ברכות ושאלה

ברכות ושאלה

לבנות הפורום, שמחתי לקרוא את ההתכתבויות הרבות בפורום. אני מקווה שתתמידו בכתיבה בפורום והקבוצה תתרחב ותתרחב. לרווית ויעל, כדאי אני חושבת להוסיף את הנושאים העיקריים שעבדנו עליהם בפורום השיקום בשנה שעברה ואת הנושאים בהם אנו מתכוונים לעסוק השנה. כמו כן כדאי בעיני לאפשר דיון אף בנושאים מרכזיים שמעסיקים אותנו. ראיתי למשל שרבים עוסקים בנושא השכר הבעייתי של המרפאים/ מרפאות בעיסוק, בואו נעלה הצעות, כולנו, איך ניתן לשפר את השכר או תנאי העבודה של הריפוי בעיסוק שאין לנו ספק שהוא מקצוע מאוד נדרש וחשוב. אנא תנו בכך לדמיון שלכם לרוץ לכל הכיוונים. בברכה נעמי

עטרה ב ט

New member
נעמי זה באמת מאוד מאוד חשוב ../images/Emo70.gif

אחרי מספר שנים שאני עובדת כמרפאה בעיסוק ושוקלת השכם והערב לעשות הסבה מקצועית, כמו רבות מחברותי, הדבר היחיד שעצר מבעדי, זה שלא החלטתי מה ללמוד
. עכשיו עם המצב המחריף במשק החלטתי בכל זאת להרחיב את משרתי (אני עובדת חצי משרה בריפוי בעיסוק). החיפושים בתחום הובילו אותי לתחושת השפלה קשה
עבודה כל כך קשה, כל כך חשובה, כל כך הרבה שעות, והסכומים הם כאלו שמזכירה לא היתה בחיים מסתפקת בהם
כשביקשתי עבודות פקידותיות הציעו לי יותר תנאים ויותר כספים
זאת בושה וחרפה
היום כשהמודעות למקצוע גוברת, כשכל קופות החולים מממנות טיפולים (נדמה לי שגם בכל התחומים), אפילו קליניקות פרטיות לא עושות כסף כראוי. איך אפשר לעבוד במקצוע כל כך שוחק, בלי שיהיה כסף לנפוש ולמלא מצברים ? כשצריך לעבוד כל כך הרבה שעות ועדיין להישאר בלי כסף לחסוך, כי הכל הולך רק על צרכי בסיס ? אני לא יודעת איך אפשר לשנות את זה, אבל נדמה לי שהיום זה זמן טוב. מרפאות בעיסוק כבר יודעות להציג את המקצוע בכבוד, להראות כמה הוא חשוב, כל אחת תופסת נישה שמתאימה לה מהמגוון הגדול שהמקצוע מספק, וכל נישה כזאת מאוד חשובה בכל תחום. נדמה לי שבילדים היום, המקצוע שלנו הוא הכי חשוב והכי פופולארי. עכישו צריך לתרגם את זה לכסף. אצלנו עלה הרעיון שהורים ישלמו בנפרד גם על הדרכה ולא רק פר טיפול. לא הצלחנו להוציא את זה לפועל. הורים העדיפו כמובן שלא לקבל הדרכה. היתי שמחה לשמוע על עוד נסיונות כאלו.

תשובה לטתרה

לעתרה, אני שמחה שאת מתלבטת, סימן שאת לא מוותרת! אני שמחה גם שאת כועסת, כי זה סימן אולי שאת גם לוחמת! אני כמובן שמחה בעיקר שאת עובדת כמרפאה בעיסוק למרות הכל, אני מקווה שאת אוהבת את עבודתך. את צודקת. עכשיו זה הזמן! את צודקת, אנחנו/ אתן יכולות לעשות זאת! הרעיון שהורים ישלמו הדרכה הוא רעיון מצוין, צריך לחשוב איך לעשות את זה באופן נכון , בהדרגתיות, אך יש להתמיד בכך. זה יצליח. ויש עוד רעיונות חשבו עליהם. להודעתך הנוספת: יש הרבה אפשרויות קידום בריפוי בעיסוק, לא פחות מאשר בעבודה סוציאלית או בפסיכולוגיה...ראי אותי למשל...ואני באמת לא יחידה בברכה נעמי

