ברכות חמות לפורום החדש

../images/Emo66.gif../images/Emo66.gif../images/Emo9.gifבוקר,בוקר יום שישי

בוקררררררררררר טוב לכם, איזה ריחות על הבוקר
יום שישי הגיע ומה טוב חלקי
שיהי לכם המשך בוקררר מקסים
וכמובן יום טוב-בהצלחה עם הבישולים לכבוד שבת קודש
נ.ב הנה תמונה שלי שצילמו אותי בחתונה של בן דודה שלי,נכון שאני יפה

ברכות חמות לפורום החדש../images/Emo24.gif

איזה כייף!!! שיהיה המון בהצלחה
(אבא שלי נורא ישמח אם גם אני אלמד להכין מאכלים כורדים למרות שאמא שלי שהיא בכלל רוסייה מכינה קובה חמוסטה מצויין :)

../images/Emo198.gifבוקר טוב זיוון רבה סקילטה

۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩ ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
חאלתי מה תוכפוך חיתאלוך אידיו ?
זיוון התמונה שלך מאוד יפה - את יפה מבפנים יפה מבחוץ - ויפה כול העולם שסובב אותך איך הייתה לכם החתונה ? דהול זורנה היה ? צ'ופי שכאני? זיוון שיהיה לכם לכול המשפחה מזל טוב ושתראו רק שמחות בשפע - אידלוכון !!
זיוון בהצלחה בבישולים ד"ש לאורז הטעים שלך שכול גרגר וגרגר חרוט לי בזיכרון אוהבת המון המון עמנואלה

../images/Emo24.gifזיוון את מדהימה../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif

נו איך היה האירוע במשפחה הכי חשוב שנהנת והיה הרבה שמח אני אוהבת חתונות,במיוחד הכורדים שיודעים ושעושים המון שמח. חתונה כורדית מסתכמת ומקבלת ציון גבוה אם היה דהול וזורנה אם היה דהול וזורנה זה אומר שהחתונה הייתה מוצלחת ושמחה הכי חשוב לשמח וכמה שיותר הרבה

../images/Emo213.gifרעיון לפורום

כדאי שנפתח שרשור לקבלת שבת פרשת השבוע זמן כניסת הדלת נרות זמן כניסה ויציאת שבת ושכל חברי הפורום ישרשו בהודעה את ברכת השבת כדאי לנעוץ הודעה כזאת מה אתם אומרים?

../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gifחזררררררתי,הופ הופ הופה

קודם כל תודה רבה על המחמאות בגללכן הסמקתי
כמו עגבנייה
היה פשוט עשר כמו שחתונה כורדית יכולה להיות אני לא צריכה לספר לכן,רקדנו השתוללנו אני לא רקדתי הרבה
והצטלמנו המווווווווווווווווווווווווון
דבר שני בקשר לשרשור של שבת קודש היינו עושים את זה גם בקומונה אז יאלה אפשר להתחיל, לכבוד שבת קודש!!

אם לא אכפת לך שאת תפתחי בקישור

אני מבינה שאת נשואה,והמצווה הגדולה באה עליך אני מבינה שאת דתיה ויש לך התמצאות בעניני דת

Avigail levi1

New member
שלום כורדים להתעורר הקובה התבשלה../images/Emo238.gif

היי פורום מה שלומכם?
הי זיוון המתוקה היי עמנואלה המקסימה הי מימי היי שלהבת היי לחימי המזמר הייי היי לכולם סליחה שאני לא זוכרתצשמות וכינויים זיוון מקווה שנהנת בחתונה והיה לכם חתונה שמחה,ספרי חוויות ומה היה בתפריט לא להאמין איך עבר השבוע מהר הקובה של אימא שלי על האש עוד שעה נשב לאכול ביחד קובה ריררררררררר השבת אימא הכינה קובה אדומה במיץ עגבניות ולמי שאוהב קובה מתוקה עם דלעת יאלה להתעורררר קובה קובה קובה
אצלנו הבית כמעט מוכן לשבת אימא עומדת במטבח מהבוקר,את האפיה ומילוי הקובה היא עשתה אתמול בערב לבנתיים להתראות אני הולכת לסדר את הסלון ולהחליף מצעים בלה בלה בלה חפרתי לכם
לבנתיים שתהיה לכם שבת שלום ומבורכת

