחסוך 500 ש"ח כל חודש ועדיין להתגורר בדירה שכורה עם שותפים ולחיות בסדר. בנוסף, עם השחרור מקבלים את הפקדון, זה משלם על שנת לימודים אחת (באוניברסיטה), ואפשר (לטעמי גם מומלץ עבור חלק מהאנשים, זה עניין של אופי) גם לעבוד במהלך הלימודים במשרה חלקית. שוב אני מעלה את האוניברסיטה הפתוחה : הרמה שם טובה, שכר הלימוד הוא כמו באוניברסיטה, יש גמישות רבה ואפשר גם למשוך תואר לאורך יותר זמן (מה שמאפשר צבירת ניסיון בדברים במקביל.) לא למדתי שם באופן אישי, אבל לימדתי שם - וממה שראיתי וחוויתי זה מוסד מצויין, והרבה בעיות כמו שאת מעלה הופכות קלות יותר דרך המסגרת שלהם. בקשר לכמה אנשים מוציאים - יש שרשור על זה כמה שרשורים למטה.

Benjamin Turner

New member
האו"פ לא מתאימה לכל אחד

א. צריך משמעת עצמית, והרבה ב. לא כל מקצוע ניתן ללמוד שם ג. צריך להתכונן להתמודדות עם דעות קדומות של מעסיקים ושל בתי ספר לתארים שניים באוניברסיטאות סתם מתוך סקרנות, מה לימדת שם?

Benjamin Turner

New member
תרגום בגוף הסרט

אוי ואבוי=אני שונאת מתמטיקה לא הייתי מאמינה עליך=מתמטיקה לא משתלבת עם הדמות הוירטואלית ששמה חציש שבניתי במוחי הקודח על סמך הודעותיך בפורום שום משמעות נסתרת, אל דאגה

אז לא אדאג ../images/Emo13.gif

אם כי עכשיו משהעלית את זה, דווקא די נחמד להיות דמות וירטואלית במוחו הקודח של מישהו
.

newKiticat

New member
לי אין בעיה להאריך את השהות

בבית לעוד שנה-שנתיים ובלבד לקיים אורח חיים מסויים. אכן- יש פיקדון, ויש מענק. ואם אפשר פר"ח אז זה יוסיף עוד 4000 לשנה (ו12,000 לשלוש שנות לימוד) ואם עבודה מועדפת- אז מלבד השכר של חצי השנה- יש גם עניין של מענק עבודה מועדפת. או"פ לא מושך אותי. זה לא אופציה. אני בצבא כרגע- אבל מתכננת עתיד כלכלי לשנים הקרובות. חשוב לי לראות מה אני יכולה לעשות כבר עכשיו בשביל להבטיח רמת חיים נאותה ובסיסית. אחרי שנאי אצא מהבית- זה יהיה באופן סופי.... כך שאני לא רואה למול עיני אופצייה של חזרה לבית אחרי הלימודים....

אם לא דחוף לך לצאת מהבית

מבחינת יחסים עם המשפחה, נוחיות וכו' אני מאוד ממליצה לך לדחות את זה, ולחכות עד שיהיו לך חסכונות. אני עבדתי במשך כמעט שנה לפני ששכרתי דירה, ואז הרגשתי שאני יכולה להרשות לעצמי להתחיל להתמודד עם הוצאות גדולות, כשאני יודעת שיש לי את החסכונות שלי, על כל צרה שלא תבוא. ואם את רוצה לחסוך ללימודים, בכלל כדאי להישאר בבית כמה שיותר, כל עוד את לא סובלת שם. מאוד קשה לחסוך משהו כשמרוויחים שכר מינימום ושוכרים דירה. יהיה לך מספיק זמן בחיים להתמודד עם דירה, עצמאות, חשבונות וכו'. תתיחסי לתקופה של אחרי הצבא בתור זמן לחסוך כסף לקראת הבאות.

newKiticat

New member
ודווקא משום שבחרתי לעשות שירות צבאי

ואפילו נלחמתי למען זה(יש לי פטור מטעמים רפואיים), אז אין לחץ מצד ההורים לעזוב את הבית. יחד עם זאת. הם תיקצבו לכל אחד מאיתנו סכום מסויים עד גיל 26, כלומר אם אנחנו עדיין גרים בבית הם יוציאו עדיין כסף עלינו- מבחינת אוכל ודברים בסיסים. כך שגם אם אני מתכננת לצאת רק לקראת גיל 22-23, זו עדיין לא תהיה בעיה כזו גדולה.

נימשון

New member
אני מורה

ואני מרוויחה 2,800 ש"ח בחודש. אל תשאלי אותי איך אני חיה מזה, ממש בקושי אבל שורדים..

למעלה