ברכותי

aharon5

New member
ברכותי

אנשי מרצ היקרים, שמח אני לברככם ביום חגיגי זה. יום גדול הוא לנו. היום הוא יום בו נרשם פרק נוסף בתהליך ההתפכחות העובר על החברה המערבית הנאורה המודרנית. הבה נסקור אותו בקצרה: אז מה היה לנו? * פיגועי "חדוות השלום". * כשלון ברק בקמפ דייוויד. * אינתיפאדת אוסלו (על שם אל אקצה). * בין לאדן והתאומים (מזכיר את אמיל והבלשים). * נאום בוש: ערפאת לא רלוונטי. בכל שלב ושלב כזה הצטרפו מתפכחים נוספים אל הרשימה, כאשר לפני כולם היה בני בגין שידע הכל מראש. בין לבין היו כמה נקודות התפכחות "קטנים" יותר, כמו: ההודעה של אמנסטי שהיא מסירה את חותמת הכשרות שלה משחיטת יהודים. הודעותיהם של אהוד ברק ושל פרקש. מכתבה של עירית לינור. ועוד ועוד... והנה היום מאמרו של עופר ברנדס. תבורכו. אכן יום גדול הוא לנו. כל שעל כזה הוא שעל קטן לאדם, אבל שעל גדול לשמאל. אודה ואבוש: חשבתי שלשמאל אין גבולות (גם אני טועה, מסתבר). חברים, אינני שוגה באשליות. זכור לי שכאשר עירית לינור כתבה את מכתבה הייתי בטוח שהנה זה בא, והנה ההתפכחות הגדולה פורצת. אבל לא. התהליך הוא תהליך איטי, וגם המאמר הזה, הגם שהוא חזק מאוד, לא יביא לפריצת דרך. לא צריך להיות גאון כדי לנחש שהתקשורת תעשה הכל כדי להתעלם ממנו. בטרם אסיים רק אזכיר: כל שצריך כדי לזרז את תהליך ההתפכחות האיטי הזה (איטי מדי, ועולה לנו בהרבה דם), הוא בסה"כ דיון אחד בתקשורת בשאלה: הסכם אוסלו - איפה טעינו? ולכן נשוב ונקרא: חשבון הנפש של אוסלו - עכשיו! ושוב לסיום: תבורכו על הצעד החשוב הזה. יבורך עופר ברנדס על דבריו הנכוחים. המשיכו כך. בברכת התפכחות מהירה לכולכם. אהרון.

Deathatred

New member
בסופו של דבר ההתפכחות

הגיעה רק הודות להתגייסות הכללית של הציבור שהעניש את השמאל בקלפי (וזהו אקט דמוקרטי מהמעלה הראשונה) על כל מה שברנדס כותב במאמר שלו.

aharon5

New member
צר לי לעדכן אותך

ההתפכחות טרם הגיעה. התהליך קיים, אך הוא איטי. איטי מדי. ההתפכחות תגיע כאשר אידאולוגיית השמאל תכחד, עם ישראל יתאחד, העולם כולו יתפכח, הפלסטינים יאבדו את הלגיטימציה, והטרור יפסק. וכדי להחישו נשוב ונקרא: חשבון הנפש של אוסלו - עכשיו!

ואז נשלט על 3 מליון פלשתינאים...

ולכמה זמן זה יחזיק עד שזה יתפוצץ שוב?

aharon5

New member
מה עדיף: לשלוט או למות?

תזכורת: בטרם "חומת מגן" מצבנו היה בלתי נסבל. הפתרון של שרון היה: מבצע חומת מגן. הפתרון של השמאל היה (כרגיל): התרפסות ותחנונים לערפאת. למרבה הצער, לא ניתן לקיים עם על בסיס של התרפסות לאויבו.

aharon5

New member
הרשו נא לי בהזדמנות זו

להסב את תשומת לבכם לדיון הבא:

yeshgvul

New member
אתה מאלץ אותי לשכפל את התגובה שלי

יוסי שריד, יחד עם חלקים במרצ (לא כולם!) , נתן גיבוי בשתיקה לטענות ברק שהציע הכל. האיש יחד עם חלקים במרצ שתק גם לנוכח השימוש המופרז בכוח מצד ישראל בתחילת האינתיפאדה שהביא למאות הרוגים פלסטינים, לפני שחזר פיגועי ההתאבדות. קיצוניות קשה לקרוא לזה. ואם אינני טועה, עופר ברנדס הוא במקור חבר שינוי. מעניין לאיזו מפלגה נפלאה שתפתור את בעיותינו הוא הצביע הפעם... ואחרי שקמים בבוקר וזונחים את ערפאת, יסביר נא מר ברנדס מה כן צריך לעשות.

aharon5

New member
אתה מאלץ אותי להתייחס לתגובה שלך

שמחתי לשמוע שיוסי שריד יכול להתהדר בנסיבות מקילות. אני לא משתמש בביטוי "פושעי אוסלו", לכן אינני מצפה לשמוע טיעונים לעונש. את מה שיש לו להגיד להגנתו, יאמר במטוטא מר שריד כאשר יתבקש לכך. בינתיים אין צורך. באשר למר ברנדס, אם הוא אכן לא הצביע למרצ (כפי שאמר בגלוי ולא כיחד דבר), מן הסתם הוא כנראה הצביע למפלגה אחרת... אין בכך שום תגלית מדהימה... מאחר שמר ברנדס לא טורח לענות על שאלתך: "ואחרי שקמים בבוקר וזונחים את ערפאת, יסביר נא מר ברנדס מה כן צריך לעשות", אתנדב אני (ברשותך) לעשות זאת במקומו (כדי שלא תשאר סקרן): מה שצריך לעשות הוא להתאחד (סביב האידאולוגיה הנכונה, כמובן) ולעמוד עם אחד כאיש אחד כנגד צוררנו. דהיינו: להתפכח, לזנוח את אידאולוגיית השמאל השגויה, להפסיק לעודד את האויב לכך שיש לו סיכוי לשבור אותנו, ולהילחם כולנו כאיש אחד למען קיומנו. זה מה שצריך לעשות. ברגע שזה יקרה, הדבר לא יוכל שלא לחלחל לעולם הנאור כולו, אירופה מיד תתפכח גם היא, וללא לגיטימציה בינלאומית - מאבקם האלים של הפלסטינים מיד ימוג ויעלם (בדיוק כמו הטאמילים). וכדי להחיש את תהליך ההתפכחות הלז נשוב ונקרא: " חשבון הנפש של אוסלו - עכשיו"! (שנאמר: "בעיתה אחישנה").... ברשותך הרשה לי להתעכב על משפט מסוים ממאמרו. ציטוט: "... אבל השמאל, בכך שהוא עוזר לפלשתינאים להשלות את עצמם שעוד קצת לחץ יעזור להשיג ויתורים ישראליים נוספים, הוא אחד הגורמים המרחיקים את השלום". מה פירוש "מרחיקים את השלום"? אם אני הבנתי נכון, הכוונה היא שמעשי השמאל מעודדים את הפלסטינים להמשיך בטרור. האם טעיתי? אל תתביייש לתקן אותי. (האם מר ברנדס אמר למעשה שאתם מעודדים את הטרור?) בברכת התפכחות מהירה. שלך ולשרותך. אהרון.

למעלה