לכבוד שבת קודש-הדלקת נרות../images/Emo197.gif

לפני ההדלקה, כדאי גם לתת צדקה (לשים כסף בקופת הצדקה). בזמן הדלקת הנרות, אם המשפחה מדליקה שתי נרות, ואז מכסה את העיניים בשתי ידיה, ומברכת את הברכה: "ברוך אתה ה` אלקינו מלך העולם, אשר קדשנו במצוותיו וציונו להדליק נר של שבת". ולאחר מכן, פותחת האם את עיניה, ומביטה באורם הבהיר של נרות השבת, שהיא הדליקה זה עתה. הערה: לפי מנהג הספרדים, האישה מברכת, ורק אחר כך מדליקה את הנרות. גם אם מדובר במשפחה שעדין אינה שומרת שבת, עצם ההדלקה של נרות השבת יש בה השפעה רוחנית חיובית, שתוביל בע"ה להתקדמות בהמשך, בדרך העולה בית א-ל. והנה תיאור המשמעות הרוחנית של הדלקת נרות שבת, כפי שנכתב על ידי הרב אליעזר מלמד שליט"א: מצווה מדברי חכמים להדליק נר לכבוד שבת, שעל ידי הנר יראה את ביתו וחפציו, ויוכל לענג את השבת. וכל כך חשוב להאיר את שולחן השבת, עד שאמרו חכמים שמי שאין לו כסף לקנות נר למאור, יחזר על הפתחים לבקש צדקה כדי לקיים מצוות נר שבת. בנרות שבת ישנו ביטוי עמוק למהותה של השבת. אדם השרוי בחושך אינו מוצא את מה שמחפש, ונתקל ונכשל ברהיטיו, וכל ביתו נראה בעיניו כתוהו ובוהו. ומשעה שהדליק נר של שבת בא שלום לבית, והוא רואה שכל הרהיטים לא באו אלא לשמשו, וכל חפציו מונחים במקומם, והוא יכול לענג את השבת. וכן כשמתבוננים על העולם במבט שטחי, הוא נראה מלא קטטות ומלחמות, מפולג ומסוכסך ללא תקנה. כל צד חושב שברגע שיצליח לבטל את זה שכנגדו יגיע למנוחתו, וכך הסכסוכים נמשכים. אך לאחר שאדם מעמיק במחשבתו ומתבונן בהשגחה האלוקית, החושך מסתלק וההארה האלוקית מתגלה, ואנו נוכחים לדעת שכל הצדדים השונים משלימים זה את זה, ויש יד מכוונת שמובילה את העולם אל תיקונו, ומכל הצרות והיסורים צומחות ישועות ונחמות. נמצא אם כן, שנר שבת העושה שלום בבית על ידי תוספת אור, רומז לתיקון העולם שיעשה על ידי הוספת אור תורה ואמונה. וזוהי מגמתה של השבת להוסיף אור של אמונה ותורה בעולם. זמן ההדלקה הוא עת רצון, ולכן אחרי הדלקת הנרות, נוהגות הנשים להתפלל אל ה` ולבקש את משאלותיהן, ולהתפלל להצלחת בני משפחתן, ולהצלחת כל עם ישראל.
נשים רבות מתפללות לפי הנוסח הבא: יהי רצון מלפניך ה` אלקי ואלקי אבותי שתחונן אותי, (ואת אישי ואת בני ואת אבי ואת אימי), ואת כל קרובי ותיתן לנו ולכל ישראל חיים טובים וארוכים, ותזכרנו בזכרון טובה וברכה, ותפקדנו בפקודת ישועה ורחמים, ותברכנו ברכות גדולות, ותשלים בתינו, ותשכן שכינתך בינינו. וזכנו לגדל בנים חכמים ונבונים, אוהבי ה`, יראי אלקים, אנשי אמת, זרע קודש, בה` דבקים ומאירים את העולם בתורה ובמעשים טובים ובכל מלאכת עבודת הבורא. אנא שמע את תחינתי בעת הזאת, בזכות שרה ורבקה ורחל ולאה אמותינו. והאר נרנו שלא יכבה לעולם ועד והאר פניך ונושעה. אמן.

