ברכות הנהנין

uuuaaa

New member
ברכות הנהנין

נניח אני אוכל בבוקר 2 ופלים וקערת קורנפלקס עם חלב. 1. האם לברך ברכה אחרונה על הופלים ? האם יש כאן שיעור ? 2. כיצד לברך על הקורנפלקס ? לברך קודם על החלב או על הקורנפלקס או שניהם ביחד ? והאם צריך לברך ברכה אחרונה על הקורנפלקס/חלב ? הרי לא שתיתי תוך כדי שתיית רביעית ? תודה.

זה הכלל

אם אוכלים כזית (בערך 30 גרם) תוך כדי אכילת פרס (בערך 4 דקות) אז צריך לברך ברכה אחרונה 1) בשני ופלים אין שיעור כזית אז אין לברך ברכה אחרונה. 2) יש כמה סוגי קורנפלקס בשוק. על אלו שטחנו קודם ואחר כך עיבדום (כמו תלמה) יש לברך שהכל. על אלו שלא טחנו קודם (כמו קלאגס) יש לברך האדמה. המנהג לא לברך על חלב בכלל מכיון שהוא טפל לקורנפלקס (אבל יש נוהגים כן לברך במיוחד בכמות גדולה של חלב ואז יש לברך על הקורנפלקס תחילה. 3) אם אכלו כזית תוך 4 דקות כן, אחרת לא ולא מצרפים את החלב לשיעור 4) על החלב לא מברכים ברכה אחרונה בברכה

א77

New member
בשני ופלים אין שיעור כזית

במעט אחריות... יש שני ופלים שאין עליהם שיעור כזית, ויש גם שני ופלים אשר אולי יש בצמצום. אני מכיר מישהו שאוכל כל יום לפנה"צ שני ופלים. בכדי שיתחייב בברכת על המחיה, הוא אוכל שנים. כמובן לא הופלים האלה שבאורך כ8 ס"מ. אלא הופלים הגדולים הארוזים ביחידות.

הערה נכונה

ועם כל זאת, גם אלו שבאים ארוזים ביחידות , כמדומני לא יתקרבו ל-30 גרם אגב, פעם נהלתי נסיון ופרקתי את המזונות משכבת הסוכר ונוכחתי לדעת שיש כל כך מעט ממשות בהם שהם כמעט שקופים

asaf2000

New member
רגע

מישהו אמר לי פעם שאין כמעט קמח בציפוי של הופלים ולכן לא מברכים אף פעם על המחיה כמו למשל בעוגת טורט שאין בה כמעט קמח, זה נכון?

ממה שראיתי אתה צדק במאה אחוז ../images/Emo127.gif

אבל אני מפחד להכליל כיון שאולי קיים וופל מסוג אחר באיזה מקום

יש סוגים שונים של וופלים.......

וראיתי סוגים בהם היה הבצק ממש עבה, ולכן צודק הרב משנה ברורה שאין להכליל בשום אופן. ברכה והצלחה.

למעלה