ברית מילה...?

Wrecker

New member
אוקיי

אז אדם יכול להיות ישראלי יהודי ולהאמין בנצרות?
או שברגע שהוא משנה דת הוא כבר לא ישראלי יהודי.. כי הלאום שלו משתנה.. אבל לאום זה לא דת אז בעצם.. מה משתנה?!

צרפתי שמאמין בנצרות הלאום שלו צרפתי והדת נוצרית
צרפתי שמאמין ביהדות אז הלאום שלו עדיין צרפתי שמאמין ביהדות.

בנוסף לזה במדינתנו אין הבדל בין הלאום לדת ככה שאי אפשר באמת לייחס למה שכתוב בת.ז

ItsikH

Member
נעשה קצת סדר בדברים היהדות היא ייחודית בעולם המודרני בשיוך דת ולאום - לא בלתי אפשרי שאדם יזהה עצמו כבן ללאום היהודי בעוד שיהיה בן לדת אחרת, אבל זה בהחלט מקרה חריג שיוצר הרבה בעיות. הענין הוא שמזה כ-200 שנה ישנה אפשרות חדשה שלא היתה קיימת בעולם שהיה שטוח והשמש והיקום חגו סביבו - אפשרי שלאדם לא יהיה שיוך דתי כלל (באותה תקופה חשוכה שיוך לאומי כלל לא היה קיים - היה שיוך דתי, ושיוך מקומי, זה הכל). לכן, יהודי יכול להשתייך לדת היהודית ויכול גם שלא.

כפי שהדגמתי במקרה החרדים, הם כלל לא רואים עצמם כבני הלאום הישראלי או היהודי, הם עדיין בימי הבינים שבהם כאמור הזהות היתה קודם כל דתית - הם בכלל לא מכירים בזהות לאומית יהודית, במנותק מדת.

לגבי כל שאר המיעוטים - בכלל אין צימוד של דת ולאום, כך למשל ערבים יכולים להיות נוצרים (יכולים להיות קתולים, אורתודוכסים או מארונים ועוד כמה אפשרויות), מוסלמים או אתאיסטים, יש שבטי בדואים שונים שלכ"א מהם זהות עצמאית (חלקם משרתים בצבא, חלקם לא), לדרוזים יש זהות נפרדת, גם אתנית, גם דתית, גם תרבותית, הצ'רקסים הם מוסלמים אבל יש להם שיוך לאומי נפרד - אינם ערבים, הם בכלל קווקזים, הארמנים הם כמובן בני העם הארמני והם גם נוצרים (כנסיה נפרדת).

ויש עוד אי אילו מיעוטים דתיים קטנים כמו הבהאים, הקראים (שמקובלים על הממסד הדתי כיהודים) והשומרונים.

ובהערת אגב לגבי יהודים בחו"ל: אין שום מניעה לקיום מיעוטים לאומיים בתוך מדינת לאום, כפי שכרגע הראיתי, כמעט בכל המדינות יש כאלו, והם זוכים לאוטונומיה תרבותית. יהודי אזרח צרפת לא בהכרח ייחשב בן העם הצרפתי.

ItsikH

Member
או ביתר פירוט, ברישום של משרד הפנים יש סעיף לאום, ושם כתוב "יהודי", "ערבי" וכו' - אין "ישראלי" שם. יש סעיף אזרחות והוא ישראלי לכל אזרחי ישראל, ללא קשר ללאום - רק אומר שאתה רשום כאזרח ישראלי.

Uri04

New member
וואי.. כתבתי תגובה אחת ונוצר שירשורפלצת

מעולם לא הייתי יהודי דתי או מסורתי. אני בא מבית חילוני ציוני שראה ורואה בהקמת המדינה כבית לבני הלאום היהודי, ואשר סבי וסבתי לקחו חלק בהקמתה מתוך האמונה בחזון הציוני. לא יודע מה זה לאום ישראלי, אבל אני נוטה להאמין שאני רואה עצמי כמשתייך אליו.
תרצה לקרוא לזה - אירופאי ישראלי או אשכנזי-ישראלי או יהודי ישראלי, לא ממש אכפת לי. אני מגדיר עצמי כחסר דת פשוט כי איני מאמין באלוהים ואיני רואה בספר התנ"ך ספר חוקים או ספר היסטוריה. עם זאת - הוא עדיין ספר מדהים ומעניין כשלעצמו

למה לחשוב על היום בו המדינה תיכחד? האם צרפתי ממוצע מטריד את עצמו במחשבה על היום בו צרפת תיכחד? האם מלטזי ממוצע חושב על היום בו מלטה תשקע מתחת לים? האם יפני ממוצע חושב על היום אחרי שיפן תיחרב ע"י רעידת אדמה? ואם כן - האם זהו לא אבסורד לרצות להגדיר נאמנות לסמלים ולפולחנים דתיים (שאינני מאמין בהם) רק מתוך הדאגה לעתיד ילדיי/ניניי במקרה וישאלו בתוקף ע"י פלוני/אלמוני לזהותם האתנית? קצת הזוי... אל תדאג למורשתי ולמועדים אותם אני נוהג או לא נוהג לציין. אני שומר על מה שנראה לי חשוב, נכון או מהנה לפי אמות המידה אותן אני קובע, ואותם אנחיל בבוא היום לילדיי (כמובן שיהיה גם צד שני ומה שהוא יבחר ללמד את הילדים תהיה החלטתו שלו
)... ולגבי יום השואה - עזוב, אין לי טעם להכנס לזה. אמר פה כבר איציק ואמר נכון - יהדות היא לא רק דת אלא גם לאום. וד"א - רק להזכירך - הרבה יהודים שניספו בשואה לא היו דתיים.

