ברך שלא מחלימה...

royhartsvi

New member
ברך שלא מחלימה...

לכל מי שיכול לעזור, שלום, כיום אני בן 29 ועברתי שתי ארתרוסקפיות, בשתי הברכיים (כל אחת במקרה שונה של נפילה) בצעירותי (כשהייתי בן 13-15). מאז חזרתי לספורט, הייתי ב'קרבי' בצבא וטיילתי ברגל הרבה ללא חשש ובעיה. לפני כשנה שיחקתי סקווש עם חבר (כאשר אני מודע לאופי האגרסיבי של הענף) ובשבוע שלאחר מכן לא יכולתי להזיז כמעט את רגלי הימנית. הייתה לי בצקת חמורה שירדה ונעלמה מאליה. מיד קבעתי תור לאורתופד מומחה ומוכר מאוד לחוות דעת. כשהגיע התור לראותו (חודשים מעת הפציעה), ולאחר בדיקות ממושכות שלו (ועל סמך צילומים וכו'), הוא קבע כי הברך תקינה ואין צורך לנתח וגם אני לא הרגשתי כאבים יותר (אולם לא המשכתי כלל בפעילות ספורטיבית). המלצתו הייתה לגשת לפיזיותרפיה שאותה אני אכן מבצע לעתים קרובות. הבעיה הגדולה היא כי הכאבים חוזרים לי בכל פעילות מוגברת של הברך (קפיצות או ריצה). אני משתדל לשחות או לנסוע באופניים (שכלל לא פוגעים בתפקוד הברך) אך אני מאוד מאוד רוצה לשוב לשחק סקווש/ כדורסל ובעוד ענפים מעט יותר מאתגרים. האם יש דרך עבורי לשוב ולשחק כפי שהייתי בעברי? למי עליי לפנות לתשובות טובות יותר? אם יש צורך בעוד מידע - אודה אם תאמרו לי ! המון תודה, רועי

כאבי ברכיים

שלום רועי, מבלי לבדוק אותך קשה לי לחוות דיעה אבל כפי שאמרת נבדקת על ידי מומחה שחווה את דעתו. תמיד תוכל להבדק על ידי מומחה נוסף אבל לפעמים מבלי שיש ממצא חד משמעי בבדיקה גופנית או בדיקות הדמיה, ישנם כאבים בעת פעילות. לא כולנו נולדנו להיות אתלטים, עליך למצוא את ענפי הספורט שאינם גורמים לך לסבל ולדבוק בהם. פיזיותרפיה היא טובה מאד אך מוגבלת ביעילות עד דרגה מסויימת.עליך לוותר על הדברים שגורמים לך לכאבים, או ללמוד לחיות עם הכאב. בברכה,

rafagav

New member
כן - חפש לך עיסוק אחר...

בהנחה שאתה מעוניין להמשיך ללכת עוד כמה שנים - וותר על המשך הפגיעה בברכייך. אין לברך המקורית תחליף...

למעלה