ברכותי לפורום ועל רגישות לאלימות

bonbonyetta

New member
ברכותי לפורום ועל רגישות לאלימות../images/Emo41.gif

מזה שנים אני פעילה למען בעלי חיים, ואוהבת. רק לפני כמה שנים גיליתי את הסיבה האמיתית, מעבר לרחמים לסבל שהם עוברים אם חיות רחוב עזובות, חיות במעבדות ניסויים, וחיות משק (פיטום אווזים עגלי חלב תרנגולות סוללה ועוד) - ההתנגדות ושאט הנפש מפגיעה בחסרי ישע ואלימות אני מאמינה שמי שמגלה סימני אלימות בקטנות או בכלל כלפי בעלי חיים זה סימן אזהרה שצריך להעצר ולהיות מטופל במלוא כובד הראש, כי אדם כזה יגדל להיות אלים כלפי אחרים כשיגדל. זה מוכח. אדם שאלים כלפי בעלי חיים, מעבר למשהו לא אנושי בגישה כזו, יהיה אלים ויפגע גם באנשים, חסרי ישע אחרים. אני מקווה שפורום זה יצליח ויתרום למודעות רבה יותר בענין. עלינו לעקור את האלימות כלפי חסרי ישע ובכלל, על כל צורותיה מהחברה שלנו. לא רק בגלל אלה שנפגעים - עבורנו.

יעל שמש

New member
אני מסכימה עם בובבוניטה

יש להילחם בכל תופעות האלימות, כולל כלפי הקבוצה שאינה יכולה לפעול למען עצמה וסובלת מהאלימות הכי קשה - בעלי החיים. בהצלחה!

s h o o s h a

New member
התעללות בבעלי חיים

התעללות בבעלי חיים היא תופעה נפוצה בקרב בני נוער. כמעט מידי יום מגיעות תלונות למשטרה על התעללות בחיות מחמד (בעיקר בגורי חתולים וכלבים). כעט אחד התיקים נמצא בטיפול ובו הוגש כתב אישום נגד נער בגיל 16 מבאר-שבע שהתעלל בגורי חתול, הנער זרק חמישה גורי חתולים אל מתחת גלגלי משאית נוסעת שמחצה אותם למוות. הילד צחק על המעשה ונהנה מכך מאד. האיש שדיווח על המקרה למשטרה, סיפר כי הנער צחק בהנאה כאשר ראה את הגורים הקטנים נמחצים מתחת לגלגלים. השוטרים שאלו את הנער מדוע עשה זאת, תשובתו של הנער:"פשוט היה לי משעמם.כשראיתי את החיות הקטנות ליד הבית של השכן, החלטתי לזרוק אותם ולראות מה יהיה. מקרה נוסף קרה בשבוע שעבר ובו גורי חתול נזרקו לתוך חבית זפת רותחת. כאשר החתולה ניסתה להציל את גוריה נפלה גם היא לזפת. מתנדב הגיע למקום ומצא שהחתולה וחלק מגוריה גססו. הוא נאלץ להרדים את כולם. עפ"י סקר מסתבר שרוב המתעללים הם בני נוער שנשרו ממסגרות חינוכיות, או שחלקם משתייכים לכת השטן ומתעללים בבעלי חיים כחלק מפולחן חולני כלשהו, וחלק אחר מהם דווקא בני טובים, שסובלים משעמום ומצאו בהתעללות בבעלי חיים כחוויה מרגשת. יש להתחיל ולנקוט צעדים לפתירת הבעיה, דרך אחת היא להעביר הדרכה בבתי הספר על בעלי חיים ותופעת ההתעללות בהם, דרך נוספת להחזיר את פינת החי לבתי הספר, כך אולי הילדים יביעו חמלה לבעלי חיים ולא ירצו להתעלל בהם. ניתן להפסיק את התופעה האיומה הזו! ניתן להפסיק אותה על ידי הודעה לרשויות המוסמכות והפסקת התנהגות שלושת הקופים "לא ראיתי, לא שמעתי, לא דיברתי". גם התחמקות בתואנה 'מה זה כבר יעזור' אינה מקובלת מבחינתי משום שאי עשיה או עשיה חלקית ומזערית אכן אינה תורמת לעשיה כלל. ואדגיש ואומר כי זה אשר אינו מדווח על התעללות כזו או אחרת, מבחינתי הנו שותף מלא לפשע. והדבר נכון לגבי מניעת כל סוג של התעללות!!! גם על האכיפה יש מקום לשפר את טיפולה ב'פושעים' ולא להקל עמם ראש רק משום שמדובר בבעלי חיים. התעללות מחרידה של בני נוער בבעלי חיים חתכו וביתרו אוגרים ועכברים. העונש: לספר על המעשה לתלמידי בית הספר מאת: חדשות נענע 10:10 17/02/2000 שני תלמידי כתה ח` ברעננה קנו אוגרים ועכברי מעבדה במטרה להתעלל בהם ולבתר את גופם. עיתון מעריב מדווח היום כי שני הנערים, תלמידי בית הספר אלון בעיר, תכננו את ההתעללות בקפידה. הם ניגשו לחנות לחיות מחמד וקנו את האוגרים והעכברים, לקחו אותם לגן ציבורי כשהם מצויידים בסכינים ונפצים, והחלו להתעלל קשות בחיות. על פי הדיווחים הם החדירו נפצים לגופם של האוגרים, חתכו את אוזניהם, זנבותיהם וראשיהם. הנהלת בית הספר החליטה להטיל על השניים עונש חינוכי, במסגרתו הם נאלצו לעבור בין הכיתות ולספר על הזוועות שעשו. הנהלת בית הספר מסרה כי תלמידי בית הספר נידו את השניים שהביעו חרטה על מעשיהם. נציג המשטרה הקהילתית קיים שיחות עם תלמידי בית הספר בעקבות הפרשה. ראש עיריית רעננה, זאב בילסקי, מסר כי השניים ישלחו לעבודות התנדבות בפינת החי בפארק רעננה. העונשים המוצגים בכתבה זו הרי מגוכחים. וחזרה לאחריות האישית של כל אחד ואחת מאיתנו. אם נשתוק וניתן לדברים להימשך מבלי שננסה ליצור שינוי, הדברים רק יחריפו. לנו הכוח לעשות את השינוי! השאלה האמיתית היא: האם מספיק איכפת לנו?

