בריתה - בעד או נגד?

פגפגית

New member
בריתה - בעד או נגד?

שלום לכולם, כידוע לכם שכאשר יוצאים מהפגיה, האחיות נותנות הרצאה בנושא יציאה מהבית... לא לטייל בקניונים, לא יותר מדי זמן בשמש וכד'. מה בעניין חגיגת הולדת הפגפגית? באיזה מצב בעצם אפשר כבר לחגוג עם המוני אנשים בתוך אולם סגור? האם זה תלוי במשקל? האם זה תלוי בכלל במשהו? מה דעתכם בנושא? שבת שלום לכולם! וחג שמח!

בריתה ../images/Emo36.gif

קודם כל מזל טוב שהגעתם הביתה! לדעתי האישית לא כדאי למהר לחשוף את הילדה לכל כך הרבה אנשים. בכל זאת היא רגישה מאוד... אני הייתי מחכה איזה חודשיים שלושה. אני אישית חגגתי בבית עם המשפחה.

../images/Emo65.gifהיי פגפגית...

בקשר לבריתה, אני הייתי מחכה שהפגפגית שלך תתחזק קצת, תעלה במשקל ותיכנס לאיזה שהוא סדר בבית. תני לזה קצת זמן, חודש חודש וחצי ואח"כ אני לא רואה סיבה לא לחגוג ארוע משמח שכזה על כל המשפחת חברים וכו'... ועכשיו כמה שאלות
באיזה משקל הפגפגית שלך עכשיו? בת כמה היא? והכי חשוב....מה שמה בישראל? מקווה שלא מחטטת מדי בשאלותי, בכל מקרה שיהיה מזל טוב

קודם כל ../images/Emo49.gif

ועכשיו לשאלה, אנחנו עשינו לעופרי ברית שהוא היה בן חודש וחצי, כשלושה שבועות אחרי שהגענו הביתה. המדיד שלנו היה עניין המשקל וברגע שהוא הגיע לשלושה קילו, קבענו תאריך ועשינו זאת. מכיוון שאני ובנזוגי לא נישאנו, זאת הייתה הזדמנות לעשות מעיין "מסיבת היכרות" לצדדים ועשינו ארוע של כ 180-200 איש. אז חוץ מהעניין הכלכלי שהיה כדאי. לא הייתי ממליצה כלל על ארוע. כולנו היינו לחוצים מאוד, והיה די מזעזע. גם אם היום היה נולד לי בן לא הייתי עושה ארוע מהברית אלה "חותכת" לו בבית חולים. אבל על זה אומרים "אין חכם כבעל ניסיון". בקימצור המלצה שלי תחכי חודשיים שלושה עד שאת תרגישי שאת כבר לא לחוצה (וחוץ מזה עד אז יהיה קיץ שווה לא?) ואז תעשי ארוע. בכל אופן שיהיה מזל טוב מה שלא תחליטי. אמא של עופרי

קודם כל .../images/Emo49.gif ../images/Emo95.gif

ועכשיו לשאלה, אנחנו עשינו לעופרי ברית שהוא היה בן חודש וחצי, כשלושה שבועות אחרי שהגענו הביתה. המדיד שלנו היה עניין המשקל וברגע שהוא הגיע לשלושה קילו, קבענו תאריך ועשינו זאת. מכיוון שאני ובנזוגי לא נישאנו, זאת הייתה הזדמנות לעשות מעיין "מסיבת היכרות" לצדדים ועשינו ארוע של כ 180-200 איש. אז חוץ מהעניין הכלכלי שהיה כדאי. לא הייתי ממליצה כלל על ארוע. כולנו היינו לחוצים מאוד, והיה די מזעזע. גם אם היום היה נולד לי בן לא הייתי עושה ארוע מהברית אלה "חותכת" לו בבית חולים. אבל על זה אומרים "אין חכם כבעל ניסיון". בקימצור המלצה שלי תחכי חודשיים שלושה עד שאת תרגישי שאת כבר לא לחוצה (וחוץ מזה עד אז יהיה קיץ שווה לא?) ואז תעשי ארוע. בכל אופן שיהיה מזל טוב מה שלא תחליטי שבת שלום אמא של עופרי

פגפגית

New member
קצת פרטים על פגפגית../images/Emo42.gif

לפגפגית שלי קוראים ליאל והיום היא בת שבעה שבועות ויום. למעשה היום 15/3 הוא תאריך הלידה המיועד שלי לפי "הגלגל", אבל דברים משתנים... ליאל נולדה במשקל 1.253 עקב רעלת הריון והיום היא כבר 2.340. היא שבועיים בבית ומראה לנו בדיוק עד כמה אנחנו צריכים להעריך כל שנת שינה בלילה..

