ברכיים

jethro1982

New member
ברכיים

עדיין איני רוכב אופניים מושבע, אולם המקרה שלהלן גרם לי לחשוב על העניין; אשמח לקבל מידע מניסיונכם:

כבר כמה חודשים שיש לי ענייני ברך ימנית, כאשר הטריגר היה אירוע אחד של ריצה. לפני כמה שבועות רופא הוציא לי מים מהברך ונתן לי כמה תרגילים לעשות. המצב השתפר רק מעט.

לפני כמה ימים ניסיתי לרוץ, לראשונה מאז המקרה, אבל אחרי הריצה הרגיש לי כאילו הפעלתי עומס על הברך.

שמעתי ממקורות שונים שרכיבה על אופניים (ושחייה) הן פעילויות שיכולות לשפר את המצב ואולי אף להחזירו לקדמותו.
אז לפני שאני משקיע מכספי לרכישת אופניים מותאמים ויקרים, אשמח לשמוע מכם, המנוסים והמשכילים.

תודה!

steiff

New member
רכיבה ושחיה אכן מפעילות פחות עומס על הברכיים

אבל עדיין מופעל עומס. לא יודע לגבי תכונות ריפוי של רכיבה ושחיה לבעיות ברכיים אבל בהתאמה נכונה אפשר להביא למניעת שחיקה של המפרקים. מציע להתייעץ עם אורתופד. אם תחליט שאכן זה הספורט שמתאים לך - ממליץ לך לגשת למדידה והתאמה מדוייקת של האופניים למידותיך - כדי להבטיח מינימום שחיקה ונזק.
אופנים מותאמים לא בהכרח יקרים. הרכיבים שדורשים התאמה הם מוט האוכף, הכידון וה״סטם״ וכשקונים אופנים חדשים פשוט מחליפים חדש בחדש במעמד הקניה ומשלמים רק את הפרש המחיר (אם יש).

זכיר

New member
אופניים הם לא תרופת פלא לבעיית ברך עלומה

אבל כיף גדול לרכוב עליהם. גם אם כואבות הברכיים וגם אם לא.

AdiX

New member
תנוחת רכיבה

רוכב מתחיל בדרך כלל ירכב בקאדנס נמוך עם הילוכים כבדים בלי קליטים והרבה עומס על הברכיים ורכיבה בעמידה כפיצוי על כושר נמוך או טכניקת פידול לא נכונה.
כנ"ל לגבי התנוחה בכלל, רוכב מתחיל בדרך כלל ישב עם מוט כיסא נמוך (לוקח זמן להתרגל לשבת "גבוה") דבר שיצור עומס על הברכים או כיפוף החוצה. לכוון סטם / כידון וכאלה גם לא פשוט לבד ובדרך כלל רוכב מתחיל לא ילך למכוון מקצועי.

זה עדיין לא אומר שזה בלתי אפשרי או שיגרום נזק, כל מקרה לגופו.

דרך אגב, אני התחלתי עם רכיבה ספורטיבית (הייתי רוכב עירוני קודם) אחרי פציעה רצינית בקרסול שלא אפשרה לי לרוץ בגלל החבטה שבנחיתה, דבר שלא היה קיים באופניים. בקיצור, מסתבר שאפשר לעבור לאופניים אבל מודעות לא תזיק.

jethro1982

New member
תודה

ראשית, תודה על הסובלנות להדיוט שכמוני, על השאלות ה"פעורות" שאני שואל ועתיד לשאול

&nbsp
ולעניינו,
כשאתה כותב "רוכב מתחיל בדרך כלל..." האם אתה מתכוון לרוכב מתחיל שלא יודע איך להתחיל טוב? שלא יודע מה הוא עושה? אם כך, אני מניח שבאמצעות הכנה מוקדמת, אפשר להימנע מטעויות, לא?
&nbsp
כפי שכתבתי בפוסט הראשי, גם אני שמעתי ממקורות שוניים שרבים עוברים לאופניים אחרי פציעות שלא אפשרו להם לשוב (לפחות לא מיידית) לתחומי ספורט כמו ריצה (ואולי גם סקווטים). אז זה מה שאני חושב לעשות.
&nbsp
אני מניח שבכל זאת עשוי להיות עומס על הברכיים בקטעים של עליות? או שגם כאן באופניים זה אחרת?

steiff

New member
יש עומס על הברכיים, אבל אחר מאשר בריצה

א. כיוון העומס..הברך מהווה ציר לתנועה סיבובית של בוכנה דו-צירית. לא מחבר קשיח שמעביר כוח אנכי.
ב. כל עוד אתה רוכב בישיבה. מרגע שאתה עובר לעמידה - כיוון העומס משתנה.
ג. בכל מקרה העומס אינו במכות אלא בתנועה חלקה ומעגלית ברובה.
ד. הברך לא נושאת את כל משקל הגוף. המשקל מתחלק על חמש נקודות.

AdiX

New member
רוכב מתחיל

רוכב מתחיל הכוונה למי שמתחיל לקחת את הרכיבה בצורה רצינית יותר מאשר סיבוב בשכונה או למכולת.
יכול להיות עומס בעליות, אבל בשביל זה רוכבים בקאדנס גבוה (קאדנס = מספר סיבובי רגלים לדקה) ולא עם הרבה כוח ולא בעמידה.

jethro1982

New member
תודה - כרגע החולשה היותר גדולה שלי היא לרדת במדרגות, למשל

חייב לעשות את זה בעדינות. וכמובן שאני לא יכול לרוץ. אם אני מנסה לרוץ, זה משבש את כל העבודה שעשיתי עד כה על הברכיים.
לפי מה שאני מבין, רכיבה על אופניים יכולה שלא לכלול את כל החסרונות האלה, תוך שהיא מסייעת בחיזוק שרירים חיוניים של הברכיים.

למעלה