ברלין

ברלין

היי לכולם,
אנחנו זוג צעיר (בתחילת-אמצע שנות השלושים לחיינו), משכילים, בעלי עבודות טובות, דוברי שפות ועם הרבה רצון להתפתח.
לצערנו, עם כל זאת שמצבנו "יחסית" טוב, גם אנחנו מרגישים היטב את הנטל על כתפינו (ובכלל תרבות הארסים והפרחות שמגדלים כאן די מיצתה את עצמה עבורנו) ומפנימים שבעולם גלובלי-קפיטליסטי אין שום סיבה לנטל המיותר הזה (רחמינו רק למשפחות שלנו).
לכן, למרות שאין לנו אזרחויות אירופאיות, אמרנו די והחלטנו לעבור לברלין שבה ביקרנו מספר פעמים ושם רואים את עתידנו.
אנחנו חוקרים את אתרי האינטרנט השונים, שואלים חברים שגרים שם ומנסים להבין מאיפה מתחילים.
בגדול, הבנו שאפשר לבקש ויזה לחצי שנה למציאת עבודה ולהשקיע את פרק הזמן הזה בראיונות. השאלה היא האם מוכרת לכם דרך פשוטה יותר? מה צריכים לעשות אם כן מוצאים עבודה (גם מהארץ וגם מברלין)? כמה זמן לוקח לאשר בקשה לאשרת עבודה? האם זה אלמנט שמרתיע חברות? (ברור שכל מקרה לגופו... אבל באופן כללי...) כמה כסף לדעתכם צריך בשביל פרק הזמן הזה? והאם בכלל כדאי לעבוד בהתחלה בעבודות לישראלים (בלי לזלזל) ומשם להתקדם?
ודבר נוסף. בגלל שנקודת הפתיחה שלנו בעייתית (אפשר לומר) אנחנו שואלים את עצמנו איך עושים דבר כזה עם ילד? האם שווה להמתין עם ההורות עד למעבר וההתבססות בברלין? או שאין קשר בין הדברים?...
נודה לכל פיסת מידע שלדעתכם חשוב לדעת (גם אם לא שאלנו)

forglemmigej

New member
האם החוק של החצי שנה יצא כבר?

למיטב ידיעתי זוהי לא תוכנית הגירה שבה מחפשים עבודות מכל הבא ליד, זה משהו מאד מוגדר ותחום בזמן , אבל דבר ראשון תבררו אם החוק כבר בתוקף.
האם אתם דוברים גרמנית, זוהי שפה לא פשוטה שלוקח זמן רב עד ששולטים בה היטב, הדקדוק בה קשה ביותר והכונה לשליטה זה יותר מאשר להסתדר בחנות מכולת או ברכבת.
היות שאין לכם אזרחות אתם במצב די נחות לעומת שאר אזרחי היבשת שלא נכנס מאיזו עדה הם, שיכולים בלי שום בעיה מחר בוקר להתחיל לעבוד בכל דבר אתם צריכים שיהיה לכם את הערך המוסף שמישהו בכלל יסתכל לכיוון.
האם בקרתם בעוד ערים בגרמניה ,ברלין היא לא העיר היחידה ולמרות הבאזז שיש סביבה הייתי שוקלת עוד מקומות. בנוסף מה הם המקצועות שלכם אולי משם אפשר להתחיל לברר. וסכום להתחלה לדעתי הוא לא פחות מ200000 שח עד שתסתדרו. בכל מקרה יש לי הרגשה שאת מסתלבטת עלינו, אבל אם לא ,אז סליחה מראש.

תשובות ועוד שאלות

היי,
תודה על תשובתך.
לא ברור לי איך הצלחתי להעביר מסר כזה אבל אני ממש לא מסתלבטת עליך או על אף אחד בפורום. אני עסוקה מדי כדי להיות עד כדי כך משועממת

בכל אופן...
לגבי החוק - לצערי לא תקף לגבינו כי אנחנו בני 30+ והחוק תקף עד 30... מה גם שמדובר באישורים לעבודות כמו מכירות בעגלות וזה לא הכיוון שלנו..
לגבי השפה - רמת הגרמנית שלנו די בסיסית. אני פחות מודאגת מהנושא הזה מכמה סיבות:
א. בברלין אפשר להסתדר גם עם אנגלית.
ב. חברה שלי 3 שנים בברלין ומשתמשת בגרמנית לצרכי עבודה בלבד (ובשאר היום היא מרחיבה את הידע...).
ג. אני מאמינה ששפה זה כשרון נרכש מהסביבה וכל עוד לא חיים את השפה לא יודעים אותה.
אבל.... אנחנו מודעים לצורך בשפה ולומדים כמו ילד בגן. אין בעיה עם זה וזה לא מכשול.
לגבי העבודות שלנו - אני אדריכלית מהטכניון ועוסקת בתכנון, מחקר נדל"ני וניהול נדל"ן ובן זוגי מנהל פרויקטים בחברת תרופות גדולה. האנגלית שלנו מצוינת.
למה ברלין? - אנחנו לא מעוניינים במעבר לברלין כי היא בכותרות (זה מתאים לילדים בני 18) אלא בגלל שהיינו שם לא מעט פעמים, בדקנו את השיקולים שלנו, חברים שם רק מאששים את המחשבה שלנו וראינו כי טוב.
למה לא ערים אחרות? - למרות שאת לא הראשונה שאומרת לי את זה, כלומר, לבדוק גם ערים אחרות, ואין לי בעיה לבדוק אבל אין לי סיבה למה ערים אחרות. אני אשמח לשמוע את דעתך בנושא. ולאילו ערים?
לגבי הסכום, אני צריכה לבדוק את זה אבל חושבת שאת בכיוון.

danfelix

New member
ברלין

תכנון משפחה ענין אישי ומאוד קשה לענות,קיימת אפשרות לויזת לימודים (גם לימודי שפה) אבל לא מאפשרת עבודה,קיימת אפשרות להוציא "בלו קארד" אם אתם (מספיק 1 מכם )עומדים בתנאים
http://www.bluecard-eu.de/eu-blue-card-germany/
וכמובן FACEBOOK ישראלים בברלין ,יש במסמכי הקבוצה אינפורמציה אין להוציא ויזת לימודים
https://www.facebook.com/groups/israelberlin/
בהצלחה

למעלה