ברכה לחג

ברכה לחג

חג הפסח מציין לטעמי שינויים ערכיים שחלו בעם ישראל עד יציאתם ממצריים, שאפשר לקחתם כמשל לחיים האישיים: העזה, זקיפת ראש, הבעת עמדה ועמידה על צרכים עצמיים. אומץ לצאת לדרך חדשה, גם אם לא נודעת, תוך כדי מסע במדבר, כדי הגיע להגשמה עצמית. אמונה ובטחון עצמיים. אני אישית, מוצא בשלוש נקודות אלו מפתח לחיים טובים יותר, הן במישור האישי והן במישור הזוגי. לדעתי גם לא ניתן להפריד בין שני מישורים אלו, שכן אין זוגיות טובה אלא אם לכל אחד מבני הזוג טוב בה. אני מאחל לכל אחד ואחת מאיתנו העזה, אומץ ואמונה עצמית, שיאפשרו ליצור את השינוי שהיינו רוצים, בחיים האישיים והזוגיים. שיהיה לכולנו חג שמח.

adam33

New member
בצאת ישראל ממצרים

כולנו עושים את החשבונות האישיים לקראת כל אחד והעתיד שלו אך כשם שאמרו בני ישראל נעשה ונשמע כך למרות החששות למרות מסכת העבר צריך לטבול את הרגל במים הקרים וישר לקפוץ בסופו של דבר הפחדים נעלמים ובעצם רואים שהמים אינם קרים כל כך להיות ולחיות כזוג מלווה במסכת של עליות וירידות אך אסור לנו להתיאש עם כל ריב וריב עלינו לאזור אומץ לקחת את בן זוגינו באף ולומר לו כשם שבן זוגך מוכן לקבל דברים חדשים ללמוד לתקן ולהביט קדימה כך כולנו אמורים לנסות תמיד אפשר לברוח בדרך הקלה עד שהמים יבקעו לשנים אבל צריך להיות מוביל ואם זה לא הוא אז זו את ובתקוה שיפתחו לבן זוגינו העיניים וידע שאין זוג לא מוצלח יש זוג לא מודרך חג שמח....

זוג מוצלח או מודרך

אדם, יש בקביעה הזו סתירה פנימית- אנסה להסביר עצמי- אם כדי להדריך בהצלחה צריכים לגלות "ידע" כך שיהיה "זוג מוצלח" משמעו המונח "זוג מוצלח" הוא אכן מתקיים. ובכן- ההיפך של "זוג מוצלח" הוא "זוג לא מוצלח" ההיפך של "זוג לא מודרך" הוא "זוג מודרך" אלו הם שני "תארי שם" לא דומים. אני מניח שאתה מתכוון לכך---- זוג אשר מודרך, מגיע להצלחה. אם זו כוונתך הרי המשמעות היא- ההצלחה היא תוצאה של ההדרכה, ומכאן חוסר הקשר שבין שני אלו. ועוד דבר- אני עוקב אחר דבריך קורא אותם, רוצה לברך אותך על העקביות והרצון שאני מוצא, ובמיוחד גם על הגישה האופטימית. כה לחי!! חג שמח

ומכירה מספיק זוגות "מודרכים"...

ש"הטיפול הצליח אבל הפציינט מת".... it takes two to tango.... ועוד שלל אימרות שכל אחד מאיתנו מכיר ויודע עד כמה הן נכונות.בכל מקרה,מסכימה שחייבים למצות את הזוגיות עד תום,לא להתייחס לכל ריב כסוף העולם,להסתכל על הדברים החיוביים בתא המשפחתי/זוגי והעיקר-להנות!!!! בברכת חג שמח לכולם. והרשו לי לצרף שיר, שעבורי באופן אישי אומר המון על יציאה מעבדות לחירות,ועבור כל אחד שקורא (או שומע-יותר עדיף) יש לזה פירוש אחר...תהנו: על נהר אספירין ישבנו במקומות המוכרים לא שומעים, לא רואים כאילו אנחנו אויר עוד מעט יגמר הסרט בקרוב המציאות התמונה מטושטשת והצליל לא ברור כי כולנו עבדים אפילו שיש לנו כזה כאילו פותחים פה גדול ומחכים לעונג הבא כולנו מכורים של מישהו שמבקש עכשיו תרגישו פותחים פה גדול ומחכים למנה הבאה חלונות ראווה יפים פה זה הכל למכירה גם אנחנו תלויים עם פתקי החלפה אז מה נעשה עם הכעס הזה מה יהיה עם הקינאה כולם רוצים להיות חופשיים אבל ממה, אלוהים, ממה???? ...... .ברי בחרוב.

העזה ואומץ- חד הם, ובטחון עצמי?

אינני יכול שלא להסיב תשומת לבך לכך ש-העזה ואומץ, הם למעשה מייצגים את אותו מסומן, ובאשר לביטחון עצמי- אני מכיר "רפה שכל" שיש לו ביטחון עצמי גבוהה מאוד, והוא מובילו מדחי אל דחי. הייתי רוצה במילים אלו למעשה להאיר כי אין בהיעזה/אומץ ו-בבטחון העצמי כדי להביא "רק" לייצר את מפתח החיים הטובים, אלו הם כלים אשר גם בעל התבונה וגם חסר התבונה עושה בהם שימוש. נדמה איפוא שהייתי מכוון את דבריך יותר אל "התבונה" קרי -התכונה- מאשר אל האמצעים. שיהיה לך חג שמח. המשך לנהל את הפורום כפי שהיה עד כה, יש בו הרבה מן התבונה, ויש בו דינמיקה המתאימה היטב את עצמה לכותרת הפורום. וסריגים לשמחתי לא מוצאים את מקומם בו. ולך לטעמי יש יד בכך. כה לחי. חג שמח.

הרה48

New member
אני מאושרת ...

איש מערות, אהבתי את הניתוח. אבל קודם כל מרגישה צורך לשתף אתכם בנס שקרה לבני הבוקר...הוא חזר ממשמרת לילה נמנם בדרך הביתה,התהפך שלוש פעמים, הרכב הפך לטוטאלוס ובני יצא ללא פגע...ואני מאושרת בוכה ושמחה... ומסכימה שאלה אכן ערכים שיש בכל אחד מאיתנו אילו רק היינו יודעים לעשות בהם שימוש ואם לא אנחנו אז לפחות להנחילם לילדינו שהם לפחות ישכילו לעשות בהם שימוש. אני באופן אישי יודעת לנהוג בערכים אלה ואכן מרגישה שלמה עם הדרך בה בחרתי, למרות ואף על פי כל המהמורות...תחושת החיות חזקה ונפלאה. אז מאחלת לכולם חג שמח, לי הוא שמח באופן מיוחד.

המחשב שלי קרס... לכן קצת באיחור

מאחלת לכולם חג שמח "חג החרות", משמעותי לי לעומת שנים קודמות השנה בהבדל משנים קודמות היה לי המון לבד, המון שקט, והמון זמן לעצמי והמון מנוחה שוב חג שמח לכולם

למעלה