עשינו בריתה בגדול!../images/Emo65.gif

ליאל יצאה באפריל במשקל 2 ק"ג, אנחנו חיכינו עד שתגדל קצת ויהיה יותר חם ועשינו זאת בערך בתאריך שהיתה צריכה להוולד (במאי), המשקל שלה היה בערך 3 ק"ג. יש לנו משפחתות גדולות וכולם רצו לראות את הקטנה שכל כך הרבה שמעו עליה לכן זה חסך הרבה ביקורים בבית והרבה טרחה. גם מבחינה כלכלית זה משתלם (קבלה מתנות מאד שימושיות שלא הייתי צריכה לקנות לה שום משחק או בגד יפה), בקיצור לדעתי זה חוויה מרגשת מאד וסוגרת מעין מעגל של פחד, חשש ודאגה. ליאל התנהגה למופת (לא בכתה והיתה ערה רוב הזמן). זה גם היה הזדמנות להודות להרבה אנשים (אני שכבתי בשמירת הריון כך שהרבה חברים משפחה באו לבקר והביאו לי כל מני דברים כמו טלויזיה, ספרים, רקמה, אוכל וכו..) אני הודתי לאמא שלי על כל הטיפול והדאגה והקדשתי לה את השיר "אהבה של אמא" של זהבה בן. (כל הנשים באולם התחילו לבכות בשיר כולל אני ואמא שלי) מאחלת לך המון מזל טוב

../images/Emo65.gifנילי, רק מהמחשבה שהקדשת

את השיר המדהים הזה לאמא שלך והתאור שלך שכולם התחיל לבכות עוררה בי התרגשות רבה...

אני חושבת שצריך ללכת עם ההרגשה

יש את האסכולה שאומרת שהילד צריך לחיות עם כולם ושמעתי את זה מרופאים וגם מאחות אחראית בפגיה, ומאידך את השמירה ממקומות הומי אדם. אני נקטתי בהסתגרות במובן מסוים בחורף וזה אומר לא קניונים ולא בתי קפה סגורים עם עילי מה שבטוח בטוח עדיין כמובן נחשפנו בביקורים בבת חולים וכו' - ממה שאי אפשר להמנע. את החגיגה עשינו בנפרד מהחיתוך כשעילי היה בן ארבעה חודשים כרונולוגי וחודש מתוקן וזה היה בדצמבר - שיא החורף. חשבנו שזה מגוחך לעשות את המסיבה כשהוא יהיה בן חצי שנה באביב. אני מודה ומתוודה שזה היה מלווה בחרדות שהדודות ינשמו לי על הילד...

asapa

New member
אני בעד גדול - הברית של אראל

אני החלטתי מהיום הראשון שהוא יצא מהפגיה שהוא ככול הילדים כבר בערב הראשון (היה יום שישי) הלכנו לארוחת ערב אצל ההורים של בעלי, בשבוע הראשון כבר טיילתי בקניון, בשיא סופת הגשם התאספו באולם 100 איש כשהוא היה 3 קילו לחגוג את הברית אני נותנת אותו לכל אחד ליד והיום ממרומי חמשת החודשים ומאחורינו חורף שתודו לא קל אראל לא היה חולה אפילו פעם אחת טפו טפו בלי עין הרע. אבל מעל הכל זה תלוי בך אין כמו הרגשה של אמא עבור מה נכון בשביל הילד שלה. אם יש לך ספק אז אין ספק תעשי מה שנכון בעייניך. ומזל טוב

קודם כל מזל טוב../images/Emo6.gif

וברוכים השבים הביתה. לפי מה שהבנתי, הקריטי הוא לעבור קודם כל את מחסום ה-3 קילו. אפילו ברית מוכנים הרבנים לדחות עד שיעברו את ה-3. לכן נראה לי הגיוני גם כן לחכות עד שיעבור המחסום שממנו והלאה אפשר גם להפסיק להעיר בשביל להאכיל...

קרן משם

New member
אהממממ אני חושבת

שלא יזיק לחכות קצת...כמה קצת? זאת החלטה שלכם! אנחנו ערכנו מסיבה מאוחר יחסית...אבל לכל כל הרבה מרפאות יצאנו לפני זה שלדעתי יכולנו לעשות 100 מסיבות וזה היה בסדר. לדעתי לחכות ל3 קילו ....אז הם "קצת" פחות קטנטנים ורגישיםםם...
ומזל טוב

26יפעת

New member
אצלנו...

קודם כל הברית עצמה הופרדה מהמסיבה, הברית והאירוע חיכו בסבלנות לשלוש קילו ובסוף זה יצא גם בתל"מ (יובל היה כבר בן חודשיים) כך שזה היה ממש סגירת מעגל מבחינתנו. עשינו אירוע משפחתי (כמאה איש), וזו הייתה הזדמנות מצויינת להודות לכל החברים והמשפחה שעזרו לנו המון בתקופת הפגיה, במעבר הדירה ועוד. חוץ מזה כך באו לבקר פחות וחשוב גם לציין שיצאנו די מרווחים. (היו שהציאו לעשות מסיבה כזו שוב!!!)

למעלה