ברכיכיטון שמת

נעה41

New member
ברכיכיטון שמת

בגינתי שהיא בת כשנתיים שתלנו בין היתר עץ ברכיכיתון צפצפתי. גרים באזור גוש עציון. קר בחורף ורוחות חזקות. העץ נקלט והתפתח יפה עבר חורף אחד ללא בעיות ובחורף שעבר הרוח נדנדה אותו וכל האדמה מסביבו נהייתה בוצית ונוצר מצב כאילו העץ לא מחזיק. לצערנו העץ גסס ומת בסופו של דבר למרות ניסיונותנו. היום עקרתי אותו ושתלתי במקומו גודגדן. במהלך השתילה, ראיתי שכל האדמה באזור העץ בוצית לחלוטין וסמיכה. זה מאד מוזר כי שאר הגינה שמושקית באותה מערכת (2 קווי טפטפות) מנוקזת טוב ולא מראה סימני עודף מים. הצמחים נראים מצויין ומלבלבים. בדקתי גם את הצינורות מסביב לעץ ולא זיהיתי חתכים. כרגע אני משקה 10 דקות ביום לכל קו. יש שני קווים. אחד לעצים ואחד ליתר. בחורף רוב הזמן ההשקייה לא עבדה. מנסה להבין מה גרם לעץ להשתרש גרוע והאם השקיתי מידי. כששתלתי היום את הגודגדן הוצאתי האדמה הבוצית ומילאתי את בור השתילה בתערובת חדשה של 50 ליטר עם קצת חומוס. מצרף תמונות וסרטון של הבור ושל האדמה הבוצית ושל העץ לאחר העקירה. היו שם גם חרקים כאלו. ניתן לראות בסרטון.

לא יודעת להשיב על כל הפרטים שנתת אבל התיאור על פניו הגיוני

כאשר יש עצים חיים ומלבלבים הם צורכים את המים שסביבם.
אם העץ מת, מכל סיבה שהיא, הוא כבר לא צרך את המיים, ולכן אם אין משהו אחר צמוד אליו - שם האדמה תשאר בוצית יותר. בהנחה שההשקייה זהה בכל האזורים.

מ ש ה 53

Well-known member
משהו (ויותר ממשהו אחד) לא מסתדר לי
1. לפי הסרטון, גזע העץ חי ואת אולי התעללת בעץ שרק איבד את העלים שלו. הגזע ירוק וסביר שהיה מלבלב לולא הצקת לו ותלשת ממנו את שורשיו בנענועים פראיים.
2. מאד יתכן, שאם לא פגעת בשלמות הגזע, את עוד תוכלי לשתול מחדש את העץ והוא גם יתעורר לחיים. זהו עץ חזק מאד, וקיצוץ השורשים שלו לא יפריע לו להתאושש כל עוד הגזע שלם.
3. הטיעון של ענת יכול להיות נכון וחוצמזה. את גם חפרת די לעומק, יתכן ששם יש עדיין רטיבות רבה ממה שתראי על פני השטח.
4. יתכן גם, שיש איזו נזילה בעומק האדמה. אולי מקו מים דולף ואולי מביוב. את זה תצטרכי לבדוק.

נעה41

New member
הבהרות ושאלה נוספת

הנדנוד בסרטון זו המחשה למה שהיה קורה לעץ ברוחות. מסיבה כלשהיא, הוא איבד את ההשתרשות בקרקע ובשילוב הגזע הכבד והאדמה הבוצית היה מתנדנד ומוטה ללא שליטה. כפי שניתן לראות בתמונות השורש שלו כשהוצאתי אותו נראה לא טוב. לא חושב שזו נזילה והחלפתי לחלוטין את מצע האדמה לפני השתילה של העץ החדש. רואים בתחילת הסרטון בבירור זחלים שהיו שם באזור כשחפרתי. האם זה משהו שצריך לדאוג או לטפל? אולי זה גרם להידרדרות במצב העץ? כאמור החלפתי לחלוטין באדמת שתילה טרייה. השאלה אם צריך לעשות משנו נוסף בעניין הזחלים הללו. לגבי הברכיכיתון התייעצתי עם גנן שטען שלא ניתן כבר להצילו.

מ ש ה 53

Well-known member
1. טוב. יתכן שמסיבות כאלה ואחרות, אין לאדמה שם יכולת ניקוז.
אם לך אין הסבר, לי בטוח שאין, כי לא הייתי בחצרך ולא ראיתי.

2. כעת, לאחר שאתה מספר על התולעים, ראיתי משהו בסרטון. בכל מקרה, אין לי מושג במה מדובר.

3. אם הברכיכיטון עדיין שלם, הייתי מנסה לנטוע אותו שוב. אין לך מה להפסיד, אלא אם העץ לא היה לרוחך מלכתחילה. איני יודע עם מי נועצת, אבל לפי התמונות, הגזע חי.

4. לגבי האדמה שכן או לא החלפת... אם האדמה בעומק מחזיקה מים והיא בוצית, זה לא ממש יועיל, כי אם יש בה גורם למחלה (חידקים או נמטודות או השד יודע מה), הם יעברו. אבל כבר עשית ושתלת. מה יש לך להפסיד?

נעה41

New member
מצרף תמונת סטילס של התולעים

מישהו יודע מה זה, האם זה מזיק ואם כן איך מטפלים?

odedmaman

New member
נראה כמו ״אורי כדורי״

אני לא חושב שהם מזיקים. יש אצלי הרבה כאלה ולא רואה בעיות.
הם אפילו מעשירים את הקרקע לדעתי.

מ ש ה 53

Well-known member
גם אני חשבתי על אורי כדורי אבל אולי לבקן... הוא בד"כ אפור.

למעלה