ברכיים.

ברכיים.

נדלקתי על מכשיר הסקי, ואני עובדת איתו 4 פעמים בשבוע - כל פעם 35 דקות. התחלתי להרגיש את הברכיים - הן לא כואבות, אלא מורגשות. יש לי הסטוריית ברכיים משפחתית (ככה שיכול להיות שמדובר בהיסטריה מופרזת קצת..). מה עושים?! עוברים מכשיר? משנים את העבודה? תודה מראש על תשובות....

Samsara

New member
תתעודדי

יכולה לספר לך מהניסיון שלי - לא עובדת על המכשיר סקי, אבל רצה על המסילה. כשהתחלתי לרוץ, לפני כשלוש שנים בערך, התחלתי, כמו שאת אומרת, לחוש את הברכיים. זה התחיל בברכיים, ואח"כ עבר גם למפרק הירך. פחדתי שאני עושה לעצמי נזק בלתי הפיך, והלכתי לאורטופד. עשו לי צילום והכל היה בסדר, והוא רק אמר שאם הכאב ממשיך או מתחזק שאני אגיע שוב לבדיקה. אני יכולה לספר לך שעם הזמן התחושות האלה נעלמו ונשאר רק הכייף. מקווה שעודדתי

מוזר!!

הסקי הוא מכשיר שמותאם בין היתר למי שיש לו בעיות ברכיים. בעבודה נכונה לא מרגישים את הברכיים, כנראה שאת עומדת לא נכון, מרוחק, שאת כפופה או עוד כמה וכמה סיבות. בכל מקרה, ותרי על ההתלהבות של הוספת התנגדות בחודש הראשון, את צריכה לחזק קודם את השרירים הפעילים כדי להצליח להתמודד עם המכשיר הזה.

תודה, נרגעתי...

אני עושה נכון? עומדת זקוף עד כמה שאפשר, כפות רגליים מונחות כולן על ה"סוליות", מרכז הכובד משתנה מדי פעם לפעמים יותר לכיוון העקבים ולפעמים לכיוון האצבעות. הטיית הגוף והמשקל לכל צד בהתאמה. אני עושה מסלול שנראה כמו גרף אחד שעולה ועולה ובערך באמצע מתחיל לרדת. נשמע מוזר כשכותבים את זה.. לא? בכל אופן - טיפים מיוחדים לסקי?

תוותרי על תוכניות האימונים המובנות

במכשיר בשלב הזה עד שתחזקי כמו שצריך את כל שרירי הרגליים. חשוב להקפיד בסקי על יצוב כפות הרגליים קרוב ככל האפשר לחלק הסגור שלהן, הצמדה של אצבעות כף הרגל. למה את מטה את הגוף? את לא באמת מבצעת סקי באלפיים, נכון? שמרי על יציבות, אם צריך תעזרי בידיים והכי חשוב להקפיד על תחת ובטן מכווצים פנימה, זו הערובה ליציבה נכונה.

אני לא עושה סקי באלפים

אבל כמובן שאני עוצמת עיניים ומדמיינת
בכל אופן - מהו החלק הסגור? החלק שקרוב לפנים כף הרגל? 35 דקות זה בסדר בשביל בינונית כמוני? (אני עושה גם 15 דקות חתירה). תודה, בסוף אני אחזור לאהוב אותך עינת

אה, עוד שאלונת קטנטונת-

איזו מטרה להציב לעצמי מבחינת מהירות?.. בינתיים בתוכניות המובנות אני עומדת בקצב של 130-140 סיבובים בדקה. אני פסדר? סליחה שאני מבקשת כל כך הרבה חיזוקים, אני פדלאה שהחליטה לחזור בתשובה.

למה לעצום עיניים? את אומרת שאת חדשה

עצימת עיניים מנטרלת אותך ולא מאפשרת לך לשפר טכניקה. תשמרי את עצימת העיניים (לי זה עושה סחרחורת) לשלבים מתקדמים יותר (אפילו אחרי חודש). החלק הסגור הוא זה שאליו מוצמדות אצבעות כף הרגל. הן נוטות לברוח אחורה, אבל חשוב לייצב אותן מדיי פעם, אפילו להרים את כפות הרגליים מדיי פעם כדי למנוע מצב של "הרדמות" בכף הרגל כתוצאה מלחץ על העצב. 130-140? למה? זה מצב לספרינטים ולא צריך להתמיד בו לאורך כל האימון, בטח שלא בהתחלה. יותר חשוב שתקפידי על הדופק שלך (תבקשי שיבדקו מה טווח הדופק המומלץ בשבילך במכון). בכל מקרה, אל תרדי מ-85 דיוושים לדקה. אין בעיה לתת חיזוקים ואין בעיה לתת הסברים, גם לא משנה לי אם את שונאת או אוהבת אותי, חשוב לי יותר שאנשים יפעילו קומנסנס בשאלות שלהם וינסו להפעיל קצת את עצמם לפני שהם מפעילים אחרים בשבילם. בהצלחה!!!

katzco

New member
130-140

אני חושב שכשרה התכוונה לדופק של 130-140. אני לא מאמין שמישהו עובד על קצב 130-140... מאידך יכול להיות שהמכשיר שלה מודד כל חצי מחזור? (כלומר רגל-רגל?). אני עובד על קצב 60 בדקה ובדופק 140.

למעלה