נילוס - מה נסגר איתך????
אני ממש לא מבינה את האנטי שלך. יש בתגובה שלך המון זילזול והתנשאות. אם אלפקה לא הייתה כזאת צינית וקשוחה הייתי חושבת שהיא תעלב. אני הייתי נפגעת מתגובה כזו. יודע מה - בתור תל אביבית שלכמוהה התייחסת, נפגעתי. בתור צפונית כל חיי ותל אביבית בהווה, סביר להניח שאני מכירה את הנושא, לא? אז ככה: בצפון (או בכלל בפריפריה לדעתי), לכל מקום אתה נוסע עם אוטו. פשוט כי אין תחבורה ציבורית, ואם יש אז היא מוגבלת מאוד בשעות ובצירים. אז מתרגלים להגיע עם אוטו לכל מקום. ואז, באמת לא בעיה לסוע לכל מקום שרוצים ומתי שרוצים. ועדיין, כשמשתמשים בתחבורה ציבורית היא נפסקת בשעה מוקדמת יחסית ולרוב אתה יורד באיזו צומת מבודדת ומשם מישהו כבר יאסוף אותך. כביכול, במרכז אין את הבעיה הזו - יש אוטובוסים ורכבות בתדירות גבוהה, לכל עיר ויישוב. אז זהו, שזה לא תמיד נכון. בכל עיר חוץ מת"א התחבורה הציבורית הפנימית בשעות הערב יורדת בתדירות או נעלמת בכלל. לכן, העובדה שיש לי תחבורה ציבורית מת"א לרחובות בשעות הערב לא אומרת שיש לי איך להתנייע בתוך רחובות, לכל מקום שהוא לא ליד התחנה המרכזית. (גילוי נאות - לא בדקתי עדיין האם בריסלס זה ליד התחנה המרכזית). ומה עם לקחת מונית? ובכן, זה כבר מביא אותי להוצאות שפשוט לא משתלם לי, טעים ככל שיהיה האוכל בבריסלס, עד שהגעתי אליו הוצאתי כבר סכום נכבד, עוד לפני שאכלתי משהו! *אי מדברת בכוונה על שעות הערב - כי רוב בני האדם עובדים בשעות היום (חוץ ממני...
). דוגמא להמחשה: כשאתה יורד מהאוטובוס בצומת נהלל נגיד, איך תגיע לגבעת אלה? או שיאספו אותך, או שתנסה לתפוס טרמפים. אם תגיע בשעה שמונה-תשע בערב, אין לי שום ספק שתיקבע עם מישהו שיאסוף אותך. ואם לא - אז סימן שאתה לא בחורה ולא מפחד מנהגים רשעים שיאנסו אותך. אז מה ההבדל, אדון נילוס, בין להגיע לצומת נהלל בשעה שמונה בערב ולהיתקע שם לבין להגיע לתחנת הרכבת ברחובות ולהיתקע שם? ההבדל הוא - שלך תמיד תהיה האופציה להשתמש ברכב, כי מראש לא תרשה לעצמך להגיע למצב שבו תיתקע בצומת בשעת ערב, ואילו התל אביבי הממוצע - אין לא אופציה כזאת בכלל!!!! רוב התל אביבים אליהם אתה מתייחס גרים בתל אביב בשכירות, לא עם ההורים. אין לי פה אמא ואבא או מישהו מהקיבוץ שאני יכולה להתקשר אליו ולבקש טרמפ. האמירה שלך מזכירה לי את "הבועה" התל אביבית עליה דובר במהלך המלחמה. מי שדיבר ככה לא היה לו מושג בכלום. העובדה שבתי הקפה מלאים לא אומרת שלאנשים לא אכפת מהמלחמה. האם בתקופת הפיגועים במרכז ובירושלים לא ישבנו לנו בנחת ב"רוסו" בידיעה שפה זה לא יקרה? האם זה הפך אותנו לפחות רגישים לנפגעים מהמרכז? וטוב מאוד שישבנו לנו ברוסו, כי בדיוק על זה בנוייה הכלכלה - אסור ובלתי אפשרי שכל המשק יושבת בגלל מלחמה. שאר הארץ חייבת, כלכלית, מורלית וכו' להמשיך את החיים. אני לא אומרת שצריך להתעלם מהמלחמה, אבל לחיות חיים רגילים, בלי הפגנות שמחה וכאלה, כי עדיין, מתים אנשים. לצפוניים, וגם אני חטאתי בזה, יש נטייה לחשוב שהם יותר טובים מהחבר'ה במרכז. בעיני, זו הבועה האמיתית.... ובקשר לבריסלס, אכן חדשות טובות לנו הצליאקיסטים, אני מיד מחדשת את היחסים עם חברי הרחובתיים.... (נו, זה בצחוק, תמיד שמרתי על קשר טוב עם חברי הרחובתיים... {האוייב מאזין!}...) אז בתאבון לכולנו, איפה שלא נהיה ואיך שלא נגיע לבריסלס....