ברכות על הפורום החדש

ברכות על הפורום החדש ../images/Emo13.gif

יש לי הרבה מאוד שאלות משפטיות שמתאימות לפורום הזה, אבל אני אזהר מאוד במה כן לשאול ומה לא כי
. האם הודעת אינטרנט ראיה משפטית? נניח שהכינוי שלי, הוא שמי האמיתי בחיים. נניח אני היום כותבת על עצמי ועל חיי דברים, וחוקר שעוקב אחריי לצרכיים משפטיים, מגיע לפורום שכתבתי , מדפיס את ההודעה ומנסים להציג את זה כראיה משפטית- עדות בעל דין-האם זה כביל? לצערי לא הספקתי ללמוד משפטים אחרי שהתקבלתי, אבל במסגרת לימודיי לתואר ראשון אחר קראתי המון המון פסקי דין, וההגיון שלי אומר שכל מה שאני אכתוב ברשת לא כביל כראיה לצרכיים משפטיים, ונימוקים לא חסר לי. מה דעתכם? שבת שלום מרחל-נשמה

דווקא אשמח לשמוע את הנימוקים שלך

קודם כל שיהיה ברור, התחום המשפטי הזה נקרא דיני ראיות. דבר החקיקה המסדיר אותו הוא פקודת הראיות ועל הוראות החוק התפתחה כמובן פסיקה. אני מבין שאת לא שואלת שאלה לגבי זיהוי הכותב, ובעניין זה ראי מה כתבתי לכאן לגיא 29. עצם העובדה שההודעות נושאות את שמך, אינן ראיה לכלום, גם אני יכול לפתוח משתמש עם שמך, ואם קוראים לך שרה כהן והשם הזה לא פנוי אני תמיד יכול להרשם כשרה כהן 1 או שרה כהן 2000 וכד´. בואי נראה אם הבנתי אותך נכון ואםלא, תתקני אותי: המקרה שאת מתארת הוא מקרה שחוקר פרטי איתר הודעות שלך באינטרנט ומבקש להשתמש בהם בהליך משפטי נגדך, בתורת הודאת בעל דין. ונניח שאת לא מכחישה את כתיבת ההודעות אך טוענת שאינן קבילות, כי מה שאדם כותב באינטרנט איננו קביל בבית משפט. אין בפקודת הראיות הוראה הקובעת שהודעה מסוג זה אינה קבילה בבית משפט. לדעתי הדיון יתרכז סביב שאלת המהימנות של תוכן ההודאות ולא על עצם קבילותן. במסגרת זאת יהיה מקום לטעון כי הכתיבה באינטרנט הינה למטרות כאלה ואחרות ואולי אפילו להביא ראיות כולל עדות מומחה שתשכנע את בית המשפט שנניח, גולשים נוהגים לכתוב באינטרנט בדיות וכי אין ליחס לדברים אלה מהימנות כלשהי (משקל ראיתי 0).