לא, רוב ההתעללות בבעלי חיים -

רובה המכריע של ההתעללות בבעלי חיים נעשית ללא ידיעתינו, מכספנו. בעלי חיים סובלים במשקים מתועשים, במעבדות מחקר, בקרקסים, בתעשיית הפרוות, ובעוד מקומות. במעבדות בישראל מתים בכל שנה חצי מיליון בעלי חיים. במשקים מתועשים מתים בכל שנה יותר מ-300 מיליון בעלי חיים! מדענים, מאלפים בקרקסים ומשווקי מזון (בשר...) עושים כעת הכל כדי שלא נדע מה עובר על בעלי החיים ב"עבודה" שלהם. גם במקרה הזה יש לנו את הכוח לעשות את השינוי - חשוב מאוד לקרוא וללמוד על הפגיעה בבעלי חיים במקומות האלו, וחשוב לנסות ולצמצם את הפגיעה בבעלי חיים באמצעות החרמת השירותים שמאחוריהם התעללות בבעלי חיים (לא ללכת לקרקסים, לקנות מוצרי קוסמטיקה שלא נוסו בבעלי חיים ולהפחית ככל הניתן בצריכת בשר, ביצים וחלב). (אתם מוזמנים אל פורום זכויות בעלי חיים - http://forum.tapuz.co.il/AnimalRights ) ברכותי על הפורום
(אם אינני טועה, גולדי, מנהל זכויות בע"ח לשעבר ניהל גם את הפורום הזה)

הישג חשוב ברמה משפטית וערכית

החלטת בג"ץ האוסרת פיטום אווזים. יחד עם זאת, אני רואה קושי רב ביישום החלטות מסוג זה בבעלי חיים הנצרכים כמזון המוני, למשל עופות לביצים ולבשר ובקר לחלב ולבשר (ולעורות וכו') מהסיבה הפשוטה והאכזרית מכל - הסיבה הכלכלית. לא מזמן ראיתי תכנית על תיעוש תעשיית הבקר בארה"ב (מולדת המזון המהיר). הביא כדוגמא נגדית חווה המתמחה בבקר הרועה חופשי, זוכה לליטופים ממגדליו, חי בכיף עד שחיטתו ומייצר בשר אורגני משובח הנצרך על ידי המאיון העליון בארה"ב. שאר 99 האחוזים יוכלו לאכול בשר רק אם מחירו יתאים לכיסם וכדי שהציבור הרחב יקבל על עצמו ערכים הומניים לגבי מקור המזון שהוא צורך נדרשות אלטרנטיבות תזונתיות שתהיינה ראויות הן מבחינה תזונתית, הן מבחינה קולינארית והן מבחינת המחיר. השוואת מחירים קצרה של תחליפי בשר בסופר עם הדבר האמיתי תראה שטרם נוצרה האלטרנטיבה. החלטת בג"ץ הינה התערבות של הרשויות במגזר מזון (צרכני כבד האווז) שמן הסתם יוכל להרשות לעצמו להמשיך ולרכוש את המוצר גם אם מחירו יהיה גבוה יותר. אני סקפטי אם החלטה מסוג זה תתקבל או תחזיק מעמד בענפי מזון עממיים יותר (בהם גם מתעללים בכמות גדולה בהרבה של בעלי חיים).

