ברכי, מעלים את הרמה!

ברכי, מעלים את הרמה!

טוב, אז אחרי שעזרתם לי לפתור את בעית דילמת יום הבחירות הגיע הזמן לעבור לנושאים יותר עמוקים... אתמול נכנסתי לפורום והתחשק לי להכנס לפורומים אחרים, הייתי בטוחה שיהיה משעמם נורא, אך להפתעתי היו שם דברים ממש מעניינים, אפילו מרגשים... אשה אחת ספרה שהיא התחתנה ובעלה רצה ילדים והיא כל הזמן אמרה שהיא לא רוצה, ורק אחרי שנתיים היא הסכימה ותחילת ההריון הייתה לה קשה ועד שהיא התרגלה כך במשך הזמן להריון והיא עברה לידה רגילה שבסופה יצא תינוק מת. היה כל כך עצוב לקרוא על הכאב שלה... או איש שסיפר שהוא נשוי ואין לו ילדים מנישואיו, ויש לו ילד מחוץ לנישואים לאשה נשואה אחרת, שבעלה חושב שהוא אבי הילד. הוא התלבט בפרורום מה לעשות- הוא לא ראה את הילד, שהיום בן 7, כבר כמה שנים והוא מתלבט האם לספר לו שהוא האבא...או לא לספר... אני עניתי לו תשובה מסויימת וגם אמרתי לו שעם כל הכבוד ההלם האמיתי יהיה של האבא שחושב שהוא האבא אבל בעצם הוא לא. זה נורא!!!!!! רק אתמול חשבתי כמה שיש אנשים שהפורום באמת עוזר להם וחשוב לבריאותם הנפשית. האמת היא שעד עכשיו די זלזלתי בקשר בינאישי קר וטכני, וחשבתי- איפה הקשרים האמיתיים שהיו פעם??? אבל כנראה שיש דברים שאפשר לדבר עליהם רק בסוג קשר כזה... טוב, מגיעים לכל מיני הבנות חדשות בחיים כששומעים סיפורים כאלה... לא, ברכי (וכולם)?????????? :-() :-()

התמ-ים

New member
יש בזה משהו, אבישג

ואם רוצים להשוות את זה לעבר, אז פעם (גם היום) אנשים היו כותבים את כל הצרות שלהם ליומן, בשביל לפרוק דברים מהלב, היום יש ``יומן`` קצת יותר משוכלל, ``יומן`` שיכול גם לענות ולתת פתרונות, כמו חבר טוב. פעם אסתי הוסיפה פה קישור לשיר על החברים בלי הפנים, ואח``כ תרגום לעברית של השיר. למי שזוכר. ומה שנאמר שם, מאוד נכון. על האנשים שמדברים עם אנשים שהם לא מכירים, על נושאים שהם לא מדברים עם אף אחד אחר, מחוץ לרשת. ומאותה סיבה שאנשים שפכו ושופכים את ליבם ביומן, שאף אחד, חוץ מהם, ניגש אליו. הם שופכים את ליבם בפורומים. ולאלמוניות והאנונימיות שיש בפורומים ובצ`אטים יש, לדעתי, תפקיד מאוד חשוב. כנראה אותו תפקיד שיש למפתח הקטן, בחלק מהיומנים. יום טוב ובשורות טובות לכולנו, במהרה בימינו

ורק רציתי להוסיף

שאני לא באמת חושבת שאת הבעיות האמיתיות של האדם אפשר לפתור כאן בפורום, אני גם אישית לא אעלה את הבעיות האמיתיות שלי, כי זה בכל זאת ישאר לעד התחום של התקשורת הבינאישית האמיתית. למשל אם עילית הייתה באמת עם כוונות התאבדות- הפורום לא היה עוזר, רק בגלל שהיא כנראה כן בחורה בריאה- אז עם קצת חום, אהבה ותמיכה שלנו היא התגברה על זה. אבל אני אישית (וסליחה על ה``שמלציות``) מרגישה ממש שליחות בפורומים ובנושאים מסויימים וזה חשוב שאנשים איכותיים כמוכם יגיבו לא רק פה אפילו במקומות אחרים, אבל אל תנטשו את פורום ה``דוסים`` הזה, הוא לא רע...

התמ-ים

New member
ואני רציתי להבהיר משהו בסיסי

נכון, את הבעיות האמיתיות אי אפשר לפתור בפורום, וכל ה- ``יועצים`` כאן, בסופו של דבר הם חובבנים, במקרה הטוב. אותו דבר כמו שהיומן לא יכול לפתור בעיות. אלו שעונים לא יוכלו לתת פתרון לבעיות רציניות, אלא לשמש כאוזן קשבת לאותה בעיה, לתת כיוון למציאת פתרון, או לתת את הגב או את האומץ לפניה לייעוץ מקצועי (שלא תמיד יש את האומץ לפנות לשם) (קודם, שכתבתי על היומן שגם עונה, התכוונתי לפורום, אם זה לא היה מספיק ברור) כל הייעוץ שניתן פה, לדעתי, הוא רק ``בונוס`` של הפורום, לא ניראה לי שיש כאן מי שמחפש בפורומים השונים אנשים עם בעיות, בשביל לעזור להם.