עלית על כוונת שאלתי העיקרית../images/Emo3.gif

אבל לקחתי בחשבון תחילה את אפשרות ההכחשה, והנימוקים האפשריים שזה לא אני כתבתי את ההודעה. 1-כל אחד יכול לפתוח ניק בשמי, ואני יכולה לטעון לא אני כתבתי-זה מתחזה (ויש לי הרבה כאלה ברשת ), ולא עלי חובת ההוכחה אני מקווה. ונניח הניק הוא שלי, אם בדקו איפי והגיעו לביתי אז מה? אולי אורח כתב מהמחשב שלי, ושכח להחליף ניקים, עלי לזכור מי זה היה? במיוחד אם הדבר היה לפני כמה חודשים ושנים והרבה אנשים מהרשת שביקרו אצלי במפגשים ביקשו לגלוש ממחשבי, כשאני נשארתי עם שאר האורחים. הרבה אנשים ברשת מכירים את מצבי. (ומציגים ומספרים עלי בעיוותים, ולפעמים אפילו בכוונה להרגיז אותי, בהתחזות לשמי בצטים למשל, ולאחרונה גם בפורומים). לא פעם פונה אלי מישהו מהרשת ואומר שהוא מכיר, אותי ולעולם לא דיבר איתי-ושמועות כמו בחיים עוברות הרבה עיוותים, ואז מה אם שוחחו בצט ממחשבי בשמי אין לי אחריות על זה . 2-לגבי פורומים-אני אישית מנהלת פורום באתר אחר ויש שם למנהל אופציית עריכת הודעות. המטרה היא חיובית כי האתר מטיל על המנהלים את האחריות למחוק חלקי הודעות שיש בהם פרסום פרטיים אישיים וכו´, אבל ניתן כמובן לנצל זאת לרעה. ואז לכאורה הכותב אחרי שנה נניח לא זוכר בדיוק את המלל , או הצורה שבה הוא הציג את הדברים והוא אכן יודע שכתב באותו פורום ולא יכול להכחיש , אבל לא בטוח שההודעה לא נערכה על ידי מי שמורשה לכך מנהל הפורום ו/או בעל האתר. 3-בדיוק הטענה שהעלת אני כותבת באינטרנט לא כמו שאני מדברת בחיים-ואסביר. אני בחורה נכה , במצב רפואי מאוד קשה, ומאוד קשה לתאר אותו באינטרנט בלי שיפחדו ויפרשו לא נכון והסיפור חוזר על עצמו המון. אני חיה עם מכונת הנשמה ומכונת חמצן (לא כל היום)כמה שנים, בעקבות תאונה קשה אבל אני לא חושבת שאני צריכה להתחבא ומנסה דרך סיפור על הנכות-תלוי במצב רוח שלי בדרך שאני כותבת עליה, לפעמים בצורה מוקצנת רגועה להוריד את הפחד לאנשים מהתופעה, ולפעמים כמוות אורב בפינה כי רע לי. יש בארץ אלפי מונשמים, ברשת יש הרבה מאוד מונשמים מרותקים אבל לא מספרים, כי אנשי הרשת בורחים ממה שמפחיד ואני להפך אבל לפעמים "עושה מזה קל יותר ממה שזה", ולכאורה זה עלול להוות ראיה נגדי במשפט -כי לכאורה אני מציגה מצבי באור אופטימי וקל יותר ממה שעובר עלי באמת? יש לי סגנון דיבור שדרך הקול יודעים איך להתיחס אלי מתי אני צינית , מתי רצינית, מתי בהומור ובכתיבה טועים לחלוטין לפעמים בהבנתי עד כדי אבסורד. מי שלא מכיר אותי ואת סגנון חיי , וקורא את ההודעה כמו כל הודעה ברשת-קשה להבין נכון הודעות מסוימות. אם נניח אני אומרת לפלוני בשיחת הכרות אני קצת סובלת מקושי לנשום לא רציני, או אני בוחרת להכחיש שימוש במכונת הנשמה ועונה לשאלת הכרות שאני קצת עם חמצן לא רציני שטויות וכו´, ומישהו הזה הוא חוקר שדובב אותי לשיחה, וברשת מה אכפת לי אני לא חייבת לכל זר לספר ממש את מצבי, אז הוא ידפיס אז מה? שבת שלום מרחל-נשמה שמודה על התשובה וההתיחסות, ותציק לך בהמשך

ועוד נימוק

שנובע מבורות בתחום התיכנות והמיחשוב אבל אעלה אותו כאן לשם הדיון. ישנם היום בחלק נכבד מהצטים, חובבי מחשבים שבנו לצטים של בעלי האתר כניסה לצט דרך מירק , ועם תיחכומים ורוע לב, אפשרות חשיפת איפי של כל מצוטט, והרבה מצוטטים בכלל לא יודעים זאת. כל ניסיונות בעלי האתרים להשמיד את המירקים האלה ולחסל את התופעה לא מיגרו אותה לגמרי וכנראה לא יצליחו כי תמיד יש שובבים חדשים שמתכנתים מירק חדש, עם פרצות וחודרים למחשבים לשם אתגר והנאה. והשובבים מהצטים לא פעם (במקרה שלי להרגיז ), חדרו לי למחשב, ובקיצור שלטו עליו ועשו מה שהם רוצים , יש להם כל מיני תוכנות שמאפשרות להם לכבות לי את המחשב כשמתחשק להם. אז לכאורה אם מישהו חדר לי למחשב, הוא מתחבר בעצם לאיפי שלי, וכל המידע והסיסמאות שלי חשופות בפניו, והוא יכול לכתוב בשמי מה שהוא רוצה. מה יעזור למשטרה שהיא חשפה איפי והגיעה אל ביתי, ומי שכתב זה מי שהשתמש באיפי שלי כי חדר למחשב? למען הסר ספק-כל השאלות לגבי שימוש החומר כראיה משפטית הן לבנתיים תיאורטית. ואני שואלת לשם העניין המשפטי והאתגר, לא אוכל ממילא להתגבר על כל הפרצות ברשת, וניצול משפטי לרעה .מנגד לא אמנע מעצמי את הדבר שעוד מחזיק אותי בחיים בצורה מסוימת שימוש ברשת, עם החשיפה כדי לתת הזדמנות לאנשים לעבור איתי את המסך בלי חשש. שבת שלום רחל-נשמה

halemo

New member
תהיי בטוחה שאם עשית משהו, תשלמי !

