מה עדיף?....
שאלה קשה מאחר וזה תלוי בכל מיני פרמטרים כאשר הפרמטר העיקרי הוא כמות ה$$$ שיש בכיס. לצורך העניין, בריכה, לא משנה ממה תהיה עשויה, מהו אופן היצור וההתקנה שלה, המיקום שלה וכוליי תדרוש רכישה של מגוון ציוד עזר החיוני לצורך הפעלת הבריכה וגם כאן השמים הם הגבול מבחינת ה$$$ בכיס. זה מתחיל עם משאבות, מערכות חימום, סקימרים, תעלות גלישה, תאורה תת מימית, רובוטים, פילטרים וכוליי וכוליי....כאשר הרוב הוא הכרח שאתם מחוייבים להתקין בכדי לעמוד קודם כל בדרישות החוק\התכון\הבריאות בכדי שתוכלו להשתמש בבריכה, כי בסופו של דבר זה לא בור מים שממלאים ומרוקנים בכל שבוע. מים בבריכה בד"כ נשארים במסתם העיקרית לאורך כל העונה כאשר ההחלפה של המים נעשית בקצב שנע בין 5%-10% במהלך העונה בכל פרק זמן וחשוב מאוד לשמור על ניקיונם של המים וזה בעצם התפקיד של כל המערכות הללו בין היתר. לגבי סוג הבריכה. בריכה בנויה היא למעשה הטופ ולכן היא גם היקרה ביותר, זו הבריכה העמידה ביותר, שתחזיק הכי הרבה שנים, עם פחות סיכוי לבעיות במבנה של הבריכה עצמה. חשוב מאוד שבריכה, כל בריכה תתוכנן ותבוצע ע"י איש מקצוע שבא מתחום תכנון ובניית בריכות שחיה, בריכת שחיה בסופו של דבר היא סוג של קיר תומך שנדרש בתכנון הנדסי שאליו יש לצרף תכנון של איש מקצוע מתחום הבריכות בכדי לדעת איך לשלב את כלל המערכות בצורה הנכונה. אני אישית פניתי לפני כמה שבועות למהנדס בנוגע להצעת מחיר לתכנון בריכה....הוא אמר לי שהוא לא יודע כי לא עסק בזה אף פעם, בניגוד אליו יכל להיות אחד אחר שגם כן לא יודע אבל מנסה לדעת וסביר להניח שאני הייתי בסופו של דבר נפגע מזה. חושב שהבריכה תתוכנן ותבוצע ע"י אנשי מקצוע עם ניסיון מוכח בתחום, מי שיש להם אותו לא יהססו להתפאר בו ובפרוייקטים שביצעו. בריכה בנויה היא המורכבת ביותר בבניה מבחינה לוגיסטית מאחר ומדובר בבניה של ממש, הבאת צמ"ה, ברזל, טפסנות, משאבות בטון, המון בטון, הרס כמעט טוטאלי של הגינה אם יש צורך להעביר כלים וחומרים דרכה (לחלק האחורי של הבית למשל) ולכן עולה יותר. בריכה בנויה מצריכה מערכות איטום מורכבות למניעה של דליפות, טעונה חיפויי בין אם מדובר בPVC, נירוסטה, קרמיקה וכל מה שהדמיון והכסף מאפשר....וכאמור, עולה יותר. בריכה יצוקה לעומת זאת מובלת לאתר כשהיא מוכנה ומותקנת על שלד מתכתי כאשר כל המערכות כבר מותקנות עליה, כל מה שצריך זה לחפור את הבור ולהטמין אותה בפנים, בניגוד לבריכה בנויה, שלד המתכת נושא את משקל המים וסובל את העומסים בניגוד לבריכה בנויה המושפעת מעומסים של הקרקע ומעומס המים. המחיר זול יותר אך מבחינת עמידות לאורך השנים.....אני לא חושב שלבריכות מסוג זה יש אפשרות לעלות על הבריכה הבנויה.... בבריכה הזו התהליך קצר יותר, פחות בעייתי לוגיסטית וסביר להניח שיגרום לפחות נזק בגינה. אם התקציב הוא לא מגבלה....בנו בריכה כמו שבריכה צריכה להיות....בריכה בנויה בשיטה המסורתית....אם התקציב הוא בעיה.....ב3000 ש"ח אפשר לקנות בריכה מתקפלת מPVC במידות אדירות, להתקין אותה בחצר, הילדים יהנו ממנה מאוד ובסוף העונה מרוקנים את המים ומכניסים למחסן עד העונה הבאה. אני כותב את זה ברצינות ולא במטרה לפגוע או להעליב חס וחלילה. בריכה זה עסק מאוד יקר ומורכב מבחינה בירוקרטית....זה ממש להגיש תוכנית לבניה עם חישובים סטטים וכל הסלט הקבוע ואם אין את הפרוטה להשקיע בזה בכדי להגיע לתוצאה הטובה ביותר אני לפחות חושב שעדיף לא להשקיע בכלל. אל תתביישו לשקול את האופציה הזאת. וזה עוד לפני שדיברנו על המיגונים כמו תריסים לסגירה, גדרות, ביטוחים, עלויות המים, חומרי החיטוי, אחזקה ותיקונים למערכות וכהנה וכהנה.... לצורך העניין שריינו לצורך הפרוייקט 100 אלף ש"ח לפחות כמינימום של המינימום. שיהיה בהצלחה.