ברך שנתפשת..

aviva7

New member
ברך שנתפשת..

אני בת 64 וכ-3 פעמים ביום בממוצע קורה לי שכשהברך במצב של קיפול, היא נתפסת ואז אין אני יכולה לדרוך על הרגל עד שהיא משתחררת.התפיסה מלווה בכאבים עזים. בזמן שהיא נתפסת אני עושה תנועות מסויימות כדי לנסות לשחרר אותה, ולפעמים אף שומעים בזמן השחרור מן צליל פריקה. קבעתי תור לאורטופד, אך עד אז הייתי רוצה לשמוע מה פשר העניין? מה זה יכול להיות? ממה זה נובע?

union39

New member
הגבלת תנועה

אני מרבה לרקוד ולאחרונה יש לי בעיה שברגל הימנית קשה לי לקפל אותה לכיוון העכוז עד הסוף,יש מין כאב בגידים בחיבור של הירך לברך,רק אם הפעלת כוח אני מצליח להביא העקב אל העכוז אך יש כאב בצדדים שמחברים תברך לירך שוב את העקב אני מביא לעכוז רק בכוח וזה רק ברגל הימנית והכאב באמצע בין הברך לירך אולי זה גיד מתוח או קרוע האם עליי לעשות צילום ? או מנוחה ,קרח על מקום החיבור ומתיחות יחזירו למצב הקודם?

union39

New member
אם אפשר צילום או ציור של האזור

או קישור למקום שיש האזור הזה של מפגש הברך והירך עם הפיקה והגידים והרצועות,האם גיד יכול להמתח ולהתכווץ כמו שריר?,רגל שמקופלת לכיוון העכוז הרבה זמן מכווצת את הגיד?

זכיר

New member
קישורים והמלצה

קישורים לספרות מקצועית באנטומיה (קצת עתיקה אבל עדיין טובה) מופיעים פה למטה. לגבי ההמלצה, אל תנסה לאבחן את עצמך.

rafagav

New member
ממליץ לך על מתיחות

השריר ה- 4 ראשי (שריר הירך) וגידיו.. זה יגדיל את תוך הקיפול. בשיאצו שלל תרגילים, כולל טיפול במוקסה, לסיוע בכאבי-ברך!!

union39

New member
רפי תודה ,האם קרח עוזר?,האם יכול

לפגוע? נגיד שמתי קרח באזור הקיפול ומסביב האם יש לזה איזה השפעה מתקנת או שיכול גם לעשות נזק,בקשר למתיחות המקום צריך להיות חם לפני או אפשרי לעשות מתיחות ללא חימום לגבי כאבי גב לקחתי את מספר הפלפון שלך תודה

rafagav

New member
לפני מתיחות צריך לחמם דווקא

כאבי גב רבים, כמו כאבי גב תחתון, ניתנים לשיכוך ע"י קירור (רבים מחממים בטעות). רק כאבים כרוניים צריך לחמם. במקרה של מתיחות - חשוב החימום כש - גם המתיחות מחממות את רקמת השריר... מספיק למתוח אותו, תחילה בעדינות!! עם המתיחה השריר יתחמם ואז ניתן יהיה להגדיל את טווח המתיחה!!

union39

New member
רפי האם מתיחות במצב סטטי כלומר בלי

איזה ריצה קלה לפני או רקוד איטי,יכולות לחמם את השריר?כלומר אני יכול לעשות גמישות ללא חימום כלל וזה יעיל? לגבי בעיות גב שמעתי שחיזוק שרירי הבטן מונע בעיות גב האם זה נכון?

rafagav

New member
יש תמיד זוגות שרירים

1 מבצע הפעולה = אגכוניסט, 2 משחרר - אנטגוניסט. כך שרירי הגב והבטן. אם אתה מחזק קב' שרירים אחת, ללא חיזוק השניה אתה עלול לפגוע בזו שנותרה ללא חיזוק. שרירי הגב נמצאים כל הזמן במתח = מחזיקים גופנו זקוף. צריך לנסות לשמור עליהם כמה שיותר רפויים... מסקנה: לא לאמצם לשם חיזוקם, וכך לא את הנגדיים להם = את שרירי הבטן.. * אני יודע, שרבים יטענו ההיפך ממני אבל - אם תפעיל את כוח המחשבה שלך תבין שאני צודק!!

union39

New member
רפי,אתה אומר שחיזוק שרירי הבטן

בלבד עלולים לגרום לכאבי גב,ומה קורה אם נחזק את שניהם באותה מידה?האם עדיף לחזק את הבטן והגב באותה מידה או לא לעשות כלום? איך ניתן למנוע כאבי גב?

למעלה