אפילו דיסטופיה מד"בית יש לבסס

והדיסטופיה שלך חסרת כל ביסוס .
לא הבנתי מדוע ישראלי חייב להיות נבדל מלבנוני או אמריקאי, באמת?
מה בדיוק מבדיל אמריקאי מישראלי? כן? חג העבודה"? יום העצמאות ? מה עוד?
אשר על כן, בסיס הטענה שלך לא תקף היסטורית ותרבותית.
מכאן ששרשור התוצאות ה"הכרחי" שלך חסר כל משמעות, הוא בסה"כ עוד תסריט בין אינסוף תסריטים ותרחישים לעתיד.

כבר הוכח מדעית

שברית מילה מונעת המון סוגים של מחלות, שההימצאות שלהן
היא בערלה (אני אחפש את זה בל״נ)
כך שלא לימול הרי זו אכזריות, ולא להפך.

מלבד זאת, ברית מילה עושים יהודים כבר 3300 שנה ויותר,
וזה עיקר מה שמבדיל אותך מהגוים, ומייחד אותך כיהודי,
אז למה לוותר על זה?

Uri04

New member
איפה ההוכחות?

כולם אומרים את זה, אבל אף אחד לא מקשר אותך למאמרים אקדמיים מהימנים.

Uri04

New member
P זה וויקיפדיה בעברית....

אסור אף פעם לסמוך בעיניים עצומות על מה שכתוב שם, מה גם שההפניות בחלק של "יתרונות המילה" אינן מפנות כולן למאמרים אמיתיים, אלא למקורות קצת מפוקפקים...
בכלל - בוויקיפדיה בעברית רוב המידע בנושא הזה מוטה לצד מאוד ברור. אז חיפשתי את הערך באנגלית, ושם הם הרבה יותר מסויגים, מציינים את העובדה שמחקרים מראים תוצאות לכאן ולכאן, מה גם שבנושא של "ברית מילה מנמיכה את הסיכוי להידבק ב-HIV" המחקרים בדקו אך ורק גברים הטרוסקסואליים (ישנו סיכוי שלא מדובר בכלל בפין הזכרי, אלא משהו ברחם הנקבי) וגם שם ההבדלים מאוד נמוכים ולא שוללים שימוש באמצעי מניעה.
בכל מקרה - אמצעי מניעה כמו קונדום מונעים הדבקה באחוזים גבוהים פי כמה וכמה מאשר ההסתברות הנמוכה להפחתה בהדבקה בשל ברית מילה, כך ששוב אני לא רואה את הטעם בחיתוך הזה.

Uri04

New member
גם לגבי סעיפי המניעה האחרים הם הר-בה

יותר מסויגים מאשר בערך העברי ליתרונות/חסרונות המילה, מה שבערך העברי מוטה כמעט לחלוטין לטובת המילה.

Superboi

New member
לא הבנתי מה לא בסדר בקישור

ביקשת מחקרים שמראים שברית מילה זה מועיל ומונע מחלות. קיבלת. גם אם לא כל מה שכתוב בערך הוויקיפדי נכון, גם אם הערך מוטה וגם אם לא כל המאמרים שמקושרים ממנו מהימנים, עדיין יש בו כאלה שכן.

Uri04

New member
ביקשתי נתונים משכנעים

מצטער, על סמך וויקי בעברית לא שוכנעתי.

ItsikH

Member
עוד לא ראיתי במו עיני מחקר רציני בנושא HIV ומילה, למעט ציטוטים תמוהים בעיתונות. זה מחשיד במיוחד מפני שהנושא מאוד פשוט להבנה - תראו את אופן הניסוי והתוצאות הכמותיות, וכל סטטיסטיקאי מתחיל יוכל לומר מה ערך המחקר.

לחתוך לחתוך ועוד פעם לחתוך!

אני לא רואה את זה כשהתעללות כלל וכלל אלא כברכה וכמצווה. אני גאה ביהדותי ואם יהיה לי, אערוך לו טקס ברית לתפארת. ולא בגלל שצריך להכריח אותי ולא בגלל שאלך עם הרוב "הדומם והצייתן".
חוץ מזה, רק נוצרים מוחלטים חותכים לבנים שלהם, אני מניח שמסיבות רפואיות בעיקר. זה גם יותר אסתתטי לטעמי.

makel1

New member
יש כמה אספקטים

אני לא שומר מצוות. אפילו רחוק מזה. אבל עדיין אני מרגיש צורך שיהיה סממן שייחד אותי כיהודי גאה. אין לי ספק שכשיוולד לי בן זכר אערוך לו ברית מילה כדין. מעבר לכך שמבחינה רפואית מדובר בהליך חשוב.
האספקט האחרון, שכמובן לא רלוונטי לגבי הבן שלי, שאיבר שאינו נימול לא עושה לי את זה.. פעם אחת הייתי עם מישהו לא נימול וזה קצת הפריע. ה״מזל״ הוא שבמצב של זקפה כמעט ואין הבדל, ככה שב 90% מהזמן, כמעט לא שמתי לב להבדל.

למעלה