../images/Emo140.gifאיך מתחילים סעודות שבת!!

אם תשאלו ילד שגדל בבית שומר שבת, מה החוויה האהובה עליו ביותר ביום השבת, רוב הסיכויים שהוא יציין את הנאתו מסעודות השבת. בסעודות אלו, יושבים כל בני הבית סביב השולחן הגדול, עליו פרושה מפה חגיגית, והוא ערוך בכלים יפים. אבי המשפחה יושב בראש השולחן, והוא מקדש על היין, ונותן לכל בני המשפחה לטעום מיין הקידוש. אחר כך נוטלים בני המשפחה את ידיהם, ואבי המשפחה מברך על שתי חלות - והוא בוצע אחת מהן, טובל כל פרוסה במלח, ומחלק לכל בני המשפחה.
הקידוש הוא מצות עשה מהתורה, שנאמר "זכור את יום השבת לקדשו", וזכירה פירושה זכירת השבת וקידוש. נוסח הקידוש מופיע כאן. אחר כך נוטלים בני המשפחה את ידיהם, ואבי המשפחה מברך על שתי חלות - והוא בוצע אחת מהן, ומחלק ממנה פת עבור כל אחד מבני המשפחה. אחר כך סועדים בני הבית ממטעמי השבת, ובין מנה למנה אנחנו שרים את זמירות השבת, במנגינותיהם המסורתיות, מתוך ברכון מיוחד. אבל כמובן שבעידן ה-web, גם זמירות השבת כבר נמצאות on line http://web.macam98.ac.il/~ilanab//shabbat/smirot/smirot.htm. אז אפשר, כמובן, להכנס לתוך האתר, ולהדפיס רשימה של זמירות, ומי שהדפיס בערב שבת – ישיר בשבת. אבל אלטרנטיבית, אפשר פשוט להכנס לחנות ספרי קודש הקרובה למקום מגוריכם, ופשוט לקנות ספר של מזמורי השבת - וכך לחסוך הרבה זמן והרבה דיו למדפסת. אפשר גם לרכוש דיסק של שירי שבת, כדי ללמוד את המנגינות המיוחדות - אם כי האלטרנטיבה הפשוטה יותר היא גם פשוט להתארח אצל משפחה שומרת שבת, וללמוד שם את המנגינות השונות. (בהנחה ש"נפלתם" על משפחה שאינה נוהגת לזייף...) בגמר הסעודה, שרים בני הבית את פרק קכ"ו מתהילים - "שיר המעלות" - שמרמז על גאולת עם ישראל: שִׁיר, הַמַּעֲלוֹת: בְּשׁוּב ה`, אֶת-שִׁיבַת צִיּוֹן- הָיִינוּ, כְּחֹלְמִים. אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק, פִּינוּ- וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה: אָז, יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם- הִגְדִּיל ה` לַעֲשׂוֹת עִם-אֵלֶּה. הְגדִּיל ה` לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ- הָיִינוּ שְׂמֵחִים. שׁוּבָה ה` אֶת-שבותנו (שְׁבִיתֵנוּ)- כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב. הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה- בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ. הָלוֹךְ יֵלֵךְ, וּבָכֹה- נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ-הַזָּרַע: בֹּא-יָבֹא בְרִנָּה- נֹשֵׂא, אֲלֻמֹּתָיו. ואחר כך מברכים כולם את ברכת המזון, שמתחילה בברכה הבאה: בָּרוּךְ אַתָּה ה` אֱלקֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם. הַזָּן אֶת הָעוֹלָם כֻּלּוֹ. בְּטוּבוֹ בְּחֵן בְּחֶסֶד וּבְרַחֲמִים. הוּא נוֹתֵן לֶחֶם לְכָל בָּשָׂר. כִּי לְעוֹלָם חַסְדּוֹ: וּבְטוּבוֹ הַגָּדוֹל תָּמִיד לא חָסַר לָנוּ וְאַל יֶחְסַר לָנוּ מָזוֹן לְעוֹלָם וָעֶד. בַּעֲבוּר שְׁמוֹ הַגָּדוֹל. כִּי הוּא אֵל זָן וּמְפַרְנֵס לַכּל וּמֵטִיב לַכּל וּמֵכִין מָזוֹן לְכָל בְּרִיּוֹתָיו אֲשֶׁר בָּרָא. כָּאָמוּר: פּוֹתֵחַ אֶת-יָדֶךָ וּמַשְׂבִּיעַ לְכָל-חַי רָצוֹן: בָּרוּךְ אַתָּה ה` הַזָּן אֶת הַכּל:
ואח"כ ממשיכים בברכות נוספות, בהן אנו מודים לה` על כל הטוב שהוא מעניק לנו, ובנוסף אנו מבקשים ממנו את בקשותינו השונות. בנוסף לנוסח הרגיל של ימות החול, מוסיפים גם תפילה מיוחדת ליום השבת: רצה והחליצנו ה` אלהינו במצותיך ובמצות יום השביעי, השבת הגדול והקדוש הזה. כי יום זה גדול וקדוש הוא לפניך, לשבות בו ולנוח בו, באהבה כמצות רצונך. וברצונך הניח לנו, ה` אלוהינו, שלא תהא צרה ויגון ואנחה ביום מנוחתנו. והראנו, ה` אלהינו, בנחמת ציון עירך, ובבנין ירושלים עיר קדשך, כי אתה הוא בעל הישועות ובעל הנחמות:
(ראו פה http://www21.brinkster.com/eBirkon/bmsfr.htm את הנוסח המלא) חוויה זו של שולחן השבת המשותף, על מאכליו וזמירותיו, משאירה את חותמה גם ליתר ימי השבוע, וגם במשך שנים רבות אחר כך. ההרגשה של הילד, שהוא מהווה חלק ממשפחה חמה ומאוחדת, שזוכרת לענג את יום השבת במטעמים רבים ומגוונים, שזוכרת לשיר ולשמוח ולברך ולהודות לבורא על כל הטוב אשר גמלנו, ועל העולם הנפלא שהוא ברא לנו בששת ימי המעשה - ו

