ברכה לכלה?

ברכה לכלה?../images/Emo47.gif

אני אשמח לעזרה. חברה טובה שלי מתחתנת והיא כביכול לא חוזרת בתשובה אבל אני בטוחה שתשמח שאלווה אותה ואספר לה על משמעות החתונה והיא גם בקשה ממני להיות איתה אז רציתי להכין לה ברכה כי אני יודעת שיש כזה דבר מישהו אולי יודע איפה אפשר למצוא נוסח ברכה או תפילות לכלה?

מקווה שזה מתאים לך, ברכה א

תפילה לפני המקווה, יהי רצון מלפניך,ה" אלוהי ואלוהי אבותי שתשרה שכינה ביני ובין בעלי ותיחד עלינו שמך הקדוש אות י,ואות ה, ותכניס בלבנו רוח טהורה,ותרחיק ממנו מחשבות והרהורים רעים ותתן לי נפש זכה וברה ביני וביןבעלי ולא ניתן שנינו ענינו בשום אדם אחר בעולם,כי אם עני בבעלי ועני בעלי בי,ויהי בעלי בעני כאדם טוב ויפה ובעל מידות ואין בעולם אדם כמוהו, כמו שנאמר שמעי בת וראי והטי אזנך ושכחי עמך ובית אביך ונאמר כי הוא אדוניך ושכחי עמך ובית אביך ונאמר כי הוא אדוניך והשתחוי לו, וכך היה בעני בעלי כאישה היפה ביותר ובעלת חן והגונה ואין כמוני בעולם, וכול מחשבתו תהיה עלי ולא על שום בריאה אחרת,שנאמר, יפיפית מבני אדם הוצק חן בשפתותיךונאמר ויתאו המלך יפיך ונאמר על כן יעזוב איש את אביו ואימו ודבק באישתו,

ברכה ב,

יהי רצון מלפניך ה" שהיה זווגינו עולה יפה זווג הגון של אהבה , אחוה ,שלום,ורעות, זווג כשר כדת משה ויהודית זווג הגון של יראת שמים ויראת חטא ,זווג של בנים הגונים צדיקים ותמימים,וישרים, זווג של קיימה ,זווג של ברכה,שנאמר, זכרנו יברך יברך את בית ישראל זווג שקיים בי מה שנאמר אשתך כגפן פוריה בירכתי ביתך,בניך כשתילי זיתים סביב שולחך, וזוג שהיה שמח בי בעלי יותר מכול דבר אחר ושלא היה בנינו כעס וריב, מחלוקת ושינאה ,רגז וקינאה ,ולא תחרות ,אלה אהבה אחוה שלום ורעות ענוה סבלנות צדקה וגמילות חסדים ועשית טוב על כול בריאות זוג קדוש של זרע של קיימה בריא טוב וצדיקה, ושלא היה בנינו שום מיכשול לא באברי הגוץף ולא שום חסרון ולא צער ולא כאב אמןואמן

ברכה ג,

ה" מושיב יחידים בביתה,ויאמר ה" נעשה אדם בצלמו כדמותנו ויברא ה" את אדם בצלמו בצלם ה", ברא אותו ויבן ה" את הצלע,אשר לקח מן אדם לאישה, ויבא אל אדם ויברך אותם ה" ויאמר להם ה" פרו ורבו ומלאו את ארץ וכבשוה, אתה הוא ה"האל הגדול הגיבור והנורא אתה עשיתה את השמים וארץ אתה יצרתה את אדם ונפחתה בו נשמת חיים ובראת את אישהורשמת בהם שמך הקדוש יוד באיש וה"א באישה, למען דעת ללמד אותם לאמר זכו שכינה בנהם לכן אני אישה הניצבת לפניך היום המוכנה ומזומנה בקדושה ובטהרה כדת משה וישראל להכנס לחופה עם חתן בעלי ששמו ------- ושם אימו-------- והנני מפלא תפילה ותחנונים לפני כסא כבודיך בעת ועונה הזאת שאתה מוכל לי ולבעלי על כול עוונותינו וחטאינו ואשמותינו ככתוב מצא אשה מצא טוב ויפק רצון מה" ועווניתנו מתפקקקין על ידי תשובה ומעשים טובים ,אמןואמן

ברכה ד,

ברכה רגילה לכלה,שאנו מברכים , שתדעי כלה יקרא כי כשמתגעגעים וחשים ,פרפורים, וכשמוכנים לוותר על רווקות סימן שהקשר , בניכם מספיק חזק וטוב ולא נותר רק טבעות להדק, ולכם מאחלת אני , מי יתן ונישואכם כמו יין ישן רק ילכו וישתבכו עם השנים , ושגם עם חלוף הימים ןשנים ובעת זיקנה , וגם עם מקלהליכה ושניים תותבות תרגישו איש את רעהו כמו חתן וכלה ותמשיכו להביט אחד בשני בענים מלאות אהבה וכבוד ,

asaf2000

New member
בבקשה

מישהו העלה פה לפורום לפני כמה ימים, מצטער שאני לא זוכר מי זה.

למעלה