zipihersko

New member
לדעתי

לדעתי

לפעמים גם בעיות יותר מקלות, אפשר לפתור בעזרת אוזן קשבת ,או תשובה בפרום, אני לא ידועת תלוי במצב. ו כן טוב לחלק מאיתנו לכתוב יומן, אפילו להרבה מאיתנו כי זה מפרק, עוזר,מוציא ממך את כל מה שאתה רוצה להגיד תדע שיש דברים שלא מספרים לאף אחד , גם לא לחבר, כי זה דברים שלא מסוגלים לדבר איתם , אני בטוחה שלהרבה מאיתנו יש דברים, שאנחנו לא מספרים לאף אחד, כי זה דברים שנורא אישיים לנו, ואי אפשר , או קשה לדבר עם אנשים. אז במקרה כזה זה מאד טוב לפרוק דרך היומן, נכון יומן לא נותן תשובות ולא ממש מקשיב כמו בנאדם,אבל יש אנשים שלהם אולי זה עוזר באיזה שהוא מקום ערב טוב לימונית

zipihersko

New member
אבישג נשמה

היום רק לך יוצא לי לענות, סתם בכיף... אם תקראי מה שכתבתי לתמים, אשמח מאד... כי אמרתי לו שאני חושבת, שיש אנשים שיש להם בעיות ,וצרות, כמו לכולנו מה לעשות אלו החיים, לא הכל מושלם... אז... אנשים צריכים לספר , לדבר , להתיעצץ, על בעיותהם, כי יש כאלו שיוכלו אולי לעזור, אפילו רק אם זה תהיה עצה לסוגה. אפילו את, נשמה שלי, אם את רוצה לדבר על בעיות שלך, את יכולה לכתוב ברור שלא בשמך, בשם אחר,ולדבר על דברים שמציקים. יש כאלו שלא מספרים לא לחבר ולא לאף אחד, ונורא חבל שאנשים שומרים בבטן דברים, זה נורא קשה ולא טוב. מה דעתך? לימונית

zipihersko

New member
תמים יקר,

קראתי את מה שכתבת כמה פעמים , וניסיתי להבין... קודם כל אשמח אם תחזור על מה שאסתי כתבה פעם,נורא מענין אותי לשמוע. דבר שני, היומן הוא באמת דבר חשוב, ולדעתי טוב מאד ,כי אפשר לכתוב בו המון דברים, את כל הרגשות ,ואת כל הדברים שרוצים, ןלפעמים גם לא מספרים לאף אחד. אומנם בימנו יש דבר יותר משוכלל שנקרא חבר, שאליו אפשר ללכת בשעת צרה, אבל צריך לדעת לבחור טוב טוב את החברים... ולפעמים יש כאלו שמעדיפים לא לספר לחבר ורק ליומן, לדעתי מאד חשוב לדבר על דברים שמציקים, שיוכלו ליעץ לך, לדון איתך. חבל מאד מאד, שיש כאלו שלא מסכימים להיפתח לאנשים ולספר את בעיותיהם אם הם לא רוצים לספר בסדר אני מבינה אותכם זה קשה.. אבל למה לא לספר למישהו בצאט בפורום , שיתנו לך דעה, להתיעץ , לנסות לעזור לך. חבל שיש כאלו שאת זה לא מסכימים אפילו. מה דעתכם אני צודקת? שלכם לימונית

התמ-ים

New member
לימונית מתוקה שלי

קודם כל צירפתי קישור לתרגום של אסתי. שנית, בהרבה מיקרים באמת מתייעצים עם החבר הקרוב, אבל יש מיקרים שפשוט ``לא נעים`` להתייעץ עם מישהו שמכירים. יש מיקרים שלא תרצה להתייעץ עם מישהו שאתה מכיר כיוון שכל פעם שתראה אותו אח``כ זה יזכיר לך את אותה בעיה, ותמיד תידע שיש עוד מישהו שחולק איתך את אותו סוד. כשאתה מדבר עם אנשים שאתה לא מכיר, אפילו אם זה השכן שלך, זה אף פעם לא יפריע לך. ואפשר להמשיך עם אותו רעיון. אני מקווה שעניתי לך. ומקווה שתראי את זה לפני שזה יעלם בעמוד הבא ...

zipihersko

New member
אבישג...

היה לי מאד מרגש לקרוא את דברייך, לא רק אצלנו יש דברים מענינים אלא אני בטוחה שגם במקומות אחרים... רק חבל שהדברים מעט עצובים... לדעתי, לפעמים גם קשרים שהם לא אמיתיים הם טובים לפעמים , תלוי במצב, ואני שמחה שהחלטת ככה לבסוף. לפעמים זה עוזר ולפעמים זה לא. יש מקרים שטוב לדבר איתם עם אנשים שלא מכירים, ככה אפשר לתת דעה להתיעץ וזה נורא טוב. הלוואי והרבה אנשים שרע להם, יבקשו עזרה, יתעיצו, וידברו עם אחרים אנשים שהם לא מכירים, זה מאד עוזר, מניסיון... לימונית

למעלה