../images/Emo124.gifזיוון איזו זריזה את../images/Emo13.gif

בטח את מגלגלת מהר קובות ,נראה לי שאת זריזה חב"ז או שאת מאלה שהחמה או האימא שולחת אליך
וחשבתי שתפתחי בשרשור חדש,טוב לא נורא נמשיך כאן כחי לצומת ליבך שבשבוע הבא תקדישי שרשור חדש לכבוד שבת קודש

סבבבבבבוש../images/Emo6.gif

ולגבי הקובות חחחחחח אמא שלי עושה לי ואני רק עושה את המרק
חחחחחח מה יש לי כח מיותר

../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gifתפילות שבת חלק א'!!

באתר "שמע ישראל" http://www.shemayisrael.com/hebrew/terms-b.shtml מובאת רשימה של מושגים והגדרות בנושאי התפילה ובית הכנסת. המושג תפילה מוגדר שם באופן הבא: תפלה - זוהי שיחה של האדם עם בורא עולם בה הוא משבח את ה` על נפלאותיו והוא יכול גם לבקש בקשות שונות וכמובן להודות לה` על הדברים הטובים שניתנו לו. האדם יכול להתפלל אל ה` בכל זמן שירצה ובכל שפה ומטבע לשון. חכמים תקנו לנו שלוש תפלות בנוסח מסוים בבקר אחה"צ ובערב והן כנגד קרבנות שהיו מקריבים בבית המקדש ומזינות את הנשמה כשלוש ארוחות שאנו מזינים את הגוף. תפלות אלו מכונות תפלת שחרית תפלת מנחה ותפלת ערבית וכל אדם יכול להתפללן לבדו מתוך הסדור ומבחר יותר להתפללן עם הציבור בבית הכנסת. ביום השבת נוספת תפילה רביעית, תפילת מוסף, שנאמרת אחרי תפילת שחרית, לזכר "קרבן מוסף" שהיה מוקרב כאשר בית המקדש היה קיים. סדר התפילות בימי השבת ובימות החול מפורט בסידור, ואפשר גם להוריד ולהדפיס.
וכעת בפרק זה נתרכז בזמני וסדרי התפילה של יום השבת, כפי שמקובל בעדות ישראל השונות. קבלת שבת אחרי שאם הבית הדליקה את נרות השבת, הולכים בני המשפחה אל בית הכנסת, בצוותא. בבית הכנסת, מקבלים על עצמם המתפללים את השבת, ע"י תפילה שנקראת "קבלת שבת", והיא מורכבת מפרקי תהילים, וגם הפיוט "לכה דודי", שמתאר את הקשר בינינו לבין יום השבת כקשר שבין חתן וכלה. הפיוט הנפלא הזה חובר ע"י ר` שלמה אלקבץ, בעיר צפת, בתקופה בו חיו ופעלו רבי יוסף קרו והאר"י הקדוש והנה הפיוט: לְכָה דודִי לִקְרַאת כַּלָּה פְּנֵי שַׁבָּת נְקַבְּלָה שָׁמור וְזָכור בְּדִבּוּר אֶחָד הִשְׁמִיעָנוּ אל הַמְיֻחָד ה` אֶחָד וּשְׁמו אֶחָד לְשֵׁם וּלְתִפְאֶרֶת וְלִתְהִלָּהּ לִקְרַאת שַׁבָּת לְכוּ וְנֵלְכָה כִּי הִיא מְקור הַבְּרָכָה מֵראשׁ מִקֶּדֶם נְסוּכָה סוף מַעֲשֶּׁה