>>>>ברלין<<<<

>>>>ברלין<<<<

ברצוני לשאול כמה שאלות לגבי לימודים וחיים בברלין. בתור התחלה- המטרה העיקרית שלי היא לעבור לגור בברלין, אחרי זה -גם ללמוד. מה התהליך שעלי לבצע בכדי לקבל אשרת עבודה בברלין? כמה עולה להשכיר דירה? מה קורה עם התשלום לביטוח לאומי בארץ? האם יש מקומות שניתן ללמוד בהם בחינם? (שמעתי על משהו כזה, ולמרות הספק אני שואלת- זה קשור ללימוד השפה הגרמנית, אם אני לא טועה..) איפה אפשר להשיג טפסים, ומה עלי לדעת כדי לקבל אשרת עבודה בברלין? מקווה שהשאלות מתאימות לפורום זה, מאוד אשמח אם אקבל תשובות.. תודה!

אלוניס

New member
מאחר שלא ציינת אם יש לך דרכון

של אחת ממדינות האיחוד - אני אניח שאין לך. ובהתאם לזאת - התשובה הזאת מתאימה גם לך. אם עדיין יהיו לך שאלות לאחר הקריאה - אנחנו פה.

אין לי דרכון,

וקראתי את התגובה שקישרת לי, לא מצאתי שם את הדרך להוציא אשרת עבודה בברלין, רק הבנתי כמה שאני רחוקה מזה. מה בכל זאת ניתן לעשות, למי שעוד עומד לפני הוצאת תואר? מקווה שתוכלו לתת לי מענה, התשובה שלכם תזרז את הנסיעה המתוכננת..

bulllli

New member
קודם כל כדאי לדעת גרמנית

אם את רוצה אישור עבודה ואין לך דרכון אירופאי, אז זה בערך הפירוט: את נרשמת כאן ללימודים (אפילו בית ספר לגרמנית נחשב) ואז עם אישור הלימודים שיתנו לך את הולכת למשרד הזרים, נותנת להם את אישור ההרשמה ללימודים וכן אישור שיש לך מימון עצמי לתקופת השהיה כאן (תדפיס בנק, מכתב ממי שממן אותך וכו'). הם נותנים לך אישור שהייה לכמה חודשים (ואם יש לך מזל, אז לשנתיים) ואז את יכולה לעבוד בחצי משרה- שזה בערך 20 שעות בשבוע. קשה מאוד מאוד מאוד למצוא כאן עבודה ואם את לא יודעת גרמנית אז בכלל זו משימה מייגעת. אבל אני לא מהמייבשים, ומאמין שאם אדם חרוץ ויש לו חלום אז הוא יהיה חזק מספיק בשביל להתמודד עם כל הקשיים, ויש הרבה כאלה. בנוסף, בשביל להשכיר דירה צריך לפחות 250 יורו בחודש (בהנחה וזה עם שותפים) וזה לא כולל הוצאות אוכל, חשבונות טלפון ואינטרנט וחשמל, וכן סכום חד פעמי ששווה ערך לשכר דירה של שלושה חודשים אותו את נותנת כפיקדון לבעל הבית. בנוסף יש בילויים, ושכר לימוד. אם את רוצה ללמוד כאן גרמנית אז זה לפחות 150 יורו לחודש בבתי הספר הזולים. לקינוח, אם את רוצה ללמוד פה באוניברסיטה אז יש צורך גם לתרגם מסמכים כמו תעודת בגרות וזה מתבצע דרך נוטריון וגם הוא שואב לא מעט כסף. כמו שלובה אומרת: קשה, קשה. לא באה במשרד הזרים בחיים שלך יותר.
בהצלחה!

אלוניס

New member
ייבשתי אותה, הא?

זה יפה שיש חלומות. אבל יש גם מציאות. בגרמניה יש 12% אבטלה. זו מציאות. בעל בית לא ישכיר חדר לאף אחד בלי אשרת שהייה ואותנו חקרו לא מעט על ההכנסות שלנו למרות הפיקדון שהיה מונח מוכן על השולחן. ולא לשכוח שצריך גם לשהות במלון כלשהוא עד שמוצאים בית ספר, דירה ומוציאים אשרה. הכול אפשרי - אבל מומלץ שיהיו לך חסכונות. ולגבי ביטוח לאומי - רצוי שישאר לך כסף גם בחשבון הבנק בארץ ואז פשוט תעשי להם הוראת קבע אחרי שתסבירי להם (בכתב) שאת נוסעת לחו"ל ללימודים. אפשר לפני שאת מחליטה סופית, לנסוע לכאן לשבוע ולראות. איך נראית מודעה בעיתון, כמה עולה אוכל בסופר וכו'.

bulllli

New member
חחח את לא יכולה לייבש אף אחד

בטח לא כשאת שותה 3 ליטרים ביום...
התכוונתי שרבים מאיתנו חלמו לעשות מעבר כזה ואכן עשו אותו. אזהרות והבהרות לגבי הקשיים הן חובה לאיזכור ואין יום שאני לא נזכר במה שעברתי ותוהה אם היה שווה. אבל אני לא מנתץ חלומות. עונה על השאלות ומנסה לתת מנסיוני ואומר למי שרוצה ללכת עם החלום שלו, אז שיעשה את זה. כסף בא והולך ובמקרה הגרוע תמיד יש לנו לאן לחזור. שינסו, אבל שלא יגידו שלא אמרנו שזה קשה.

michal molcho

New member
במלים אחרות

בהעדר דרכון אירופי יש צורך בתמיכה כלכלית מהותית. כמו שאלוניס כתבה, יש בגרמניה 12% אבטלה, ולמיטב ידיעתי המצב בברלין אף חמור מזה. יותר מזה - 20 השעות שיאושרו לך לא בהכרח יספיו למחייה (או לחילופין, בהכרח לא) שלא לדבר על הזמן שתצטרכי להשקיע בלימוד השפה. מה שכן - את יכולה לנסות להשיג מלגה מגורם שמעוניין לממן ישראלים שרוצים ללמוד גרמנית בגרמניה - וזה יכול להקל או לאפשר כזה מעבר. האם יש כאלה קרנות? ייתכן - למרות שאני לא מכירה כזו - אבל תמיד אפשר לנסות. את יכולה לבדוק בשגרירות גרמניה בישראל.

למעלה