וכל ההתפלפלויות המשפטיות שלך לא יעזרו לך לסבול את המשטרה ואת מערכת המשפט... וד"ש למישמיש...

halemo - רחל מדברת על הליך אזרחי

שבו אין מעורבות למשטרה. הדברים שם שונים כי בעל דין במשפט אזרחי אינו נהנה מציווי חיפוש כמו המשטרה, ומוגבל ע"י חוק הגנת הפרטיות בכל הקשור לאיסוף ראיות.

האם כל אחד משלם על מעשיו?

הנימוקים שהעלתה הגברת רחל מעניינים ומזכירים פרשיות מהעבר הקצר של האינטרנט הישראלי ושלטון החוק. כזכור לי היה מקרה מצער בו גולשת התלוננה נגד גולש אחר על איומים וגולש זה השיב לה ולמשטרה מנה אפיים באמצעות מאמר ארוך ומנומק שהתפרסם באתר מרכזי בארץ. אך אליה וקוץ בה - המשטרה החליטה לחקור בשנית את אותו הגולש הטוען שנפתחו נגדו שלושה תיקים פליליים ובכך יצא הגולש בהפסדו. ד"ש לגרין וויפֳט....

אפשר לסכם את הסוגיה

מה שאת אומרת למעשה הוא שבמידה ייריבך ינסה להציג בבית משפט רשימות לקוחות מאתרי אינטרנט, יש בידך שורה ארוכה של נימוקים שישכנעו את בית המשפט כי בלתי אפשרי לקבוע איזו רשימה שלך ואיזו רשימה של מתחזה. אם מצב כזה יתעורר, עדיין יש אפשרות כי יוגש לך שאלון או תשאלי בחקירה בעל פה תחת אזהרה, ביית המשפט וחובתך תהיה להשיב אמת. באותו שאלות תוצג לך רשימה של הודעות ותשאלי אילו הודעות שלך. היה ותאשרי כי הודעה מסויימת שלך, היא תהיה לדעתי קבילה.

תודה רבה על ההתיחסות

רק היום נתקלתי לתדהמתי בכותב בשמי באתר גלובס , ועדיין אני המומה מה משמעות הסיסמא . הם עשו אופציה של זכירת הסיסמא בזמן פתיחת השם, ואז כשנכנסים למערכת מספיק לרשום שם, לבוא לשורת הסיסמא , ללחוץ על לחצן העכבר הסיסמא מופיעה אוטומטית וככה חופשי נכנסו בשמי-ואני למשל לעולם לא כתבתי שם, ומה שנכתב בשמי בכלל לא מתאים לאישיותי , חברים שאלו אותי מה קרה כתבתי בגלובס ואז גיליתי את זה. כמו כן אני מניחה מדעתך שהשימוש ברשימות הוא דו צדדי: מותר לי להשתמש בדיונים ברשת , שנעשו סביב בעיה שהעליתי , והועלו שם טענות שונות שמחזקות את טענתי..כמו עדות? לחייב את בעלי האתר לאתר את הכותב ולחייב אותו להעיד שאכן הביע את דעתו בעניין? בתודה מראש רחל-נשמה

במחשבה שניה

אבקש ממך בבקשה למחוק את ההודעה המלאה-לגבי ההתחזות מהיום, בקשתי מהאתר לחסום את הכינוי שלי שם, ולברר יתכן שהתחזו בשמי בדרך יותר מתוחכמת, ואעתיק את החלק השני של השאלה . אני מניחה מדעתך שהשימוש ברשימות הוא דו צדדי: מותר לי להשתמש בדיונים ברשת , שנעשו סביב בעיה שהעליתי , והועלו שם טענות שונות שמחזקות את טענתי..כמו עדות? לחייב את בעלי האתר לאתר את הכותב ולחייב אותו להעיד שאכן הביע את דעתו בעניין? בתודה מראש רחל-נשמה

לא הבנתי

באיזה עניין את רוצה שגולשים יעידו. ולשאלתך הנוספת: לדעתי אין לך זכות לקבל מידע על פרטים אישיים של גולשים אחרים. אם את חושבת שגולש אחר עבר עבירה פלילית בפורום, זכותך לפנות למשטרה. המשטרה תאתר אותו ותחקור את העניין, או שתחליט לא לפתוח תיק אם היא תחשוב שאין חשד לעבירה או במקרים נוספים. לדעתי ברוב האתרים הגדולים, קיים הסכם בין האתר לגולשים שלא לחשוף את פרטיהם בפני צדדים שלישיים, לא גולשים ולא מפיצי דואר זבל.

למעלה