בְּמַחֲשָׁבָה תְּחִלָּהּ מִקְדַּשׁ מֶלֶךְ עִיר מְלוּכָה קוּמִי צְאִי מִתּוךְ הַהֲפֵכָה רַב לָךְ שֶׁבֶת בְּעֵמֶק הַבָּכָא וְהוּא יַחֲמול עָלַיִךְ חֶמְלָּהּ הִתְנַעֲרִי מֵעָפָר קוּמִי לִבְשִׁי בִּגְדֵי תִפְאַרְתֵּךְ עַמִּי עַל יַד בֶּן יִשַׁי בֵּית הַלַּחְמִי קָרְבָה אֶל נַפְשִׁי גְאלָּהּ הִתְעורְרִי הִתְעורְרִי כִּי בָא אורֵךְ קוּמִי אורִי עוּרִי עוּרִי שִׁיר דַּבֵּרִי כְּבוד ה` עָלַיִךְ נִגְלָּהּ לא תֵבושִׁי וְלא תִכָּלְמִי מַה תִּשְׁתּוחֲחִי וּמַה תֶּהֱמִי בָּךְ יֶחֱסוּ עֲנִיֵּי עַמִּי וְנִבְנְתָה עִיר עַל תלָּהּ וְהָיוּ לִמְשִׁסָּה שׁאסָיִךְ וְרָחֲקוּ כָּל מְבַלְּעָיִךְ יָשִּׁישּׁ עָלַיִךְ אֱלהָיִךְ כִּמְשּׁושּׁ חָתָן עַל כַּלָּה יָמִין וּשְּׁמאל תִּפְרוצִי וְאֶת ה` תַּעֲרִיצִי עַל יַד אִישׁ בֶּן פַּרְצִי וְנִשְּׁמְחָה וְנָגִילָה בּואִי בְשָׁלום עֲטֶרֶת בַּעְלָהּ גַּם בְּשִּׁמְחָה וּבְצָהֳלָה תּוךְ אֱמוּנֵי עַם סְגֻלָּה בּואִי כַלָּה בּואִי כַלָּה לְכָה דודִי לִקְרַאת כַּלָּה פְּנֵי שַׁבָּת נְקַבְּלָה הפיוט הזה מתאר את הקשר בינינו לבין יום השבת, שהוא "מקור הברכה", ושהציווי עליו התקבל בדיבור אחד של "זכור" וגם "שמור" ואת בורא העולם. כמובן, שהפיוט לא שוכח להזכיר את תקוותנו וכמיהתנו להגיע כבר לתקופת הגאולה, בה עם ישראל יתרבה ויפרוץ מזרחה ומערבה צפונה ודרומה, כנסת ישראל תכבד ותעריץ את ה` ותאמין בו. והנהגתנו תהיה בידי המלך המשיח מזרע דוד ומבני פרץ בן יהודה, בעזרת ה` בקרוב. פירוש על הפיוט, ניתן למצוא בכתובת http://www.daat.ac.il/daat/sifrut/maamarim/dodi-2.htm . נעימות שונות של הפיוט ניתן למצוא כאן http://www.amit.org.il/musagim/moreshet/moreshet_13/moreshet_13.htm . תפילת "לכה דודי" התקבלה על כל תפוצות ישראל, ובד"כ היא נאמרת בשירה. בבתי כנסת בהם מתפללים לפי ניגוני הרב קרליבך, נהוג גם לשיר את יתר מזמורי התהילים שמרכיבים את תפילת "קבלת שבת". כדאי לכם לברר האם יש בשכונתכם בית כנסת כזה - ופשוט להצטרף ולהנות!!! תפילת ערבית של שבת אחרי תפילת קבלת שבת, מתפלל הציבור את תפילת ערבית, שכוללת את קריאת שמע וברכותיה (לפירוט נוסף: ראו בתפילת שחרית), ואחריה את תפילת שמונה עשרה. לאחר תפילת השמונה עשרה, אומר החזן את ברכת "מעין שבע" שמהווה מעין חזרה מקוצרת על תפילת שמונה עשרה:

