ברלין או מילנו?;

l i t o m

New member
ברלין או מילנו?;

שלום, אני בת 21 ומתכננת מעבר לצורך הגירה לאירופה בעוד כמה חודשים. יש בידיי אזרחות של הונגריה השייכת לאיחוד. בשנה הראשונה אני מתכננת לעבוד, ללמוד את השפה, להתארגן על דירה וכו' - ובשנה השנייה להתחיל לימודי מנהל עסקים באוניברסיטה. כעת אני מתבלטת לאן עדיף לנסוע - ברלין או מילנו, ואשמח אם תוכלו לספר לי מחוויתכם האישית מה אתם ממליצים...(אציין בהערת שוליים שבשני המקומות הללו יש לי עבודה בטוחה עם שכר גבוה מספיק כדי לפרנס את עצמי). מצד אחד אני מאוד מתחברת לתרבות ולשפה האיטלקית ולכן זוהי העדיפות הראשונה שלי, אבל אני שומעת מהרבה אנשים שלא כדאי להגיע לאיטליה לעכשיו - מבחינת המצב הכלכלי וכיוצ"ב. בברלין אני מבינה שהחיים יותר קלים מהבחינה הזו... אשמח אם תוכלו לעזור לי בהתלבטות! (אני יודעת שהשאלה קצת מוזרה, אבל בשלב הזה של החיים שלי השאלה הזו אולי תמימה אבל רלוונטית לחלוטין....) תודה רבה!!

דעתי הבלתי מלומדת

לא כל כך מכירה את מילנו, הייתי שם פעמיים והיא הייתה קצת אפרורית ועסקית בעיני. גם לא לחלוטין מעודכנת לגבי המצב הכלכלי. בברלין ביליתי שבועיים ויש לי חברים שגרים שם, והיא מאוד נעימה, מתאימה לצעירים ואם יש עבודה אז בכלל. אני חושבת שיש אתר בשם IN4IT של סטודנטים ישראליים באיטליה, אולי שם תוכלי לגלות קצת פרטים על החיים במילנו?

בקר12

New member
אם יש לך עבודה בטוחה

למה לא ללכת למקום שאת מתחברת לשפה ולתרבות?

gatissima

New member
ברלין - לדעתי

אמנם יהיה לך קצת קשה יותר עם השפה אבל את תהני בה יותר. אם היית אומרת רומא או ברלין זאת כבר שאלה אחרת אבל מילנו היא לא עיר שכיף מאוד לחיות בה, רוב מי שאני מכירה שגר שם נמצא שם לצורך לימודים. ברלין גם יותר זולה , ולדעתי בצורה משמעותית ממילנו.

TrigATUSA

New member
אם יש לך עבודה בטוחה

מה אכפת לך מהמצב הכלכלי? אם המצב הכלכלי רע, אז להיפך, הכל יהיה יותר זול, יותר קל לשכור דירה וכו לך למקום אליו את נמשכת

למעלה