ברית מילה לבן

helu

New member
ברית מילה לבן

שלום,זוגות שנולד להם בן,רציתי לשאול לגבי ברית מילה,איך עשיתם ?הכוונה כשהאישה לא יהודייה,אז אוטומטית הבן גם לא יהודי,אז אם ברצוני לעשות לו ברית,איפה עושים?בית חולים,מקום אחר,עלות? תודה.

LA2015

New member
תשובה מוזרה.. ועוד מעורך דין?!אתה אמור להיות ליברלי- טיפה ?!

אני מבין אותך בהחלט באספקט המסורתי ולגבי עתיד הילד במסגרת חברתיות כולל קשרים עם בנות
אפשר לעשות ברית בבית חולים - עם הרדמה, ללא כאב וטראומה התוצאה החיצונית תהיה זהה
העלות לא ידועה לי בדיוק - אני חושב ששמעתי שזה בערך 2000-2500 שח- אבל מאו דמסייג את הסכום כי לא רוצ הלהטעות..
מקווה שעזרתי

stkachov

New member
מבחינה ההלכה

לא ניתן לערוך טקס ברית מילה למי שאינו יהודי.
&nbsp
אתם יכולים למצוא מוהלים שיבצע את הפעולה הכירורגית, אבל זה ודאי לא יהיה טקס דתי, אלא משהו שאתם תגדירו לעצמכם.

randyloo

New member
האם המוהלים באמת בודקים אם הילד יהודי לפי ההלכה

סתם מסקרנות אני שואל

stkachov

New member
אני מניח

שיש נוהל כלשהו... בכל אופן אני לא הייתי מנסה בכוונה להכשיל מוהל או להתחזות, מי יודע אולי יש בכך גם פן פלילי כלשהו(יש לנו כאן עורך דין פעיל מאוד, אולי הוא יודע).

חבר שלי גם בזוגיות מעורבת

הוא עשה את הברית באולם,עם מוהל,לא היה את סדר הברכות הרגילות,היה סנדק,אשתי מסרה את התינוק לסנדק,היתה ברכה קצרה וזהו

helu

New member
תודה ,זה פשוט חשוב לי מבחינה חברתית יותר מאשר דתית,שוב תודה

ספק אם זה חוקי בכלל מה שאתה עושה

אם הילד יהודי יש טעמים דתיים כבדי משקל, שאני לא אומר שמצדיקים את המעשה אבל לפחות ראויים לדיון. אם הילד לא יהודי ואתה מטיל בו מום כדי שיהיה לו "נוח" מבחינה חברתית וליתר דיוק כדי להסתיר את מוצאו הלא יהודי, אתה מפר את חובותיך כאפוטרופוס. הדבר דומה להטלת מום בחיות מחמד כמו קיצוץ זנב, להבדיל, דבר שהוא אסור לחלוטין. ואם בחיות בית אסור- בני אדם על אחת כמה וכמה.

אתה אמיתי?

בארה"ב המון ילדים לא יהודים (ולא מוסלמים) עוברים מילה בלי קשר לשיקולי דת. יש שיקולים אחרים, אסתטיים, חברתיים או בריאותיים, לכאן ולכאן. אם שם זה לא נחשב פשע, בטח שבארץ לא.

Sasha7779

New member
מוהלים מבקשים הוכחות יהדות של האם

כשעשינו ברית לבן הבכור מהנישואין הראשונים שלי - המוהל בפירוש ביקש ממני תעודת לידה, הלך תרגם אותה

