מדובר בצפון-מזרח למיטה, יש טראם שיוצא מאלכסנדרפלאץ ומגיע לפתח המלון, וגם תחנת S-באן קרובה (200מ') שמובילה לשוננפלד. מיקום מצוין מצוין מצוין וזול 274 אירו ל- 4 לילות http://www.hi-berlin.com/en/
שנתיים וחצי לא היו, וביקשנו סיור אישי בנושא זה ונדב המקסים ערך איתנו סיור אישי בפעם הראשונה בנושא אוכל וקולינריה בברלין. היינו איתו 6.5 שעות והיה מהמם!
מעניין מה נכנס לסיור שאת ערכת.
(סיור ארוך מדי, עם קבוצה ישראלי מדי - על כל ההערות וההאהבה העצמית, שרק איתה נתקלתי שוב בנוהג המביך של "לאסוף טיפים" בסוף הסיור)
השוק הראשון שהגענו אליו - לפי המדריכה השוק המקורה היחיד ששרד את ההפצצות
ARMINIUSMARKTHALLE http://arminiusmarkthalle.com/
יש שם ממש מתחמים נעימים לשתות בירה ולנשנש משהו בצהרים נראה שוה ממש
שוק פתוח - קארל אוגוסט - כמובן שוק סובב כנסיה (כמו זה מהפיגוע) בשכונת שרלוטנברג. פתוח ברביעי ושבת.
הומלץ לנו לאכול ארנצ'יני, טוסט שווצרי Raclette, הוא אכל גם WURST וקינחנו בקנולי ....יש שם מישהו גם שטוחן זרעי פשתן וזרעים אחרים - מהפנט לראות... http://www.visitberlin.de/en/spot/karl-august-platz-weekly-market
מעדנייה שגם הומלצה פה - רוגצקי - גם בשרלוטנברג בהמשך למדרחוב קניות מהמם - יש הכל מבחינת בשר, כולל דגים מעושנים מצוינים (אחד טעמנו) ושטח ישיבה לצהרים עם הרבה גרמנים מקומיים (כך נראה). סגור בראשון http://www.rogacki.de/
כבר לא ילק מהתפריט שלנו, ואוכל אסיאתי - כן ובמיוחד שיש ממנו כל כך הרבה בברלין. מי אמר שתיירים צריכים לאכול אוכל מסורתי? יש מקומות שהמסורת די משעממת... יש בברלין כל כך הרבה מהגרים ותיקים ומטבחים מסקרנים שחבל לא לנסות
הנקניקים והשעועית בבוקר (גם בגרמניה) די מגעילים אותי ולא מטעמי כשרות וכשהם מצעים לי אפונים כגרגירים או מעוכים זה די דוחה... פיש אנד צ'יפס אני עוד מקפידה לאכול אבל גם שם מעדיפה בעיקר הודיות ואת ציינהטאון ... וגם בפריז - כמה אפשר לאכול אוכל שופע שומן כשאתה תייר - יום אחר יום. מה שמפריע לי בפריז זאת באמת הסגירות הקולינרית מול מטבחים אתניים, בעיקר במרכז התיירותי (אני יודעת שבשוליים זה אחרת) ולכן נמנעת מפריז בשנים האחרונות (גם בגלל המחירים המופרזים)
כשאנחנו בניו יורק אנחנו הולכים למומפוקו קו ולסושי יסודה אבל גם לבולי ולפיטר לוגר ולברנדין וכד'
יש אוכל "אירופאי" מצויין בגרמניה וכבר לא ניתן לאפיין את האוכל בשניצלים נקניקיות ותפו"א בלבד. שאני נהנה מאוכל רחוב בדמות נקניקיה שמנונית ומתפצחת ובבודפשט ממנה חזרנו זה עתה מאד נהניתי מצלחת גולש בשוק חג המולד
גם בלונדון היינו בHKK אבל בשוק "בורו" נהניינו מאד וגם ב"דינר" ויש עוד המון דוגמות
בכללי בכל מקום בו אנו מבקרים אנו מנסים לטעום את המטבח "המקומי" זו אחת ממטרות הטיול
אם היתה לי המלצה ממוקדת על משהו מדהים גרמני הייתי מנסה
אבל כשההמלצות (בכ"ז) הן על גולש, שניצלים ונקניקיות (מהאחרונות אני לא אוכל בחיים ואני גם לא אוכלת בשר בקר) - אני מעדיפה אופציות אחרות... על בירה גרמנית לא ויתרתי
צעירים גרמנים שגדלו בסביבה שאינה קוסמופוליטית ובמשפחה ששנאת הזר-האחר עוברת כמסורת אצלם יהיו גם שמרנים במה שמוגש להם על הצלחת ויעדיפו אוכל גרמני
מוכר מבית גם כשהם אוכלים בחוץ.