../images/Emo66.gif../images/Emo66.gifתפילות שבת חלק ב'

קריאת התורה אחרי תפילת שחרית, קוראים בתורה את פרשת השבוע: לכל שבת מימות השנה מותאמת פרשה אחרת, וקריאת התורה כולה מסתיימת בחג "שמחת תורה", שהוא החג שצמוד לסוכות, ומיד גם "מתחילים מבראשית" - מתחילים את קריאת התורה מתחילתה, מהמלים הראשונות שלה. אתם יכולים לשאול איך כל שנה קריאת התורה מסתיימת בדיוק באותו תאריך, הרי יש שנים עם יותר שבועות, ושנים עם פחות שבועות? אז גם על זה כבר חשבו, מסתבר, גדולי הדורות בימים עברו, ובשנים בהן יש פחות שבועות, לפעמים קוראים בשבת שתי פרשות ביחד, עבור פרשות מסוימות (כגון ויקהל-פקודי). בגמר קריאת התורה, נאמרת ההפטרה, שהיא קטע מדברי הנביאים שקשור לפרשת השבוע, או שהוא קשור לשבת באופן אחר (לדוגמא, יש הפטרה מיוחדת כאשר השבת חלה בראש חודש, ויש הפטרה מיוחדת אחרת כאשר השבת חלה בערב ראש חודש). לחץ כאן להורדת טעמי המקרא מתוך אתר תורה מן השמים ולאחר מכן, ממשיכים עם תפילת מוסף, שהיא תפילה מיוחדת שנאמרת רק בשבתות ובימים מיוחדים, והיא באה להזכיר לנו את "קרבן מוסף" שהיה מוקרב בבית המקדש בימים אלו. בגמר התפילה, חוזרים המתפללים לבתיהם, ונהנים מסעודת השבת. תפילת מנחה: התפילה האחרונה ביום השבת היא תפילת מנחה. תפילת מנחה מורכבת מאמירת פרקי תהילים, ובשבת קוראים גם בתורה את תחילת "פרשת השבוע" של השבת הבאה. לאחר מכן נאמרת תפילת העמידה, המיוחדת לתפילת המנחה של שבת, ובה נאמר, בין היתר, קטע התפילה הבא: אתה אחד ושמך אחד ומי כעמך ישראל גוי אחד בארץ תפארת גדולה ועטרת ישועה יום מנוחה וקדושה לעמך נתת אברהם יגל, יצחק ירנן, יעקב ובניו ינוחו בו, מנוחת אהבה ונדבה מנוחת אמת ואמונה מנוחת שלום ושלוה והשקט ובטח מנוחה שלמה שאתה רוצה בה. יכירו בניך וידעו כי מאתך היא מנוחתם ועל מנוחתם יקדישו את שמך. ואחרי תפילת המנחה, סועדים את "הסעודה השלישית". יש מי שסועד אותה בביתו ובחיק משפחתו, ויש בתי כנסת בהם המתפללים סועדים את הסעודה השלישית בצוותא. עוד משהו קטן על בית הכנסת אחד הדברים המומלצים ביותר לכל מי שמתעניין ביהדות ובמסורת, הוא ללכת ולבקר בסוגים שונים של בתי כנסת, בפרט בשבתות ובימים טובים. לכל בית כנסת יש את הצביון שלו ואת האוירה שלו. יש בתי כנסת יותר מפוארים ויש פשוטים יותר. יש בתי כנסת בהם החזן מסלסל בשירתו, ויש כאלו בהם הציבור הוא זה ששר, ויש אפילו בתי כנסת עם מקהלה. יש בתי כנסת כמעט-משפחתיים, בהם כולם מכירים את כולם, ויש מרכזיים, כדוגמת "בית הכנסת הגדול" בירושלים. לכל סגנון של בית כנסת יש את היחודיות שלו, את המקצב ואת הטעמים ואת ההווי המיוחד לו - תוכלו לעשות סיור קצר כדי להתרשם בסגנונות השונים, אבל אח"כ כדאי שתבחרו את בית הכנסת שלכם, את הבית שבו תרגישו בבית. ואז, גם כאשר תהיו בתוך בתיכם, עדין יהדהדו באוזניכם תפילות השבת, סלסוליו של החזן, וניגוניהם של המתפללים.

../images/Emo238.gifזיוון את לא יודעת לגלגל קובות

תאמת או שמתעצלת ומתפנקת על האימא הכורדייה שלך אבל בנינו אימהות כורדיות אוהבות לגלגל ולחלק לילדים קובה

../images/Emo2.gifמה נראה לך,שאני לא יודעת....

אני פשוט מתעצלת
וחוץ מזה אין על הקובה של אמא שלי
אני עושה הכל,כמו כל הכורדיות ועוד של פעם
וחוץ מזה התקופה הזאת יש לי סיבה טובה למה אני לא זזה הרבה

../images/Emo198.gifבוקר טוב ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩ ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼
ברוכה הבאה לפורום יהדות כורדיסטאן - אנא כורדי
כמה כייף שנכנסת להגיב = תודה רבה לך
וואיי איזה שילוב מדהים חצי כורדיה חצי רוסיה
ממממממ מעניין לטעום את טעם הקובה של האימא קדימה תתחילי ללמוד לבשל קובה - אני ממליצה לך כשתתחילי לדעת לבשל קובה את תכנסי למנהגהקבוע וכול שישי תעמידי סיר של קובה חוץ מקובה שאת לא יודעת לבשל - צ'ופי ושכני את כן יודעת לרקוד? שיהיה לך בוקר טוב
בברכה עמנואלה

למעלה