Jkamm

New member
ברית מילה לילד שנולד לזוג מעורב

מילת הבן הנולד היא אחת המצוות בדת היהודית [ספר בראשית, פרק יז'].
טעות נפוצה היא לחשוב שבאמצעות הברית הילד הופך ליהודי, כאשר למעשה אין המילה אלא אחת מבין המצוות הרבות החלות על יהודי.
משכך, מבחינה דתית לא רלבנטי כלל לבצע ברית מילה כטקס דתי לילד שאינו יהודי.
מה קורה כאשר ההורים רוצים לבצע לבן לא יהודי ברית מילה? האם אפשר באמצעות מוהל או רק בבית חולים?
כל נושא המוהלים בישראל, כמו גם הליך ברית המילה, אינו מוסדר בחוק הישראלי.
בשנים האחרונות הוגשו מספר הצעות חוק להסדרת העניין [חוק המוהלים].
העניין מוסדר בדרך עקיפה שאינה מחייבת בחוק - הוקמה וועדה בינמשרדית [משרד הבריאות והרבנות] שבה חברים רופאים, רבנים ומוהלים, שתפקידה להסמיך מוהלים, לפקח עליהם ולהסדיר כללים לעבודתם.
ההסמכה היא של הרבנות והיא עושה הכל כדי לשכנע את הציבור לפנות למוהלים המוסמכים על ידה, אך מבחינה חוקית אין איסור לעסוק כמוהל גם ללא הסמכה ויש מוהלים רבים שעובדים כך [צירפתי כאן את הפרסום של הרבנות].
לענייננו - אחד הכללים שהוועדה קבעה הוא, שמוהל מוסמך לא יבצע ברית לילד שאינו יהודי - המוהל המוסמך חייב לשאול ואם יש חשש הוא אף יבקש הוכחות.
כמובן שיש מוהלים, לרוב כאלה שאינם בעלי הסמכה מהרבנות, שמבצעים בריתות ללא כל בדיקה ואף במקרים בהם ידוע להם שהילד לא יהודי [כסף...].
לכן, אתם יכולים לחפש מוהל שיבצע את הברית, אם יסכים, וכמובן שאתם יכולים לפנות לרופא ולבצע את ההליך באמצעותו. יש רופאים שהם גם מוהלים מוסמכים, אך במקרה שהילד לא יהודי הוא ודאי יגדיר את ההליך כרפואי, כדי לא להסתבך עם הרבנות ולהסתכן בשלילת ההסמכה [על אף שיתכן שמבחינה חיצונית הוא יערוך טקס דתי לכל דבר ועניין].
המחירים - הרבנות קבעה תעריף מומלץ לברית - מוהל מוסמך אלף ש"ח, ומוהל מומחה 1,500 ש"ח [צירפתי כאן את התעריפון].
רופאים בדרך כלל גובים את אותו הסכום או מעט יותר, אך דורשים מכם לשלם גם את עלות המקום בו מבוצע הברית [בדרך כלל בחדר ניתוח של אחד מהמרכזים הרפואיים].
ולא ניתן לסיים בלי להתייחס לדברים שנאמרו על עצם ביצוע הברית:
היה ניסיון לתקוף בבג"ץ את עצם חוקיות ברית המילה - העתירה נדחתה מטעמים פרוצדורליים מבלי שהוכרעה לגופה [בג"ץ 578/98 העמותה נגד חיתוכים באברי המין בתינוקות נגד שר הבריאות] - עדיין ממתינים לעתור שילך עד הסוף...
[להבדיל, איסור קציצת אזניים וזנב לכלבים נאסר במפורש בסעיף 2(ד) לחוק צער בעלי חיים (הגנה על בעלי חיים), תשנ"ד-1994]
בפסק דין אחר של בית המשפט העליון נקבע, כי מבחינה משפטית הליך ברית המילה אינו "הליך רפואי" אלא אקט דתי, על כל ההשלכות של קביעה זו [ע"א 2055/99 פלוני נגד הרב ניסים זאב ואחרים - צירפתי כאן לעיונכם].
ורק כדי לעורר עניין באותו עניין - הידעתם שהיו מקרים שאחד ההורים התנגד לערוך לבן ברית - גם בית הדין הרבני וגם בית המשפט לענייני משפחה, במקרים שונים, חייבו את ההורה הסרבן לערוך לילד ברית מילה, אך זה לפוסט אחר.
בהצלחה!!
יוני

randyloo

New member
תודה על המידע המעניין

זה נושא שעולה כאן מדי פעם וכמובן שלעולם לא תהיה עליו הסכמה

למעלה