ברית-מילה בבוגרים

QElizabeth

New member
ברית-מילה בבוגרים

ביקשו ממני לפתוח את הנושא הזה בהודעה חדשה, אז הנה.... רציתי לציין שהשאלה שלי לגבי ההבדלים בין ברית מילה בבוגרים לבין ברית בתינוקות לא התייחסה להבדלים ברמת הכאב. ברור לי (לפחות ככה אני מאמינה...) שאדם בוגר שהולך לעשות דבר כזה לעצמו מרצון, יעשה את זה בהרדמה. להתמודד עם הכאבים שאח"כ? זה אחד הדברים שנלקחים בחשבון לפני ביצוע הפעולה. לכן עניין הכאב לא נראה לי רלוונטי. השאלה שלי התייחסה יותר לעניין הסיכונים שבברית. האם לעובדה שאצל אדם בוגר איבר המין כבר מעוצב והגיע לצורתו הסופית יש השפעה על הסיכונים שבחיתוך? או שזה לא ממש משנה? ועוד שאלה - האם לעובדה שזה מבוצע ע"י רופא יש יתרון? או שהסיכונים הם אותם סיכונים בכל מקרה?

ציפי ג

New member
ההבדלים בין רופאים למוהלים

א. רופא יכול לבצע את הברית עם הרדמה, מוהל לא. אם כי לא כל הרופאים המוהלים שאני מכירה מרדימים את התנוק. ב. לא כל רופא מל את הילדים מילה יהודית (על פי דקדוקי ההלכה) בעוד שכל מוהל עושה זאת. אדם מהימן שיבצע את המילה חייב להיות בעל נסיון. אי אפשר לתת לינוקא שרק יצא מבית ספר לרפואה, למול את הרך הילוד. וגם לא למוהל שזה היום הראשון לעבודתו. איזה מבעלי המקצוע הנבחרים, חייב להיות אדם בעל מיומנות ונסיון רב. יש מוהלים שסוגלים לבצע ברית בשניות מועטות, וכמה שקצר יותר, כך כואב פחות.

_יובלל_

New member
יתרונות הברית בבוגרים

מצאתי התייחסות ליתרונות מילת בוגרים על מילת תינוקות. יש לציין שהכתבה הנ"ל נלקחה מתוך אתר שמתנגד למילת תינוקות. עיקרי הדברים (למי שאין כח לקרוא באנגלית): 1. מילת בוגרים מאפשרת דיוק רב יותר בגלל שהאיבר הגיע לעיצובו הסופי, הוא גדול יותר, ניתן לנתח במצב זיקפה ולדייק בכמות שרוצים להסיר, וכמו כן הנימול יכול לציין מתוך הכרותו עם האיבר בדיוק כמה ואיפה להסיר. 2. סיכוני פגיעה מופחתים, בגלל היכולת לדייק. 3. הפגיעה ברגישות האיבר מופחתת, כי העטרה כבר הספיקה להתפתח במצבה המוגן. אצל תינוקות, הערלה עדיין לא נפרדת מהעטרה, כך שהמילה כוללת גם את תלישת הערלה מהעטרה, ואחרי המילה העטרה נשארת פצועה, ונחשפת לשתן בתוך החיתול, וכך נגרם נזק רב יותר לרגישות האבר. 4. בחירה אישית - הבוגר מחליט בעצמו - ולא מחליטים עבורו. 5. הפחתת הנזק הפסיכולוגי הפוטנציאלי - היות ומדובר על בוגר שמבין מה עושים לו ולמה, ויש לו כלים להתמודד עם זה.

אנדה

New member
שלום הוד-רוממותך . גם בלי מאמרים

אפשר להניח בקלות כי : קל יותר למול איבר גדול מאשר איבר שכל גדלו סנטימטר ועורלתו פצפונת בהתאם. קל יותר לחתוך את העורלה כשהיא נפרדת מהעטרה (החל בגיל 5) מאשר כשהיא בשר אחד עמה. למבוגר, אם כבר , כואב פחות - סתם כי הואר כבר "בלוי " יותר ורגיש פחות מתינוק למבוגר יותר קל להבין ולרצות (ברררר......) את הפרוצדורה ולכן קל לו יותר לסבול - למען המטרה הנעלה. מבוגר מממש את זכותו על גופו ובוחר בהסרת העורלה ואם הוא מאמין שזו מצווה אדרבא : הוא אפילו נהנה מזה (באופן נפשי) שלא כמו תינוק . זהו.

לאה2707

New member
../images/Emo41.gif בהקשר לכך כדאי לקראו מאמר שה

שהוצנע, משום מה, בשרשור תחת הנושא: "מפגש נשים קוראות ללדת", בסוף הודעתה האחרונה של דיאנה1, יש לינק למאמר ב ע ב ר י ת ...! שמרכז את הנושא בצורה פשוטה וברורה לכל נפש. שווה קריאה ואפילו חובה על כל אחד לקרוא! ובעיקר המתלבטים...

לאה2707

New member
כל מי שיקרא את המאמר הנ"ל יוכל

להשתכנע, שכדי להיות חכם, הוא לא חייב להיות דוקא בעל נסיון אישי...

_יובלל_

New member
לינק למאמר הנ"ל

מאמר נגד המילה מאת ד"ר אבשלום זוסמן-דיסקין באתר "אומנות הלידה" (המאמר נמצא גם בדף הקהילה)

למעלה