s h o o s h a

New member
התעללות בבע"ח על דרך הניסוי

אני מנסה מאד להבחין בין שני סוגי ה'התעללויות' בהן אנו דנים. ברור לי כי ניסוי בבעל חיים אינו 'נעים' (בלשון המעטה) לאותו יצור חי אולם לצערינו, ישנם מצבים אשר ההתנסות הזו הנה חלון הזדמנות להצלת חיי אדם ובלתי אפשרי למנוע את הניסיונות לחלוטין. ניתן אולי לשנות את הגישה (והרקע שלי בתחום הוא 'ירוק' לחלוטין' ולכן לא אכנס אליו ואל עובי הקורה. הפורום הזה מיועד למצוא פתרונות למעשי אלימות וונדליזם לשמם ואת אלו אנו מבקשים למנוע. פורומים אחרים אשר עוסקים ב'זכויות בעלי החיים' יוכלו להילם את מלחמתם שם באופן הטוב ביותר ומי ייתן ןקןלם יישמע והמדיניות שתוארה כאן תשתנה. בפורום זה אני תקווה כי נוכל לחנך דורות חדשים להמנע מפגיעה מכוונת ומואנדליזם לשמו כנגד חסרי ישע ועל ידי כך גם להוביל לשינוי בקו מחשבתי לציבור בכלל. אני מאחלת לכל מי שעוסק בתחום, מי בדרכו ולמיטב הבנתו, שדרכו תצליח ונוכל בבוא היום להכריז על עצמו שחברה שאלימות היא חלק שמוקצה מבחינה.

תודה לך, שושה ../images/Emo140.gif

אני מגנה את שני סוגי האלימות כלפי בעלי חיים (פרטית וציבורית), אך לבסוף משקיעה את עיקר מאמצי בהפסקת הפגיעה הגדולה ביותר בבעלי החיים שתיארתי בהודעה הקודמת. אכן, זהו הנושא של פורום זכויות בעלי חיים כפי שאני רואה אותו, ובכל זאת אני מקווה שכותבי פורום לא לאלימות לא יירתעו מפעילות בנושא. סה"כ, זו פעילות נגד אלימות.

bonbonyetta

New member
ועל אלימות מגובה בחוק- ראיתי../images/Emo54.gif

שיר של פול מקרטני מתוך אתר האגודה הישראלית נגד ניסויים בבעלי חיים http://www.isav.org.il/modules.php?name=News&file=article&sid=243 ראיתי חתול עם מכשיר בתוך המוח שלו האיש שהאכיל אותו אמר שהוא לא מרגיש שום כאב הייתי רוצה לראות את האיש הזה מוציא את המכשיר ותוקע אותו במוח של עצמו אתה מבין למה אני מתכוון? ראיתי ארנבת שעיניה מלאות דמעות המעבדה שבה היא נמצאת עושה את זה כבר שנים למה שלא נאלץ אותם לשלם על כל עין שלא יכולה לבכות את הדמעות של עצמה אתה מבין למה אני מתכוון? כשאני אומר לך שכולנונבקש לעשות שינויים שינויים בדרך שבה אנו מתייחסים לאחֵינו בעלי החיים ואנחנו נלמד איך לגדול כשאני אומר לך שכולנו נבקש לעשות שינויים שינויים בדרך שבה אנו מתייחסים לאחֵינו בעלי החיים ואנחנו נלמד איך לגדול כשנבקש לעשות שינויים ראיתי קוף שלמד איך להיחנק בחור שעמד לידו נתן לו סיגריות לעשן ובכל פעם שהקוף התחיל להשתעל הבן זונה התפקע מצחוק אתה מבין למה אני מתכוון כשאני אומר לך שכולנו נבקש לעשות שינויים שינויים בדרך שבה אנו מתייחסים לאחֵינו בעלי החיים ואנחנו נלמד איך לגדול כשנבקש לעשות שינויים נבקש לעשות שינויים נבקש לעשות שינויים שינויים בדרך שבה אנו חיים לשמיעת השיר לשיר באנגלית

למעלה