עטרה ב ט

New member
ושאלה נוספת, בעיקר לנעמי ../images/Emo13.gif

איזה אפשרויות קידום את רואה בתחום הריפוי בעיסוק ? אני רואה שהאפשרויות מאוד מצומצמות. יש טיפולים ויש הדרכות, יש ישיבות צוות ויש ניהול התחום או ריכוזו. בסופו של דבר מרבית המרפאות בעיסוק נשארות מטפלות כל השנים או מדריכות. אני משווה את זה לעו"ס או לאחיות, ברור שלרופאים או למהנדסים, במרבית המקצועות אנשים לאחר תקופת מה עוברים לתפקידים מתקדמים יותר. אצלנו (בעיקר בתחום הילדים) אני רואה אנשים נשארים כל הזמן בדיוק באותה עבודה ורק עם יותר ויותר ידע. אנשים סביבי שרוצים קידום, עושים הסבות מקצועיות. מה דעתכן, ותיקות התחום, בסוגיה זו ?

זה נכון

הבעיה היא לדעתי שלא מכינים אותנו באוניברסיטאות לניהול (מעבר לניהול מחלקה, כמו לדוגמא את העו"סים) ולהתקדמות מעבר להדרכה וכו´. ושוב במקומות עבודה בדרך כלל לא מצפים ממרפא בעיסוק שיעשה מעבר. לדעתי חלק מהטיפול והשינוי צריך להיות בהסברה ויחסי ציבור מה זה ריפוי בעיסוק וחלק מהשינוי צריך לדעתי לבוא בתוכנית הלימודים.. טל

גם אני רוצה להוסיף...../images/Emo26.gif

מעבר לצורך בהכשרה נוספת בתוך התואר בנושאים כמו שיווק, ניהול צוות, ניהול מו"מ, כתיבת דו"חות, מאמרים פרסומים ועוד מיומנויות של תקשורת חברתית. צריך לפעול בכיוון החוק שלנו. אז אם מישהו יודע מי עובד על זה, איך אפשר לעזור ומה צריך לעשות...אשמח לדעת, וכדאי לפרסם פה, כדי שנוכל סוף סוף להתארגן יחד. ביי ביי ובהצלחה לכולנו...

הצטרפתי קצת מאוחר לדיון אבל . . .

אם אני מבינה נכון את הנקודה שלך, מרפאות בעיסוק נשארות "תקועות" בתפקידים של מטפלים. אני כל כך לא מקבלת את המסקנה שלך! אני גם לא רואה הרבה הוכחות לכך. אני חושבת שהרבה אנשים/נשים בוחרות את המקצוע בגלל האלימנט הטיפולי, ונשארות בתפקידים טיפוליים מבחירה. בתחומים של בריאות הנפש, בגריאטריה, ובמסגרות שיקום בקהילה,(יכול להיות שגם בתחומים אחרים; יש לי פחות נסיון) רק מחפשים מרפאות בעיסוק לתפקידים בכירים. למי שיש מוטיבציה, יש אופציות! יחד עם זאת, אי-אפשר לצפות קידום מקצועי ללא הכשרה/לימודים נוספים. אם רוצים לעבוד בניהול, או להתמחה בכל תחום אחר, על המרפאה בעיסוק להרכיב את ידעה בתחום. אם אנחנו מצפות שאחרים יתייחסו למקצוע שלנו ברצינות, אז אנחנו מוכרחות להתקדם מקצועית כמו מקצועות אחרים, עם השתלמויות ותוארים נוספים. בהצלחה! אביבה

למעלה